نماينده ويژه رييس جمهوري روسيه در امور آفريقا و رييس كميته امور بين الملل شوراي فدراسيون اين كشور با اشاره به وخيم بودن اوضاع ليبي گفت: در صورت آغاز تهاجم زميني به اين كشور، كل قاره آفريقا به ميدان جنگ تبديل مي شود.
به گزارش ايرنا، 'ميخاييل مارگلوف' روز پنجشنبه در گفت وگو با ايتارتاس افزود: اينكه گفته مي شود وضع در ليبي با بن بست مواجه شده، اين طور القا مي كند كه بدون انجام عمليات نظامي زميني در اين كشور بركناري قذافي ممكن نيست.
وي ادامه داد: اما تفسير بي قاعده قطعنامه 1973 شوراي امنيت سازمان ملل از سوي ائتلاف غرب، مجوز تهاجم زميني با استفاده از چتربازان را به اين كشور نمي دهد.
مارگلوف تشريح كرد: از ديدگاه آمريكا، فرانسه و انگليس بمباران تنها در ليبي، هدف قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل مبني بر دفاع از مردم اين كشور را برآورده نمي كند و تا زماني كه قذافي در ليبي باشد، زندگي شهروندان اين كشور در خطر است.
وي اضافه كرد: نيروهاي ائتلاف به اين مساله توجه ندارند كه در صورت آغاز تهاجم زميني به ليبي، ميدان جنگ به محدوده خاك اين كشور واقع در شمال آفريقا محدود نخواهد شد.
وي يادآور شد: كشورهاي منطقه 'ساحل'، متشكل از مالي و نيجر از قبل بي ثبات بوده و تهاجم نظامي زميني به ليبي علاوه بر تشديد ناآرامي ها در اين دو كشور، الجزاير و مراكش را نيز كه اعتراضات مخالفان در آنها جريان دارد، تهديد خواهد كرد.
نماينده ويژه رييس جمهوري روسيه در امور آفريقا همچنين گفت: در زمان حاضر وضع پيچيده اي در ليبي حاكم بوده و معلوم نيست كه با چه كسي مي توان درباره ثبات سياسي اين كشور مذاكره كرد.
وي همچنين شايعات مربوط به عقب رانده شدن مخالفان قذافي با استفاده از تسليحات روسي را تكذيب كرد و افزود: اين يك اغراق است و شايد بتوان در اين زمينه از تسليحات نظامي دهه 1980 ساخت شوروي در ليبي سخن گفت.
وي يادآور شد: روسيه در سال 1992 به تحريمهاي تسليحاتي شوراي امنيت سازمان ملل عليه ليبي پيوست و علاوه بر اين، قذافي در دهه 1980 ميلادي هم از كشورهاي عضو پيمان ورشو و هم از اروپا تسليحات تهيه مي كرد و مي توان گفت كه نيروهاي وفادار به وي با سلاح هاي هر دو طرف با مخالفان قذافي مي جنگند.