واحد مرکزی خبر / سردبیر سابق روزنامه سان انگلیس که ژورنالیستی با تجربه است گفت، دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس مانند، تونی بلر، نخست وزیر سابق این کشور که در اشغال عراق، به امریکا کمک کرد، دیوانه شده وگرنه در لیبی دخالت نظامی نمی کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی راشا تودی، کلوین مکنزی، سردبیر سابق روزنامه سان انگلیس گفت، انگلیس و فرانسه حق دخالت نظامی در لیبی ندارند.
وی تأکید کرد، لیبی در انقلاب کبیر فرانسه یا انقلاب انگلیس هیچ دخالتی نکرده بود و ما نیز حق نداریم در انقلابات داخلی کشورهای جهان، از جمله در لیبی دخالت نظامی کنیم.
وی افزود، هنگامی که یک میلیون نفر در انگلیس علیه مداخله نظامی این کشور در اشغال عراق تظاهرات برپا کردند، تونی بلر هیچ اهمیتی به افکار عمومی انگلیس نداد، زیرا سیاست های خارجی خود را دیوانه وار دنبال می کرد.
این روزنامه نگار انگلیسی افزود، من از دیوانه شدن دیوید کامرون تعجب می کنم، زیرا وی فقط یک سال است که بر سر کار آمده، و در این مدت کوتاه، کشور ما (انگلیس) را به درگیری نظامی دیگری با کشوری خارجی کشانده است.
وی افزود، به نظر من حمایت از مردم لیبی صرفاً بهانه ای برای دخالت نظامی در این کشور است، زیرا اگر ما حقیقتاً خواهان حمایت از مردم کشورهای جهان در برابر قتل عام بودیم، چرا به دیگر کشورهای آفریقایی که در آن کشتار بسیار گسترده ای از مردم غیرنظامی صورت گرفته و می گیرید، وارد نمی شویم.
وی تأکید کرد چرا ما در یمن یا عربستان سعودی دخالت نظامی نمی کنیم، در حالی که دولت عربستان سعودی، برگزاری هرگونه تظاهرات را در این کشور ممنوع اعلام کرده، و بر روی شهروندان خود در شرق این کشور، آتش گشوده و شماری از مردم عربستان سعودی را کشته است.
وی افزود، اگر ما می خواستیم به لیبی حمله نظامی کنیم، شاید پس از سرنگونی هواپیمای امریکایی بر فراز لاکربی توسط تروریست های لیبیایی که منجر به کشته شدن شمار قابل توجهی از شهروندان امریکایی و انگلیسی شد، توجیهی برای این کار می داشتیم، اما دخالت کنونی انگلیس در امور داخلی و انقلاب امروز لیبی به هیچ وجه قابل قبول نیست.
مکنزی در خاتمه اضافه کرد، روند دخالت نظامی انگلیس در لیبی، دقیقاً مانند مداخله های قبلی ما در عراق و افغانستان، عملیاتی است که بدون برنامه ریزی صحیح و تعیین استراتژی برای خروج از آن، آغاز شده است.
وی تأکید کرد، ما تاکنون فقط هزینه های فراوان مالی از جیب مالیات پردازان انگلیسی برای دخالت نظامی در لیبی کرده ایم، اما اگر هواپیماها یا بالگردهای انگلیسی برفراز لیبی مورد اصابت قرار گیرد و شماری از نظامیان ما کشته شوند، احتمال عمیق تر شدن درگیری ما و دخالت نیروی زمینی انگلیس در لیبی به منظور انتقام جویی از عاملان سقوط جنگنده های انگلیسی یا حمله کنندگان به سربازان ما بیشتر می شود، و ممکن است این دور باطل، با افزایش تلفات ما در لیبی تشدید شود، و این درگیری نیز به جنگی طولانی مدت مانند عراق و افغانستان برای سربازان ما تبدیل شود.
وی تأکید کرد، پیروزی هر یک از طرفین در درگیری داخلی لیبی، ارزش ریخته شدن حتی یک سرباز انگلیسی را ندارد.