شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا روز چهار شنبه در پایان نشستی در ابوظبی حمایت خود را از شورای ملی انتقالی لیبی - ارگان سیاسی انقلابیون لیبی - اعلام کردند.
شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا در پایان نشست مشترک خود در ابوظبی امارات عربی متحده، با انتشار بیانیه ای مشترک با تاکید بر این که رژیم معمر قذافی، رئیس جمهور لیبی، مشروعیت خود را در جهان از دست داده است،حمایت خود را از شورای انتقالی لیبی اعلام کردند.
شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با تاکید بر اینکه شورای انتقالی لیبی نماینده مردم این کشور است، ان را مخاطبی مشروع برای خود معرفی کردند. کاترین اشتون، مسئول بلند پایه سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با شیخ عبدالله بن زاید ال نهیان، وزیر امور خارجه امارات عربی متحده، تاکید کرد ما مصمم هستیم که برای انتقال سریع قدرت در لیبی تلاش کنیم. شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا در بیانیه مشترک خود بر ضرورت برقراری اتش بس سریع و جدی در لیبی تاکید کردند.
در نشست این دو نهاد منطقه ای در ابوظبی راههای تقویت همکاریهای دو جانبه و همچنین اخرین تحولات منطقه و جهان مورد بررسی قرار گرفت. امارات عربی متحده به همراه قطر با کشورهای غربی در عملیات ایجاد منطقه پرواز ممنوع برضد رژیم معمر قذافی در لیبی مشارکت کرده است.
فرانسه و ایتالیا نیز روز چهار شنبه اعلام کردند شماری از مشاوران نظامی خود را به لیبی اعزام خواهند کرد با این وجود در حال حاضر اعزام نیروهای نظامی غربی به این کشور شمال افریقا منتفی است هر چند انقلابیون لیبی بارها چنین کمکی را از کشورهای غربی درخواست کرده اند.
طبق قطعنامه هزار و نهصد و هفتاد و سه شورای امنیت سازمان ملل متحد که برای پایان دادن به کشتار غیر نظامیان در لیبی تصویب شد، این سازمان اجازه دارد برای حفاظت از جان غیر نظامیان و مجبور کردن ارتش لیبی به برقراری اتش بس، به هر گونه تدبیری از جمله استفاده از زور برضد رژیم قذافی متوسل شود اما حق ندارد با اعزام نیروی نظامی به لیبی خاک این کشور را اشغال کند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از ابوظبی، مبارزه مردمی با رژیم قذافی که از چهل و دو سال پیش قدرت را در لیبی در دست دارد پانزدهم فوریه آغاز شد.
معمر قذافی برغم درخواستهای مکرر جامعه بین المللی و حملات هوایی نیروهای خارجی که از نوزدهم مارس آغاز شد، از رها کردن قدرت خودداری می ورزد.