خبرگزاری فرانسه از در گزارشی به قلم مارک بورلیگ از مصراته نوشت..
درحالی که سیف الاسلام پسر معمر قذافی رهبر لیبی درباره پیروزی حکومت ابراز اطمینان کرد مخالفان حکومت لیبی که کنترل شهر محاصره شده مصراته را در اختیار دارند برای نخستین بار مداخله نیروهای غربی را در زمین برای حمایت از آنان درخواست کردند. نوری عبدالله عبدالعطی یکی از رهبران مخالفان در این شهر واقع در دویست کیلومتری شرق طرابلس سه شنبه شب به خبرنگاران گفت مخالفان خواستار اعزام نظامیان فرانسوی و انگلیسی بر پایه اصول بشردوستانه شدند. وی اعلام کرد: پیشتر، ما درخواست می کردیم که هیچ مداخله خارجی وجود نداشته باشد اما این پیش از آن بود که قذافی از راکت های گراد و هواپیما استفاده کند.
اکنون مسئله مرگ و زندگی مطرح است.
سیف الاسلام پسر معمر قذافی در برنامه ای تلویزیونی در شبکه العربیه اعلام کرد بسیار خوشبین و مطمئن است که حکومت به زودی پیروز خواهد شد. وی اطمینان داد اوضاع هر روز به نفع ما تغییر می کند. با گذشت یک ماه از آغاز مداخله ائتلاف بین المللی در نوزده مارس ، مناقشه ظاهرا در بن بست قرار دارد. در مصراته ، شماری از هواپیماهای ناتو بر فراز شهر به پرواز درآمدند اما ائتلاف اعلام کرد اقدام نیروهای طرفدار قذافی در استفاده از سپرانسانی فعالیت های آنان را محدود کرده است. فرانسه که بار دیگر خشم خود را در قبال ناتو نشان داد اعلام کرد به زودی حملات هوایی خود را تشدید خواهد کرد. اما آلن ژوپه وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد با احتمال مداخله زمینی کاملا مخالف است و فرانسوا فیون نخست وزیر فرانسه بر ضرورت یافتن راه حلی سیاسی برای بحران تاکید کرد. وی در کنفرانسی در کیف اعلام کرد: باید راه حلی سیاسی پیدا کرد یعنی شرایط گفتگو برای اینکه بحران لیبی حل شود.
لندن نیز به نوبه از اعزام مشاوران نظامی نزد شورای انتقالی ( نهاد رسمی مخالفان قذافی) برای کمک به بهبود سازمان نظامی و تدارکاتی این شورا خبرداد. عبدالعطی العبیدی وزیر امور خارجه لیبی بلافاصله در گفتگو با بی بی سی اعلام کرد چنین ابتکاری مناقشه را ادامه دار خواهد ساخت. وی اعلام کرد: ما عقیده داریم هرگونه حضور نظامی گامی به عقب محسوب می شود ما مطمئن هستیم اگر بمباران های ائتلاف با آتش بس واقعی متوقف شود ما احتمالا گفتگویی با همه لیبیایی هادر خصوص آنچه می خواهند یعنی مردمسالاری ، اصلاحات سیاسی ، قانون اساسی و انتخابات برگزار کنیم.
فرانکو فراتینی وزیر امور خارجه ایتالیا به نقل از شورای ملی انتقالی اعلام کرد از اواسط فوریه، این مناقشه به کشته شدن ده هزار تن و زخمی شدن پنجاه وپنج هزار تن منجر شده است . آمریکا اعلام کرد بیش از هشتاد سورتی عملیات هوایی پس از واگذاری مسئولیت عملیات به ناتو در سی ویک مارس انجام داده است. جو بایدن معاون رئیس جمهوری آمریکا در عین حال اعلام کرد ناتو می تواند جای آمریکا را در لیبی بگیرد.
به گفته وی واشنگتن در دیگر صحنه های عملیات مانند پاکستان و مصر مفیدتر است. به موزات آن، کمک بشردوستانه بین المللی همچنان در این کشور افزایش می یابد. برنامه غذای سازمان ملل متحد کار انتقال مواد غذایی را برای پنجاه هزار تن در منتهی الیه غرب لیبی که در آن درگیری ها شدت گرفته است از طریق تونس آغاز کرد. سازمان بین المللی مهاجرت نیز به نوبه خود سومین مرحله از عملیات تخلیه مهاجرانی را که در مصراته گرفتار شده اند در روزهای آینده اعلام کرد.
در این شهر چهار هزار تن از مهاجران همچنان در شرایط فاجعه باری زندگی می کنند.