خبرگزاري موج - گسترش مناسبات ايران و مصر در پي سقوط "حسني مبارک" موجب افزايش نگراني شديد غرب و به خصوص آمريکا و رژيم صهيونيستي شده و پس از انتشار خبري مبني بر انتصاب نخستين سفير تهران در قاهره با گذشت بيش از سه دهه توقف روابط ديپلماتيک، رسانه هاي آمريکا و رژيم صهيونيستي به سرعت به تحليل اين رويداد پرداختند.
وال استريت ژورنال در مقاله اي چند صفحه اي به تحليل روابط ديپلماتيک ايران و مصر پرداخت و در بخشي از آن نوشت: ايران و حکومت جديد مصر به سرعت چند دهه قطع روابط ديپلماتيک خود را پشت سر گذاشته و موجب نگراني آمريکا، رژيم صهيونيستي و عربستان شده اند چون اين موضوع به معناي فاصله گرفتن مصر از اين سه کشور است و اين شکاف مي تواند توازن قدرت در خاورميانه را دچار تحول کند.
وال استريت ژورنال سپس با انعکاس خبر انتصاب نخستين سفير ايران در مصر به نقل از خبرگزاري هاي ايران، تصميم وزير خارجه مصر براي سفر به نوار غزه را نيز در راستاي مواضع ضد صهيونيستي جمهوري اسلامي ايران عنوان کرد.
وال استريت ژورنال سپس کمي به عقب باز مي گردد و با اشاره به نشست اخير وزير خارجه مصر و رئيس دفتر حفظ منافع ايران در قاهره، آن را اقدامي به معناي گردش کامل در مواضع دولت جديد مصر و بر خلاف منافع آمريکا و رژيم صهيونيستي برمي شمارد.
اين رسانه آمريکايي در ادامه نگراني حاميان غربي خود را از افزايش تاثيرگذاري ايران در منطقه اينگونه بيان مي دارد که: "نگراني (غرب) از تاثيرگذاري ايران در منطقه با انتصاب سفير تهران در قاهره رنگ تازه اي به خود گرفت."
"جروزالم پست" رژيم صهيونيستي نيز بلافاصله خبر انتصاب نخستين سفير تهران در قاهره را با نگراني منعکس کرد و نوشت: ايران نخستين سفير خود در قاهره را پس از گذشت بيش از30 سال منصوب کرد و اين اقدام پس از گذشت بيش از سه دهه قطع روابط ديپلماتيک ميان دو کشور از زمان پيروزي انقلاب اسلامي ايران تاکنون صورت گرفته است.
"جروزالم پست" سپس اين اقدام استراتژيک ايران را نتيجه مذاکرات مثبت و سازنده اخير ميان علي اکبر صالحي، وزير امور خارجه کشورمان و همتاي مصري وي دانست.
اين رسانه صهيونيستي سپس با اشاره به فرمايشات حضرت آيت الله خامنه اي، رهبر معظم انقلاب اسلامي در فوريه سال جاري ميلادي و زمان آغاز قيام مردم مصر اشاره مي کند و مي نويسد: رهبر ايران بلافاصله پس از آغاز قيام هاي مردمي مصر سقوط "حسني مبارک" را پيش بيني کرده و قيام هاي مردمي تونس و مصر را نشانه اي از بيداري اسلامي در منطقه عنوان کرده بود.
"جروزالم پست" سپس با اشاره به سخنان "نبيل العربي"، وزير امور خارجه مصر پس از انتساب به اين سمت، نوشت: وزير خارجه مصر به طور علني از تمايل شديد خود براي بهبود روابط ايران و مصر خبر داده بود و در نخستين نشست خبري خود نسبت به آغاز روابط ديپلماتيک با تهران ابراز علاقه کرده بود.
اين روزنامه صهيونيستي در پايان به نقل از "العربي" نوشت: "ايران کشوري بسيار مهم است و مصر خود را با روابطي تاريخي متصل به ايران مي داند."
خبرگزاري رويترز نيز ضمن اشاره به انتصاب نخستين سفير تهران در قاهره پس از گذشت بيش از 30 سال از قطع روابط ديپلماتيک ميان دو کشور، روابط ايران و مصر را بزرگترين و تاثيرگذارترين رابطه ديپلماتيک در خاورميانه دانست.
خبرگزاري رويترز در ادامه نوشت: "مصر در گذشته از همپيمانان آمريکا و رژيم صهيونيستي بود اما با سقوط حکومت حسني مبارک، روابط ميان ايران و مصر بهبود يافته است."