راهيپمايي هاي سنتي عيد پاك در آلمان، امسال با اعتراض به حملات نظامي غرب در ليبي و ادامه استفاده از انرژي اتمي در شهر هاي مختلف اين كشور همراه شده است.
به گزارش ايرنا، روز شنبه در شهربرلين بيش از1500نفر با تجمع در مركز شهرنسبت به سياست هاي نظامي غرب و ناتو در ليبي اعتراض كردند.
در شهر ماينس در جنوب غربي آلمان نيز صدها نفر براي دنياي عاري از جنگ، نظامي گري و دوري ازخشونت تظاهرات كردند و خواستار عقب نشيني نيروهاي ناتو از افغانستان و پايان دخالت نظامي در ليبي شدند.
درچندين شهرديگرآلمان نيزازجمله مونيخ و هامبورگ تظاهركنندگان خواستار خروج نيروهاي آلماني از افغانستان شده و بر برچيدن سلاح هاي اتمي و خاموش كردن نيروگاههاي اتمي اين كشور تاكيد كردند.
راهيپمايي هاي عيد پاك در آلمان از ديروز شروع است و تا فردا (يكشنبه) نيز ادامه خواهد داشت.
فردا قرار است اين راهيپمايي با حدود 80 تجمع و راهيپمايي در سطح آلمان ادامه يابد.
شهرهاي ديگري كه قرار است، شاهد اين تظاهرات باشند، روشتوك، برمن، هانوفر، برانشوايك، دوسلدورف،كلن اشتوتگارت ومقابل پايگاههاي آمريكا در رامشتاين، لانشتول، وولفسبورگ و انسباخ هستند.
اين تظاهرات در حالي برگزار مي شود كه آمريكا ديروز خبر از اعزام هوايپماهاي بدون سرنشين به ليبي داد و فرانسه نيز قصد تشديد حملات هوايي عليه نيروهاي قذافي در ليبي را دارد.
درهمين حال بودويك شيك اسقف اعظم شهر بامبرگ در جنوب آلمان با محكوم كردن ارسال مهمات به ليبي از سوي ناتو، خواستار تجديد نظر اروپا و امريكا در ارسال سلاح به مناطق بحراني از جمله ليبي شد.
اين كارشناس سياست خارجي اسقف هاي آلمان گفت: اين درست نيست كه انبار مهمات قذافي را نابود كنيم، ولي به رقباي وي سلاح و مهمات ارسال كنيم.
شيك خواستار ارايه ابتكار عمل هايي براي صلح شد و گفت: اخيرا ابتكارعمل هاي ارايه شده بيشتر براي جنگ بوده است.
درهمين حال مونيكا لوكه رييس عفو بين الملل شاخه آلمان نيز دخالت نظامي غرب در ليبي را شديدا مورد انتقاد قرار داد و گفت: اين ماموريت بيشتر موجب رنج مي شود تا اينكه جلوي رنج كشيدن مردم را بگيرد.
وي افزود: نمي توان گفت كه قطعنامه سازمان ملل براي ممنوعيت پرواز و حملات نظامي وضعيت را براي مردم عادي بهتر كرده است. چنين سياستي موجب اين نشده كه بگوييم نقض حقوق بشر در ليبي پايان يافته است.