واحد مرکزی خبر/ رئیس کمیسیون افریقا روز چهار شنبه با انتقاد از عملکرد دیوان کیفری بین المللی، این نهاد قضایی بین المللی را به داشتن سیاست یک بام و دو هوا متهم کرد.
ژان پینگ، رئیس کمیسیون افریقا که به امریکا سفر کرده است در کنفرانسی مطبوعاتی در پاسخ به سوالی درباره پیگرد برخی مسئولان دولتی کنیا توسط دیوان کیفری بین المللی تاکید کرد ظاهرا این نهاد قضایی بین المللی فقط برای محاکمه و مجازات مسئولان افریقایی دایر شده است، وانگهی سیاستی که این نهاد در افریقا دنبال می کند عادلانه نیست و کاملا دو گانه است. ژان پینگ خاطر نشان کرد افراد و شخصیتهایی که توسط دیوان کیفری بین المللی تحت پیگرد قرار می گیرند همه افریقایی هستند و این تصور ایجاد می شود که در دیگر مناطق جهان هیچ جرم و جنایتی صورت نمی گیرد، سوال اینجاست که چرا باید دیوان کیفری بین المللی چنین سیاست دوپهلو و مبهمی داشته باشد. رئیس کمیسیون افریقا تاکید کرد رسیدگی و حل و فصل بسیاری از مشکلات و معضلات کنونی قاره افریقا از جمله ناامنی، مناقشات مسلحانه و فقر از اهمیت بیشتری برخوردار است، ما باید همه مشکلات و چالشهای موجود در قاره افریقا را در یک مقیاس کلی و همزمان مورد بررسی قرار دهیم زیرا اگر بخواهیم یک مشکل را به طور جداگانه حل کنیم در اینده ای نزدیک شاهد مشکلات جدیدی خواهیم بود. دولت کنیا نیز اعلام کرده است دیوان کیفری بین المللی صلاحیت پیگرد قضایی عاملان خشونتهای این کشور را ندارد.
دولت کنیا با ارائه دادخواستی به دیوان کیفری بین المللی تاکید کرده است دستگاه قضایی کنیا خود توان شناسایی، بازداشت و مجازات عاملان این خشونتها را دارد.
شش مسئول بلند پایه دولت کنیا هفتم و هشتم اوریل برای جواب دادن به اتهاماتی که برضد انها مطرح شده است، در دیوان کیفری بین المللی حاضر شدند.
این افراد به ارتکاب جنایت برضد بشریت در بحران انتخاباتی سال دو هزار و هفت و دو هزار و هشت کشورشان متهم شده اند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، کنیا یکی از اعضای دیوان کیفری بین المللی است اما این نهاد قضایی بین المللی تنها زمانی می تواند در خاک کنیا اقدام به پیگرد قضایی کند که دستگاه قضایی کنیا توانایی یا تمایل پیگرد قضایی عاملان جنایاتی را که در این کشور رخ داده است،نداشته باشد.