واحد مرکزی خبر / نگران کننده ترین اتفاق در انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری در نیجریه دو قطبی شدن شدید این پرجمعیت ترین کشور آفریقایی است.
کریستوف عیاد از روزنامه لیبراسیون در برنامه کارشناسی آفریک پرس در شبکه فرانسوی ت.و.سنک( TV5) درباره انتخابات هفته گذشته نیجریه گفت: با مشاهده پراکندگی آرا مشاهده می کنیم که به جز یک ایالت از سی و شش ایالت نیجریه که به نفر سوم انتخابات رای داده است، باقی ایالات به تفکیک شمال و جنوب به دو نفر اول در انتخابات رای داده اند.
مردم بر اساس فرهنگ مذهبی و سیاسی شان در شمال مسلمان به یک نفر و در جنوب مسیحی به یک نفر دیگر رای داده اند.
این شکاف میان شمال و جنوب نگران کننده است. در پی ناآرامی های پساانتخاباتی در هفته گذشته دویست نفر کشته شدند.
چند وقت قبل هم در شهر جوس، حدفاصل جنوب و شمال، کشتارهایی اتفاق افتاد و معلوم نیست شش ماه دیگر نیز این صحنه های مرگبار تکرار نشود. ما امروز با دو نیجریه روبرو هستیم.
عیاد افزود: نکته نگران کننده دیگر اشاره گودلاک جاناتان نامزد منتخب به تراژدی بیافرا (جنگ داخلی نیجریه در اواخر دهه 1960) و احتمال بازگشت سال های ناراحت کننده جنگ برای نیجریه است.
صحبت از بیافرا از سوی جاناتان بلافاصله بعد از پیروزی در انتخابات طرح موضوع تجزیه کشور است.
پیر شرو از پایگاه اطلاع رسانی اسلیت آفریک دات کام گفت: از سال های دور گفته می شود که نیجریه بی ثبات است و در معرض تجزیه قرار دارد.
مناقشات بین قومی در نیجریه همواره بخشی از تاریخ نیجریه بوده و این سیاستمداران هستند که مردم را به این مناقشات تحریک می کنند تا قدرت چانه زنی سیاسی شان را بالا ببرند.
در نیجریه شاهد هستیم که بعد از دوران حاکمیت نظامی عملا فقط مسیحیان با اوباسانجو و اکنون با جاناتان در قدرت قرار دارند.
مسلمانان شمال می گویند جنوبی ها قدرت اقتصادی را در اختیار دارند پس شمال باید قدرت سیاسی را داشته باشد.
با این حال الگوی فدرال در نیجریه تاکنون مانع از انفجار این کشور شده است.