درخواست كشورهاي آفريقايي براي نظارت بر حقوق بشر در صحراي غربي موجب براه افتادن بحث هاي تندي در جلسه روز سه شنبه شوراي امنيت شد كه براي بررسي تمديد ماموريت نيروهاي حافظ صلح در صحراي غربي در جريان بود.
به گزارش خبرگزاي فرانسه از نيويورك، آفريقاي جنوبي در اين جلسه خواستار آن شد كه نظارت بر حقوق بشر در چارچوب ماموريت هيات سازمان ملل در صحراي غربي گنجانده شود.
اين درحالي است كه نماينده مغرب به شدت با اين درخواست مخالفت كرد و در توجيه امتناع خود گفت كشورش در نظر دارد يك هيات ملي حقوق بشر تشكيل دهد.
شوراي امنيت روز سه شنبه براي بررسي پيش نويس قطعنامه اي در خصوص صحراي غربي تشكيل جلسه داده بود و قرار است ماموريت هيات سازمان ملل در صحراي غربي تا پيش از 27آوريل (7ارديبهشت) تمديد شود.
به گفته ديپلمات ها، تجديد ماموريت نيروهاي سازمان ملل در صحرا يكي از دشوارترين موضوعاتي است كه هر ساله به دليل حملات شديد طرفين درگير، پيش روي شوراي امنيت قرار دارد.
منطقه صحراي غربي مستعمره قبلي اسپانيا بود كه پس از دوره استعمار در سال 1975
(1354) دولت مغرب و جبهه پوليساريو بر سر اين منطقه با يكديگر درگير شدند.
دولت مغرب اين منطقه را جزء خاك خود مي دانست و جبهه پوليساريو كه از سوي الجزاير حمايت ميشد نيز خواستار استقلال منطقه بود.
اين درگيريها با ميانجيگري سازمان ملل متحد در سال 1991 ميلادي (1370)موجب برقراري آتشبس شد و سازمان ملل پيشنهاد برگزاري همهپرسي را مطرح كرد اما تلاشهاي سازمان ملل با موفقيت همراه نبود و مغرب پيشنهاد خودمختاري اين منطقه را مشروط به آنكه تحت حاكميت مغرب باشد، مطرح كرد.
گروهي از حاميان صحراي غربي ، متشكل از ايالات متحده آمريكا ، فرانسه ، انگليس ، روسيه و اسپانيا اخيرا پيش نويس قطعنامه اي را ارائه كرده اند كه به گفته برخي ديپلمات ها به مساله حقوق بشر در صحرا مي پردازد، اما اين موضوع را در جدول كاري نيروهاي سازمان ملل متحد در صحرا نمي گنجاند.
از سوي ديگر ، 'باسو سانگكو ' سفير آفريقاي جنوبي در شوراي امنيت نگراني كشورش را در مورد نقض حقوق بشر در صحراي غربي و اردوگاه هاي پناهندگان در 'تندوف' الجزاير اعلام كرد.