مصر

ایرنا - تاكيد دمشق برماندن در حلقه مقاومت و نزديك تر شدن آنكارا به جهان اسلام در كنار مطالبه گري انقلابيون منطقه از جمله مصري ها براي دور شدن از رژيم صهيونيستي و نزديكي به تهران و مقاومت، نگراني تل آويو-واشنگتن براي از دست دادن خاورميانه را افزايش داده است.

در شرايطي كه روابط قدرت هاي منطقه اي همواره دستمايه نگراني قدرت هاي فرامنطقه اي قرار داشته و اين قدرت ها نگران از بوجود آمدن يك اتحاد عليه زياده طلبي هايشان در منطقه خاورميانه، تلاش داشته اند با ايجاد تفرقه، توازن قوا را به نفع خود رقم بزنند، تغيير حاكميت در برخي كشورها از جمله مصر، نگراني هاي آنها را افزايش داده است.
تاكيد سوريه بر ماندن در حلقه مقاومت باوجود تلاش تل آويو و متحدان غربي اش براي خارج كردن دمشق از اين حلقه در كنار رويكرد جديد دولت اسلامگراي تركيه براي نزديك شدن به جهان اسلام و فاصله گرفتن از غرب و سرنگوني مهمترين ديكتاتور عربي متحد رژيم صهيونيستي و واشنگتن با شروع قيام هاي خاورميانه، تحرك دستگاه ديپلماسي غرب براي كنترل اوضاع را در پي داشته است.
قيام هاي خاورميانه براي غرب به رهبري آمريكا و رژيم صهيونيستي غيرمنتظره بود به طوري كه حتي با نظريه 'قدرت هوشمند' باراك اوباما رئيس جمهوري ايالات متحده نيز كنترل نشدند.

نگراني از شبيه سازي انقلاب ايران در مصر
------------------------------------------------
نگراني از شبيه سازي انقلاب ايران به انقلاب مصر كه با بيانات مقام معظم رهبري در نمازجمعه تهران و قبل و بعد از آن توسط ديگر مقامات جمهوري اسلامي، شور و هيجان انقلابيون مسلمان مصري را بيش از پيش برانگيخت، را مي توان يكي از مهمترين نگراني هاي غرب و بدنه ديپماتيك و رسانه اي آن دانست.
از بدو شروع انقلاب هاي خاورميانه، رسانه هاي غربي تلاش كردند، انقلاب هاي خاورميانه از جمله مصر را فاقد ماهيت اسلامي عنوان كنند و مانع ترسيم تشكيل يك جمهوري اسلامي جديد در مرزهاي رژِيم صهيونيستي در ذهن انقلابيون شوند.

گاردين، روزنامه چاپ انگليستان با رد ماهيت اسلامي قيام مردم مصر نوشت: باوجود تاكيد مقامات ايراني بر اسلامي بودن قيام مصري ها، دولت هاي غربي ارزيابي متفاوتي از نقش اسلام در تحولات اين كشور دارند.
اين روزنامه غربي در عين حال به ناتواني مقامات رژيم صهيونيستي براي بروز ندادن نگراني هاي آنها در خصوص تشكيل جمهوري اسلامي در مصر نيز اشاره كرد و آورد: تنها مقامات اسرائيلي و از جمله بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل، نگران روي كار آمدن رژيمي تحت حاكميت اسلامگرايان تندرو در مصر هستند.
روزنامه آمريكايي فارين پاليسي و ديگر رسانه هاي متنفذ و مرتبط با حاكميت در آمريكا و ديگر كشورهاي غربي نيز، شبيه سازي بين انقلاب مصر و ايران و شبيه سازي بين پهلوي دوم و حسني مبارك را رد كرده و تلاش كردند برعكس بين تحولات انتخاباتي رياست جمهوري دهم ايران و انقلاب هاي خاورميانه ربطي بيابند.
با همه اين اظهارنظرها، مقام هاي رژيم صهيونيستي بارها از چرخش اوضاع داخلي مصر به نفع اخوان المسلمين اظهار نگراني كرده اند.

**تحول منطقه به سود مقاومت
-----------------------------------
اگرچه دستگاه رسانه اي و ديپماتيك غرب تلاش كردند مبارك و ديگر ديكتاتورها را نگه دارند يا حداقل وابستگان آنها را جايگزين كنند، آنها نتوانستند اين انقلاب ها را مديريت كنند و مطالبه گري انقلابيون همچنان باقي مانده هاي مزدور دولت هاي سابق را به چالش مي كشد.
تداوم تظاهرات ها در كشورهايي كه كنار رفتن ديكتاتورها را تجربه كرده اند، حاكي از اين موضوع است كه مردم خواهان يك تغيير بنيادين در كشورهايشان هستند و به كنار رفتن اشخاص رضايت نخواهند داد. انتشار گزارش هايي درباره تغيير رويكرد سياست خارجي مصر در قبال ايران و موضوع فلسطين را مي توان ناشي از همين موضوع دانست.

مجله تايم آمريكا در گزارشي درباره ذوب شدن يخ هاي بي اعتمادي بين تهران و قاهره نوشت: ذوب شدن يخ هاي بي اعتمادي بين قاهره-تهران، همسايگان مصر بويژه اسرائيل را به تحرك واداشته است. در حالي كه مصر در تلاش براي سامان دادن به نظام سياسي نوظهور خود بعد از كنار زده شدن مبارك مي باشد، سياست خارجي آن هم در حال تغيير گسترده است.
اين مجله به نقل از گري سيك كارشناس مسائل خليج فارس در دانشگاه كلمبيا و عضو شوراي امنيت ملي آمريكا در دوران سه رئيس جمهوري اين كشور، نوشت: اگر شما به سياست خارجي مصر در 20 سال گذشته نگاه كنيد، هيچ نقش جدي را در مسائل منطقه نداشته و جز گام هايي ضعيف در راستاي منافع آمريكا، كار ديگري انجام نداده است. رهبران جديد مصر و ديگر كشورهاي منطقه در حال تجديدنظر در سياست خارجي كشورشان هستند و واشنگتن تلاش دارد با وضعيت جديد هماهنگ شود. براي رهبران جديد مصر، سياست خارجي جديد حركت در جهت مخالف سياست خارجي گذشته به رهبري مبارك است و واضح است كه اين موضوع ناقض سياست نظام سابق مبني بر دنباله روي بي چون و چراي قاهره از آمريكا، اروپا و اسرائيل مي باشد. اكنون، بسياري از مردم و رهبران انقلاب مصر خواهان تغيير موضع قاهره در خصوص حمايت از محاصره غزه و چنددهه دشمني با ايران هستند.
اين رسانه غربي به قطع روابط تهران-قاهره بعد از امضاي پيمان كمپ ديويد بين رژيم صهيونيستي و مصر اشاره كرد و درباره تحولات اخير در روابط تهران-قاهره نوشت: نبيل العربي وزير خارجه جديد مصر خواستار متعادل كردن روابط دو كشور شده و گزارش هايي درباره تعيين سفير از سوي تهران براي اعزام به قاهره منتشر شده است. رسانه هاي مصر از دعوت شدن وزير خارجه ايران براي بازديد از قاهره خبر داده اند و پرس تي وي، يك رسانه خبري ايران از امضاي توافقنامه بين آژانس هاي توريستي ايران و مصر به منظور تسهيل تبادل توريست خبر داده است.
اين مجله متنفذ آمريكايي، وضعيت جديد خاورميانه را شكست ديگري براي سياست انزواي ايران دانست و اضافه كرد: براي تصميم گيران سياسي غرب و دولت اسرائيل، گرم شدن روابط ايران-مصر، زنگ هاي هشدار را به صدا درآورده است. تل آيو و واشنگتن اين موضوع را مثبت نمي دانند چرا كه با كمترين خواسته آنها در شرايطي كه تلاش مي كنند برنامه هسته اي تسليحاتي مشكوك ايران! را با منزوي كردن آن متوقف كنند، همسو نيست.

رويترز هم در به نقل از تحليلگران، سقوط مبارك را به نفع ايران دانست و نوشت: در حالي كه جمهوري اسلامي با غرب در موضوع هسته اي دچار تنش است، كنار زده شدن مبارك به عنوان يك متحد كليدي اسرائيل و آمريكا را دستاوردي همسو با نفوذ ژئوپليتيك خود در منطقه مي داند.
روزنامه صهيونيستي يديعوت آحارونوت نيز به منظور انتقال نگراني هاي مقامات تل آويو به افكار عمومي با انتشار صحبت هاي اخير علي اكبر صالحي وزير امور خارجه ايران درباره روابط آينده تهران-قاهره نوشت: ايران در جستجوي تقويت روابط با مصر است.
مواضع رژيم صهيونيستي به خصوص تلاش براي نزديك شدن به عربستان و تشكيل اتحاد استراتژيك با اين كشور نشان مي دهد كه اين رژيم، مصر همراه با مقاومت را يك امر مسلم فرض كرده و خود را براي خاورميانه جديد، با محور مقاومت گسترش يافته آماده مي كند.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران