واحد مرکزی خبر / تصمیمات و اقدامات دادستان کل مصر در رابطه با مقامات بلندپایه سابق این کشور ثابت کرد که در مصر کسی فراتر از قانون نیست.
روزنامه العرب چاپ انگلیس در مقاله ای با عنوان انقلاب مصر در مسیر درست به قلم فایز رشید نوشت اقدام دادستان کل مصر به فراخوانی حسنی مبارک رئیس جمهور سابق این کشور و دو پسر وی برای بازجویی و بازداشت آنها ، بی تردید ثابت کرد دولت مصر در اقدامات خود برای ایجاد اصلاحات جدی است.
حسنی مبارک با سخنانی که از شبکه العربیه پخش شد تلاش کرد از نظر عاطفی مصری ها را تحت تاثیر قرار بدهد.
مبارک در این سخنان گفت قربانی حملات ظالمانه و ادعاهای بی اساسی است که هدف از این ادعاها زیر سوال بردن سلامت او است.
مبارک همچنین گفت او و همسرش هیچ دارایی در خارج از مصر ندارند.
تصمیمات دادستان کل مصر به جلوگیری از سفر وزیران سابق و بازداشت احمد نظیف نخست وزیر سابق به مدت پانزده روز در چارچوب تحقیقات مربوط به فساد و متهم شدن او به کسب درآمد از راههای غیرقانونی و تسهیل تصرف اموال عمومی ثابت کرد که در مصر کسی فراتر از قانون نیست.
پیش از این تصمیمات ، نوزده مارس درباره اصلاحات قانون اساسی همه پرسی دمکراتیکی برگزار شد و میزان شرکت کنندگان در آن از مرز شصت درصد گذشت.
این نخستین همه پرسی است که مصری ها به طور گسترده در آن شرکت کردند به ویژه اینکه هر شخصی اهمیت رای خود را احساس کرد.
اقدامات مربوط به تغییر دمکراتیک در مصر بر روابط میان همه احزاب ، گروهها و نهادهای جامعه مدنی و جوانان انقلاب تاثیر گذاشت به طوری که روحیه گفتگوی دمکراتیک میان آنها و پذیرش طرف دیگر صرف نظر از دیدگاه آن ، حکمفرما شد.
نویسنده در ادامه مقاله افزود مصر یک کشور عربی بزرگ و قدرتمندی در زمینه های مختلف است به همین علت تغییراتی که در این کشور رخ می دهد براساس قاعده تاثیر گذاشتن و تاثیر پذیری ، بر بسیاری از دیگر کشورهای عربی تاثیر خواهد گذاشت بنابراین برقراری دموکراسی در همه کشورهای عربی مطرح خواهد شد علاوه بر این نیاز به اجرای عملی آن مبرم می شود.
از بزرگترین تاثیرهای دموکراسی در پیش گرفته شده در مصر در مسئله فلسطین و در کل منازعه اعراب و صهیونیست ها است.
از نظر فلسطینی تاثیر آن در انعطاف ناپذیر ساختن موضع فلسطین در خصوص افزایش پایبندی به حقوق و اصول ثابت ملی فلسطین یا در اهمیت ایستادگی قاطعانه در برابر باج خواهی های اسرائیل است و در رابطه با کل منازعه اعراب و صهیونیست ها ، عوامل آن از نظر رد سلطه صهیونیست ها بر منطقه و طرح های آن رو به ریشه دواندن است.
اقدامات مربوط به تغییر دمکراتیک در مصر نشان داد که نگرانی برخی در ابتدای تحول از بازگشت به اوضاع گذشته واقعگرایانه نبوده و تغییرات واقعی است.
با تحلیل واقعگرایانه اوضاع مصر مشخص می شود که اقدامات برای ایجاد تغییر ، طبق برنامه تهیه شده براساس جدول زمانی متناسب با وعده های شورای عالی نیروهای مسلح در ابتدای کنار رفتن مبارک از قدرت ، صورت می گیرد و در ارزیابی واقع بینانه این اقدامات مشخص می شود که این اقدامات هماهنگ و بدور از شتابزدگی و کندی و در زمان و مکان مناسب پیش می رود و این بیانگر تعهد و پایبندی ارتش مصر و ادامه نقش ملی آن است که به حمله به مردم و معترضان کشیده نشد بلکه برای محافظت از آنها در برابر دستگاههای مربوطه مانند دستگاه امنیت کشور تلاش کرد.
نویسنده افزود البته تجمع های میلیونی مردم در میدان التحریر قاهره تاثیر زیادی در عملی شدن همه وعده های شورای نظامی و سرعت بخشیدن به اتخاذ آنها داشت اما باید گفت که این شورای نیز به این تغییرات باور دارد و آنها را به طور کامل انجام می دهد.
نویسنده در پایان مقاله نوشت با توجه به همه این اقدامات می توان گفت که پیاده کردن دموکراسی در مصر براساس معیارهای واقعی دموکراسی صورت می گیرد و اقدامات اتخاذ شده در این زمینه ، در مسیر درست آن پیش می رود بنابراین واقعا دموکراسی در مصر پیروز شده است.