خبرگزاري فارس: در شرايطي كه اتحاديه اروپا و آمريكا در واكنش به سركوبگريهاي خونين رژيم ليبي، تحريمهايي را عليه اين رژيم اعمال كردهاند اما تلاشهاي بينالمللي براي بلوكه داراييهاي اين رژيم سركوبگر با مقاومت برخي از كشورهاي جهان روبرو شده است.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه آمريكايي "لسآنجلستايمز "، مقاومت برخي از كشورها در برابر بلوكه اموال و داراييهاي رژيم "معمر قذافي "، ديكتاتور سركوبگر ليبي، باعث ميشود قذافي بتواند اندوختههاي گسترده مالي خود را به خارج منتقل كند.
اين در حاليست كه اسم قذافي و برخي از وابستگان درجه يك او از يك طرف در فهرست اسامي 18 نفري قرار گرفته است كه اجازه خروج از ليبي را ندارند و از طرف ديگر در ميان اسامي 13 نفر و 5 موسسهاي است كه داراييهاي بينالمللي آنها از طريق دو قطعنامه مصوب ماه فوريه و مارس شوراي امنيت سازمان ملل بلوكه شده است.
بر اساس گزارش منتشر شده در اين روزنامه آمريكايي، اگرچه واشنگتن و بروكسل بيش از 60 ميليارد دلار از موجودي حساب هاي بانكي خارجي رژيم ليبي را مسدود كرده اند اما اقدامات ساير كشورها براي بلوكه ميلياردها دلاري كه قذافي و خانوادهاش در طول دهه گذشته در سراسر جهان سرمايه گذاري كردهاند، يا بسيار اندك بوده و يا اصلا اقدامي نكردهاند.
لسآنجلستايمز در ادامه علت عدم تلاش برخي از اين كشورها، كه ظاهرا روابط سياسي و اقتصادي با ليبي ندارند، براي شناسايي و بلوكه داراييهاي قذافي را فقدان قابليتهاي فناوري براي رديابي داراييهاي مخفي رژيم سركوبگر ليبي عنوان كرده است.
كنيا و چند كشور آفريقايي از جمله كشورهايي هستند كه به دليل روابط اقتصادي محكمي كه با ليبي دارند، از بلوكه داراييهاي اين رژيم سر باز زدند و هند، چين و روسيه هم از جمله كشورهايي هستند كه در برابر تلاش اتحاديه اروپا و آمريكا در راستاي گسترش تحريمات اعمال شده عليه ليبي، مقاومت كردهاند.
اين در حاليست كه اين روزنامه آمريكايي در گزارش خود به نقل از مقامات ناشناس اعلام كرد كه از اواسط فوريه سال جاري ميلادي و همزمان با شروع درگيري و بحران در ليبي، قذافي ميلياردها دلار از داراييهاي خود را به طرابلس برگردانده است.