واحد مرکزی خبر / ارتش آزادیبخش خلق جنوب سودان روز دوشنبه اعلام کرد یکی از رهبران شورشیان جنوب پس از درگیری های اخیر در این منطقه که بیش از صد و شصت کشته نیز درپی داشته است خود را تسلیم کرد.
کشته های یک هفته گذشته در درگیری بین ارتش آزادیبخش خلق جنوب سودان با دو گروه شورشی در جنوب باعث شد تا شمار کشته ها در این منطقه از ماه ژانویه به هزار نفر برسد و همچنین باعث شد تا سالوا کر رئیس منطقه جنوب سودان بار دیگر درخواست برای مصالحه را مطرح کند . ملعک آیون سخنگوی ارتش آزادیبخش خلق جنوب سودان گفت گابریل تانگ از رهبران شورشیان در جنوب روز یکشنبه به همراه هزار و سیصد نفر از نیروهایش تسلیم شد . وی افزود ارتش آزادیبخش خلق جنوب سودان از این اقدام آنها استقبال و با افراد تسلیم شده با احترام رفتار کرد . آیون تصریح کرد در درگیری روز شنبه بین نیروهای ارتش آزادیبخش خلق جنوب سودان و نیروهای وابسته به تانگ در ایالت جونگلی پنجاه و هفت نفر از افراد مسلح تحت فرماندهی تانگ کشته شدند .
در این درگیری هفت نفر از نیروهای ارتش جنوب سودان نیز کشته شدند . تانگ در جنگ داخلی سال هزار و نهصد و هشتاد و سه تا سال دو هزار و پنج بین شمال و جنوب که حدود دو میلیون کشته نیز درپی داشت فرمانده شبه نظامیان طرفدار دولت سودان در خرطوم بود . شورشیان جنوب سودان اخیرا اعلام کردند کردند آماده اند تا حملات جدیدی را در این منطقه انجام دهند . خشونت ها در جنوب سودان باعث شده است تاکنون صد و سی نفر از کارگران صنایع نفت از این منطقه نفت خیز فرار کنند . مقامات جنوب سودان عمر البشیر رئیس جمهور سودان را به توطئه برای سرنگون کردن دولت جنوب پیش از جدا شدن این منطقه نفت خیز از شمال متهم کرده اند . جرج آتور George Athor از فرماندهان ارشد ارتش جنوب سودان گفت برخی از این شورشیان افرادی هستند که از ارتش آزادیبخش جنوب سودان خارج شده اند و برخی دیگر نیز نیروهایی خودسر هستند که می گویند هدف آنها محافظت از غیر نظامیانی است که چندین دهه است با جنگ داخلی روبرو هستند . یکی دیگر از عوامل مهم درگیری و تنش در جنوب وجود منطقه نفت خیز ابیی است که هنوز درمورد سرنوشت آن تصمیم گیری نشده است . جنوبی ها در سودان ماه ژانویه در همه پرسی درباره استقلال این منطقه از شمال شرکت کردند و به جدایی جنوب رای قاطع دادند . اما همه پرسی دیگر درباره تعیین سرنوشت ابیی که قرار بود همزمان با همه پرسی درباره استقلال جنوب سودان برگزار شود با تاخیر روبرو شد زیرا خرطوم و جوبا نتوانستند درمورد شرایط برگزاری این همه پرسی به توافق برسند . بنابراین ابیی همچنان به عنوان یک منطقه مورد مناقشه باقی مانده است و جنوب و شمال هر کدام ادعاهایی را برسر آن دارند .