پایگاه اینترنتی روزنامه لوفیگارو فرانسه از سفر یک هفته ای یکی از پسران قذافی به امریکا در اوایل ماه فوریه گذشته خبر داد.
لوفیگارو نوشت: اگر دولت امریکا این روزها آشکارا هر ایده مربوط به حفظ سرهنگ قذافی در قدرت را رد می کند، اما نظر کاخ سفید در اوایل ماه فوریه به هیچ وجه این گونه نبود.
یکی از دیپلماتهای آگاه از وضع لیبی به ما گفت: در آن روزها، امریکایی ها به دنبال به قدرت رساندن یکی از پسران قذافی به جای وی بودند. دلیل این مدعا این است که روز اول فوریه گذشته، خمیس از پسران قذافی که امروزه در سرکوب انقلابیون نقش برجسته ای دارد، به دعوت پنتاگون به واشنگتن سفر کرده بود.
خمیس در این سفر که همزمان با سفر یکی از وابسته های نظامی امریکا به طرابلس صورت گرفت بیش از یک هفته در امریکا ماند.
تظاهرات علیه نظام قذافی در حالی آغاز شد که خمیس تازه از امریکا به لیبی بازگشته بود.
به گفته منابع امریکایی وی پس از ورود به لیبی هدایت یکی از گردان های سی و دو را که از گردان های نخبه لیبی است برعهده گرفت.
این گردان با ده هزار نیرو، مجهزترین و بهترین گردان در بین سه گردانی است که حفاظت از نظام لیبی را برعهده دارند.
در ماه مارس، امریکایی ها ابتدا با تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که در آن قرار بود اجازه توسل به زور علیه لیبی داده شود مخالفت کردند اما در نهایت به قطعنامه ای که بر اساس آن به نیروهای ائتلاف اجازه حفاظت از غیر نظامیان لیبیایی در برابر اقدامات نظام قذافی را می داد رای دادند.
از سوی دیگر خبرهایی درباره حضور نیروهای القاعده در کنار انقلابیون لیبی به گوش می رسد به طوری که صالح ابی محمد مسئول رسانه های شاخه القاعده در مغرب در گفتگو با روزنامه سعودی الحیات چاپ لندن اعلام کرد این سازمان تروریستی در بنغازی ، البضا و برخی دیگر از شهرهای لیبی فعالیت دارد.
وی تصریح کرد امیرشان یعنی شیخ عبدالحکیم در لیبی شورای اسلامی برای اداره برخی شهرها بر اساس شریعت تشکیل داده است.
در شرق لیبی که شاهد نفوذ القاعده است، اصلی ترین شهرهای تحت کنترل انقلابیون قرار دارد و انقلابیون در این شهرها تحت حمایت نیروهای غربی هستند.
این مسئول القاعده همچنین تصریح کرده است که سازمان متبوعش اخیرا سلاح هایی را برای حفاظت از مبارزان دریافت کرده است.
مقامات الجزایر و چاد از رساندن سلاح به القاعده ابراز نگرانی کرده بودند.
حضور القاعده در لیبی علت اصلی تردید غرب در تحویل سلاح به انقلابیون این کشور است که قادر به کنار گذاشتن قذافی از قدرت نیستند.
این در حالی است که لوفیگارو روز دوم آوریل درباره شمار زیاد جهادیون لیبیایی که برای مبارزه با نیروهای امریکایی به عراق رفته بودند هشدار داده بود.
این مسئول القاعده در پاسخ به این سوال که آیا مداخله خارجی در لیبی مثبت بوده است یا نه و اینکه آیا این مداخله باعث شده است نیروهای قذافی دست به کشتار گسترده در بنغازی نزنند گفت: هیشه شهید شدن بهتر از درخواست کمک از صلیبیون است.
اگر انقلابیون اندکی صبر می کردند، نیروهای قذافی شکست می خوردند.
ما مداخله خارجی در لیبی را مثبت ارزیابی نمی کنیم.
جنایتکاران (وفاداران به قذافی) و اتحاد اهریمنی (اتحاد بین شورای ملی انتقالی لیبی که بویژه فرانسه آن را به رسمیت شناخته است) دشمنان ما هستند و ما آنها را شکست خواهیم داد. این پیام نگران کننده ای از سوی القاعده است که دست کم گرفتن آن اشتباه خواهد بود.