خبرگزاري فارس: نماينده ويژه رئيسجمهوري روسيه در آفريقا معتقد است كه اوضاع در ليبي بسيار پيچيده، نامشخص و به بن بست رسيده است و عمليات نظامي ائتلاف بينالمللي در اين كشور شكست خورده است.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري-اينترنتي «راس بالت»، "ميخائيل مارگلييف " نماينده ويژه رئيسجمهوري روسيه در آفريقا معتقد است كه اوضاع در ليبي به بن بست رسيده است.
وي در تشريح اوضاع كنوني در ليبي گفت: از همان زمان كه مقامات ائتلاف بين المللي از كمبود موشك خبر دادند، كاملا واضح شد كه عمليات «بستن حريم هوايي ليبي» ديگر شكست خورده است. رژيم قذافي همچنان به حملات خود به انقلابيون ادامه ميدهد و سربازانش به خوبي مسلح هستند.
مارگلييف افزود: حتي شنيده ميشود كه نيروهاي انقلابي ليبي با سلاحيهاي روسي كشته ميشوند. اين اظهارات بسيار مسخره است، چرا كه اگر هم اين مسئله واقعيت داشته باشد، مسئله بر سر سلاحهاي زمان شوروي مربوط به دهه 80 است و روسيه در سال 1992 به تحريمهاي شوراي امنيت سازمان ملل پيوست كه فروش تسليحات نظامي به ليبي را ممنوع كرده بود.
وي افزود: ضمن اينكه معمر قذافي در دهه 80 علاوه بر كشورهاي عضو پيمان ورشو، از كشورهاي اروپايي هم خريد تسليحاتي ميكرد. بنابراين ميتوان گفت كه سربازان وي اكنون با سلاحهاي غربي هم به جنگ ادامه ميدهند.
مارگلييف تاكيد كرد: اوضاع از آن جهت به بن رسيده است كه بدون عمليات زميني نميتوان بر نيروهاي نظامي قذافي فايق آمد و قطعنامه شماره 1973 شوراي امنيت مانع از دخالت نيروهاي زميني در عمليات كنوني در ليبي است.
البته آمريكا، فرانسه و انگليس معتقدند كه با بمباران مواضع نظامي رژيم قذافي تنها بخشي از قطعنامه در مورد دفاع از مردم غيرنظامي ليبي را عمل كردهاند و به عقيده آنان، تا زماني كه قذافي بر سر قدرت است، نبايد از ادامه اقدامات نظامي دست برداشت.
اين ديپلمات بلندپايه روس افزود: اوضاع در ليبي از آن جهت هم بغرنج و پيچيده است كه هنوز مشخص نيست با چه كسي بايد براي حل و فصل سياسي اين مناقشه مذاكره كرد. نيروهاي انقلابي زياد و در هر منطقه بطور جداگانه فعال هستند. ضمن اينكه انقلابيون و ائتلافيون حاضر به مذاكره با قذافي هم نيستند.