واحد مرکزی خبر/ خبرگزاری فرانسه در گزارشی از طرابلس گاهشماری از حوادث لیبی را از آغاز عملیات نظامی ائتلاف بین المللی در نوزده مارس به شرح زیر اعلام کرد:
مارس// - نوزدهم مارس: بنغازی در شرق لیبی ، پایگاه مخالفان حکومت قذافی، مورد حمله طرفداران معمر قذافی رهبر لیبی قرار گرفت. آغاز تهاجم ائتلاف به رهبری واشنگتن ، پاریس و لندن تحت ماموریت سازمان ملل متحد. -بیست و یکم : ارتش لیبی تا اجدابیا در شرق لیبی عقب نشینی کرد.
درگیری های خشونت آمیز در مصراته در غرب لیبی که از یک ماه پیش تحت کنترل مخالفان حکومت قذافی قرار دارد. -روزهای 26-27 مارس: مخالفان حکومت لیبی اجدابیا، بریقه ، راس لانوف ( مرکز نفتی) و بنت جواد را از سرگرفتند. پس از پاریس در دهم مارس ، قطر شورای ملی انتقالی (نهاد سیاسی انقلابیون) را به رسمیت شناخت. - روز30 مارس: راس لانوف به تصرف مخالفان حکومت قذافی در آمد. جدا شدن موسی کوسا وزیر امور خارجه لیبی از قذافی و پناهنده شدن به لندن . - روز 31 مارس: ناتو فرماندهی مداخله نظامی در لیبی را در اختیار گرفت. //آوریل// -اول اوریل: ناتو به اشتباه پنج تن از انقلابیون و چهار غیرنظامی را نزدیکی بریقه کشت. -4: ارتش آمریکا اعلام کرد دیگر در حملات هوایی شرکت نمی کند و به نقش حامی بسنده می کند. -7: اشتباه جدید ناتو: دست کم چهار تن بین بریقه و اجدابیا کشته شدند. -11: مخالفان لیبیایی خواستار کناره گیری قذافی به عنوان هرگونه راه حل دیپلماتیک شدند و آتش بس پیشنهادی اتحادیه آفریقا را که قذافی پذیرفته بود رد کردند. -13: گروه تماس درباره لیبی ، هدایت کننده سیاسی مداخله بین المللی ، شورای انتقالی لیبی را به رسمیت شناخت، صندوق کمک ایجاد کرد و خواستار کناره گیری قذافی شد. -15: نیکولا سارکوزی و باراک اوباما روسای جمهور فرانسه و آمریکا و همچنین دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس اعلام کردند لیبی با قذافی آینده ای ندارد. -18: به گفته منابع بیمارستانی، هزار کشته که هشتاد درصد آن را غیر نظامیان تشکیل می دهند از پایان فوریه در مصراته که تحت محاصره نیروهای وفادار به قذافی قرار دارد و گلوله باران می شود.
نیروهای طرفدار قذافی از بمب های خوشه ای استفاده می کنند. به گفته شاهدان ، بیش از صد تن در دو روز در یفرن و نالوط واقع در غرب لیبی که با گلوله باران نیروهای طرفدار قذافی مواجه است کشته شدند. -19: شورای انتقالی لیبی اعلام کرد حدود ده هزار تن در دوماه کشته و پنجاه تا پنجاه وپنج هزار زخمی شدند. -20: پس از لندن، پاریس و رم مشاور نظامی نزد شورای ملی انتقالی لیبی اعزام کردند اما استقرار نیروهای زمینی را رد کردند. در پاریس ، مصطفی عبدالجلیل رئیس شورای ملی انتقالی خواستار تشدید حملات هوایی ناتو شد.
سازمان ملل متحد استفاده از بمب های خوشه ای را محکوم کرد.
دو عکاس مطبوعات براثر اصابت گلوله های خمپاره در مصراته کشته شدند. -21: در غرب، مخالفان حکومت لیبی یکی از پاسگاه های مرزی با تونس را به تصرف خود در آوردند. -22: جان مک کین سناتور آمریکایی که سرگرم دیدار از بنغازی است از جهان خواست تا مخالفان حکومت قذافی را به رسمیت شناسد و آن را مسلح کند. حکومت اعلام کرد به زودی کنترل شهر مصراته را به قبایل وفادار به سرهنگ قذافی واگذار می کند.
کمیته بین المللی صلیب سرخ اعلام کرد اوضاع بشردوستانه در این شهر بدتر می شود. -23: شمار زیادی از حملات به طرابلس.
پنتاگون از نخستین حملات هواپیماهای بدون خلبان آمریکا خبرداد. درگیری های شدید در مصراته : دست کم ده تن در درگیری های این شهر کشته و حدود پنجاه تن از جمله شماری از نظامیان طرفدار قذافی زخمی شدند .