'سميه غنوشي' دختر 'رشيد غنوشي' رهبر نهضت اسلامي تونس و از كارشناسان مسايل جهان عرب معتقد است، تحولات موجود كشورهاي عربي خاورميانه و شمال آفريقا، به عربستان سعودي نيز خواهد رسيد.
به گزارش ايرنا، وي با درج مقاله اي در روزنامه اينفورماسيون دانمارك با عنوان
'احتمال انقلاب در عربستان سعودي' نوشت: به رغم اقدامات اخير شاه سعودي و اختصاص بودجه هنگفت براي افزايش حقوق و كمك هاي عمومي، اين كشور نيز دستخوش تحولات خواهد شد.
وي تاكيد كرد كه اكنون وقوع يا عدم وقوع تغييرات در عربستان مورد سووال نيست، بلكه ابعاد اين تغييرات مطرح است.
سميه غنوشي با اشاره به اينكه شكاف بين ايدئولوژي محافظه كار حاكمان و ساكنان شهرهاي بزرگ، در عربستان بيشتر شده است، اضافه كرد: نظام سعودي در شرايط سختي قرار دارد. از يك طرف با سرنگوني 'حسني مبارك' به عنوان مهمترين متحد خود تضعيف شده و از طرف ديگر به بحرين نيرو اعزام كرده است تا از نفوذ خود حراست نمايد، اين اقدامات براي اين نظام ثبات به دنبال نخواهد داشت.
وي افزود: استان هاي شرقي عربستان سعودي با ذخاير نفت از وضعيت آشفته اي برخوردار است ومردم خواستار برگزاري انتخابات، اصلاحات سياسي، آزادي زندانيان سياسي و رعايت حقوق زنان شده و براي رسيدن به آنها دست به اعتراض زده اند.
وي نوشت: براي نخستين بار درعربستان سعودي 10 نفر يك حزب سياسي تشكيل دادند، ولي همگي سر از زندان درآوردند. نظام سعودي با تمركز روي ايران و با ايجاد تفرقه بين گروه هاي مختلف سعي مي كند حقانيت معترضان را خدشه دار نمايد، امّا موفق نشده است.
'شاه سعودي اگر چه با اختصاص مبلغ سرسام آور 129ميليارد دلار براي افزايش حقوق كارمندان دولت به ميزان 15 درصد، افزايش يارانه ها و كمك هاي تحصيلي به دانشجوها و بيكاران و اقدامات رفاهي ديگر سعي مي كند تا اعتراضات را متوقف كند، ولي تحولات منطقه به اين كشور نيز خواهد رسيد و اكنون مسئله مهم ابعاد آن است.'
روزنامه پلتيكن دانمارك نيز در مطلبي به نقل از 'گيلس كپل' كارشناس فرانسوي در خصوص وضعيت سياسي و اجتماعي عربستان نوشت: اگرچه در اين شبه جزيره صاحبان قدرت توانسته اند ناآرامي ها را كنترل كنند، ولي نظام پادشاهي در آن رو به اضمحلال است.
وي افزود: 'شاه پير و بيمار با خانواده اي سالخورده در تلاش است تا نوادگان و برادر زادگان خود را بر مسند قدرت و كارهاي مهم بگمارد.
كپل با اشاره به ورود نيروهاي عربستاني به بحرين ادامه داد: وضعيت بحرين را بايد از نزديك دنبال كرد. چرا كه اگر فقط در يك مدّت نفت از تنگه هرمز عبور نكند، اقتصاد جهان تحت تأثير قرار مي گيرد. اقتصاد چين و بخش بزرگي از جهان، راكد خواهد شد. به اين دليل غرب در برابر ناآرامي ها و سركوب معترضين در بحرين و نيز دخالت نيروهاي عربستان سعودي در اين كشور واكنشي نشان نداده است.