«در حالي كه سواحل ليبي در حاشيهي درياي مديترانه در شرايط فعلي تحت تاثير شرايط اسف باري است، مناطق داخلي اين كشور نيز تحت تاثير تراژديهاي گستردهاي است.»
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مجلهي آلماني اشپيگل در گزارشي با اشاره به بحران ليبي، حملهي نيروهاي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) به اين كشور و وضعيت اسف باري كه شهروندان و به ويژه آوارگان و كارگران مهاجر اين كشور درگير آن هستند، آورده است:
«به دليل شرايطي كه اكنون بر ليبي حاكم است، دهها هزار تن از كارگران آفريقايي آواره شدهاند. گزارشهاي مستند وضعيت اين آوارگان حاكي از گرسنگي و مرگي است كه اين آوارگان روزانه با آن دست و پنجه نرم ميكنند.
در حالي كه گزارشهاي سازمانهاي حقوق بشري به طوركلي از آواره شدن بيش از 500 هزار تن حكايت دارند، عدهي كثيري نيز منتظر نجات از طريق كشتي هستند.
طبق گزارشهاي اين سازمانها، 5000 تن از آوارگان ليبي منتظر دريافت كمكهاي فوري و ضروري هستند. سازمان بين المللي مهاجران نيز از خيل عظيمي از افرادي خبر داده كه به كمكهاي فوري نياز دارند؛ شهرونداني از هند، عراق، سودان و زنان، كودكان و افراد سالخوردهاي كه منتظر دريافت كمكهاي فوري هستند. به گونهاي كه طبق گزارشهاي نيروهاي امداد سازمان ملل، در صورت نبود كمكهاي لازم بسياري از اين افراد جان خود را از دست خواهند داد.
بسياري از كارگران خارجي در اين كشور نيز با كشتي انتقال داده شدهاند تا از طريق نقاط مرزي به مصر و از آن جا به موطن خود برگردند. خدمات امدادي براي بسياري از كارگران مهاجر آفريقايي آخرين برگ برنده ميباشد.
اين آوارگان از هفتههاي گذشته در بنادر چادر زدهاند. آنها تنها با استفاده از خوراكيهاي محدود، آن هم در شرايطي كه بتوانند آن را بيابند زندگي ميكنند، از آب آشاميدني سالم و مراقبتهاي پزشكي نيز خبري نيست. با گذشت زمان نيز نيروهاي معمر قذافي به اين آوارگان نزديك و نزديكتر ميشوند.
در حالي كه موشكها و ادوات نظامي اوضاع داخلي شهرها را به شدت تحت تاثير قرار داده است، بنادر اين كشور كه به محلي براي عقب نشيني آوارگان تبديل شده است، با گذشت زمان وضعيت اسف بارتري مييابد.
سازمان بين المللي مهاجران (IOM) نيز با اشاره به 10 هزار آوارهاي كه بين جبهه موافقان و مخالفان دولت گير كردهاند، اعلام كرده است كه اين افراد قربانيان فراموش شدهي اين بحران هستند.
طبق اظهارات سخنگوي اين سازمان، مسالهي آوارگان آفريقايي بحران حقوق بشري اين منطقه است.
علاوه بر اين، ديده بان حقوق بشر نيز بسيار نگران است. طبق اظهارات اين سازمان مهاجران آفريقايي نه از حمايت ليبي نه از توجه سازمانهاي حقوق بشري برخوردارند.
اكنون بسياري از آفريقاييها نيز تنها گزينهي فرار را گزينهي پيش روي خود ميبينند، البته نه فقط به دليل حضور جنگندههاي ناتو و آمريكا بر فراز اين كشور بلكه به دليل حملات داخلي ليبي.
در نقاط مرزي جنوب ليبي نيز وضعيت سخت و سخت تر ميشود. در خيابانهاي حد فاصل ليبي و چاد نيز مينهاي بسياري كارگذاشته شده است.
به طور كلي بيش از 500 هزار آواره به دليل بحرانهاي موجود در ليبي و ديگر كشورهاي عربي از خانه و وطن خود گريخته و آواره شدهاند. اغلب آنها در چادرهايي در نزديكي نقاط مرزي مصر يا تونس زندگي ميكنند و همه چيز خود را از دست دادهاند.»