گروهي از كارشناسان سياسي مصر با تاكيد بر ضرورت برقراري روابط عادي با ايران، از دولت مصر خواستند براي اصلاح اوضاع كه پيامدهاي مثبتي براي كل منطقه در پي خواهد داشت، گام هاي جدي بردارد.
اين كارشناسان در گفت وگوي اختصاصي با ايرنا، انقلاب 25ژانويه مصر را موجب پايان دادن به قيموميت آمريكا بر اين كشور دانستند، قيموميتي كه قطع روابط با ايران را با هدف تضعيف مصر به نفع رژيم صهيونيستي بر رژيم مبارك تحميل كرده بود .
دكتر عبدالله الاشعل دستيار وزير خارجه سابق و نامزد رياست جمهوري اين كشور تاكيد كرد كه ايجاد روابط عادي ميان مصر و ايران از جنبه راهبردي، تجاري، اقتصادي و همچنين سياسي داراي اهميت است.
وي افزود: مصر تنها كشوري است كه نزديك به 30 سال روابط خود با ايران را به دستور ايالات متحده قطع كرده است، در حالي كه تمامي كشورهاي خليج فارس روابط نزديكي با ايران دارند.
الاشعل گفت : انقلاب 25ژانويه ضرورت روابط عادي ديپلماتيك با ايران كه دربرگيرنده منافع دو كشور است حتمي ساخت، در حال حاضر نمي توانيم منافع خود را رها كنيم ومنافع ديگران و دستورات آمريكايي ها را كه مي خواهند ما را به حاشيه برانند و تضعيف كنند در نظر بگيريم، زيرا ديپلماسي واقعي بر اساس منافع كشور بدون در نظر گرفتن دستورات قدرت هاي ديگر استوار است.
دكتر عمار علي حسن، كارشناس مسائل سياسي قطع روابط مصر با ايران را به دليل دستاويزهاي بر جا مانده از رژيم مبارك دانست وگفت: مصر يك كشور بزرگ ومحوري است كه بايد نقش خود را بر اساس جايگاه خود ايفا كند ودر حال حاضر اين جايگاه قطع رابطه با ايران را كه روابط خوبي با كشورهاي همسايه دارد برنمي تابد زيرا اين ارتباط در بسياري از زمينه ها از جمله باز كردن كانال هاي طبيعي براي گفت و گو ورسيدن به مشتركات بين دو طرف به مصر كمك خواهد كرد.
وي افزود : منافع ملي ما ايجاب نمي كند كه ايران را دشمن بپنداريم و وارد درگيري هاي بي دليل با آن شويم، همچنان كه توازن قواي منطقه اي با توجه به تحولات رخ داده در جهان به طورعام و منطقه عربي به طور خاص به امري اجتناب ناپذير تبديل شده است.
حسن گفت: حاكميت ملي پس از انقلاب 25 ژانويه از آن مصري هاست وما بايد با پيدا كردن كانال هاي ارتباطي طبيعي با ايران اين موضوع را ثابت كنيم. شرم آور است كه ما همچنان به اجراي دستورات امريكا و اسرائيل كه موجب تضعيف موضع وپايين آمدن جايگاهمان مي شود، ادامه دهيم.
دكتر عمرو هاشم كارشناس مركز مطالعات سياسي و راهبردي الاهرام نيز تصريح كرد كه ترس مصر از ترويج تشيع نادرست و بي اساس است زيرا گردشگران از كشورها واديان مختلفي وارد كشور مي شوند اما اين امر به هيچ وجه تاثيري بر ما نداشته است.
وي افزود: پيامدهاي مثبت ايجاد روابط عادي با ايران بسيار زياد است و در خدمت اقتصاد و قدرت مصر قرار مي گيرد و به همين دليل قابل چشم پوشي نيست. از سوي ديگر ارتباط با ايران به نفع قضيه فلسطين خواهد بود پس چرا بايد تمام اين نكات مثبت را رها كنيم و به بهانه هاي واهي متوسل شويم.