خبرنگار سی ان ان گزارش داد وضع انسانی شهر مصراته لیبی در روزهای اینده بحرانی تر خواهد شد.
برایان تات خبرنگار شبکه تلویزیونی سی ان ان در واشنگتن گزارشی درباره وضع لیبی با اشاره به تداوم بی وقفه درگیری ها و تیراندازی ها در شهر مصراته گفت اتحادیه اروپا اعلام کرده است در چارچوب طرحی احتیاطی قصد دارد نیروهای زمینی به لیبی اعزام کند اما مقامات اتحادیه اروپا اعلام کرده اند این نیروها صرفا وظیفه محافظت از اقدامات انساندوستانه را در لیبی بر عهده خواهند گرفت.
البته این طرح ها زمانی عملی خواهند شد که سازمان ملل درخواستی را در این خصوص مطرح کند.
تاکنون چنین درخواستی از سوی سازمان ملل مطرح نشده است.
همچنین چنین نیروهایی در صورت ورود به لیبی تنها عملیات لجستیکی انجام خواهند داد و هیچ طرحی برای انجام اقدامات جنگی توسط این نیروها وجود ندارد اما سئوالی که درباره این طرح مطرح است این است که چنین اقداماتی تا چه حد واقع بینانه هستند؟ روبرت مگینیس ژنرال بازنشسته ارتش امریکا در این خصوص به خبرنگار سی ان ان گفت طرح اتحادیه اروپا برای اعزام نیروی زمینی به لیبی با هدف اجرای عملیات لجستکی کاملا غیرواقع بینانه است.
زیرا هر نیرویی که وارد میدان جنگی می شود مورد حمله قرار می گیرد.
همانگونه که در عراق، افغانستان و پاکستان شاهد ان هستیم. این ژنرال بازنشسته امریکایی در عین حال گفت اعزام نیروهای اتحادیه اروپا به لیبی فوایدی هم می تواند داشته باشد.
این نیروها می توانند امنیت بنادر و دیگر مناطق را تامین کنند.
این اقدام می تواند مردم را در مناطق مختلف لیبی و در عین انقلابیون را امیدوار کند.
خبرنگار سی ان ان گفت کارشناسان معتقدند اعزام نیروی زمینی به لیبی بسرعت می تواند به ایجاد بی نظمی و خونریزی منجر شود.
انگلیس هم اعلام کرده قصد دارد افسران نظامی خود را به شهر بنغازی لیبی اعزام کند تا هم به نیروهای انقلابی کمک های مشاوره ای ارائه دهند هم به عملیات انساندوستانه در منطقه کمک کنند اما ژنرال روبرت مگینیس معتقد است این اقدام انگلیس فرصت خوبی را در اختیار نیروهای قذافی قرار خواهد داد تا این افسران انگلیس را هدف قرار دهند. خبرنگار سی ان ان گفت اکنون این سئوال مطرح است که ایا ممکن است اقدام انگلیس در اعزام نیروی زمینی به لیبی باعث شود حادثه ای که در سال هزار و نهصد و نود و سه در سومالی بوقوع پیوست این بار در لیبی تکرار شود؟ در ان زمان نیروهای سازمان ملل با هدف کمک رسانی به گرسنگان سومالی وارد این کشور شدند اما در جنگی میان جنگ سالاران سومالی گرفتار شدند.
در این جنگ یک بالگرد بلک هاوک سقوط کرد و هجده نیروی تکاور امریکا در خیابان های سومالی کشته شدند. ژنرال بازنشسته امریکایی در این خصوص گفت وضع کنونی لیبی با وضع سومالی در سال هزار و نهصد و نود و سه کاملا متفاوت است.
تنش دو کشور در دو برهه زمانی مانند هم نیست.
دو کشور همچنین سیستم قبیله ای کاملا متفاوتی دارند.
هر چند در ان زمان سومالیایی ها به تسلیحات سبک مجهز بودند اما اکنون بنظر می رسد نیروهای طرفدار قذافی بسیار بیرحمانه تر عمل می کنند. برایان تات در پایان گزارش خود گفت: در صورتی که نیروهای زمینی غرب وارد لیبی شوند و معمر قذافی که پیش از این ، انها را نیروهای صلیبی معرفی کرده جنگی را علیه انها شروع کند.
این جنگ می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند.