كاخ سفيد در تازه ترين تماس ها با برخي دولت ها، دور جديدي از رايزني ها را براي بررسي تشديد حملات نظامي عليه ليبي آغاز كرده و موجب ترديد بيش از پيش افكار عمومي جهان نسبت به انسان دوستانه بودن اهداف آمريكا و غرب در ليبي شده است.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، حركت جديد واشنگتن براي ترغيب متحدان غربي خود به تشديد حملات نظامي به ليبي ، برخلاف آنچه كه محافظت از غيرنظاميان اين كشور ياد مي شود، صرفا آتش جنگ و درگيري در اين كشور را دامن مي زند.
اين حملات غيرهدفمند ، تاكنون نيز به مرگ صدها غيرنظامي در ليبي انجاميده است.
چندي پيش و به دنبال تصميم انگليس و چند كشور اروپايي ديگر براي اعزام مشاوران نظامي به بنغازي، وزير امور خارجه ليبي به صراحت هشدار داد اينگونه حركات سبب از بين رفتن فرصت هاي آشتي و دامن زدن به آتش جنگ در اين كشور خواهد شد.
رايزني هاي اخير بيش از پيش سبب نااميد شدن مردم ليبي نسبت به تحقق وعده نهادها و سازمان هاي بين المللي از جمله سازمان ملل براي ايجاد آتش بس در آن كشور خواهد شد.
دولت ايتاليا كه پيش از اين تاكيد مي كرد بخاطر گذشته استعماري خود در ليبي، قصد ندارد در عمليات بمباران اين كشور دخالت كند، دوشنبه با ايجاد چرخشي 'ناگهاني' در موضع گذشته خود در قبال ليبي اعلام كرد كه قصد دارد با هواپيماهاي پيشرفته خود در عمليات بمباران ليبي شركت كند و نكته مهم و قابل تامل اينكه اين چرخش موضع، شب گذشته و حين تماس تلفني سيلويو برلوسكوني نخست وزير ايتاليا با باراك اوباما رييس جمهوري آمريكا رخ داد.
به دنبال گفت و گوي تلفني شب گذشته ميان برلوسكوني و اوباما، دولت ايتاليا قرار است پارلمان اين كشور را نيز نسبت به اين تغيير موضع مطلع كند و برلوسكوني نيز با ديويد كامرون نخست وزير انگليس و 'اندرس فوگ راسموسن' دبيركل ناتو تماس مي گيرد و آنها را از اين تصميم مطلع مي سازد.
امروز (سه شنبه) نيز قرار است برلوسكوني در ديدار با 'نيكلا ساركوزي' رييس جمهور فرانسه در رم، پاريس را در جريان تازه ترين مواضع خود در قبال ليبي قرار دهد.
هيات دولت ايتاليا اخيرا اعلام كرده بود كه اين كشور خط مشي خود را در قبال ليبي حفظ مي كند و در عمليات بمباران مشاركت نخواهد كرد.
كارشناسان و ناظران آگاه بر اين باورند كه افزايش حملات آمريكا و غرب به ليبي، بطور طبيعي موجب تحريك بيشتر حس انتقام جويي رژيم ديكتاتوري قذافي و تشديد حملات نيروهاي وفادار به وي عليه مردم اين كشور خواهد شد و لذا تشديد حملات آمريكا و ناتو به ليبي هم به طور مستقيم و هم به طور غير مستقيم به افزايش كشتار غيرنظاميان اين كشور كمك مي كند.
'ليام فاكس' وزير دفاع انگليس نيز شب گذشته و همزمان با رايزني هاي اوباما با نخست وزير ايتاليا، همراه تيمي از كارشناسان و فرمانده ارشد نظامي انگليس رهسپار آمريكا شد تا ضمن ديدار با رابرت گيتس همتاي آمريكايي خود، راه هاي افزايش حملات ناتو به ليبي را بررسي كنند.
علاوه بر اين رايزني ها، كاخ سفيد شب گذشته با صدور بيانيه اي اعلام كرد كه باراك اوباما رييس جمهوري آمريكا و رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه درتازه ترين تماس تلفني خود توافق كردند كه قذافي بايد براي هميشه از قدرت كناره گيري و ليبي را ترك كند. اگر چه تركيه عضو شركت كننده در جنگ ليبي محسوب نمي شود اما به نظر مي رسد اوباما با اين تماس تلفني قصد دارد با پيش دستي، مانع از هرگونه مخالفت احتمالي بعدي تركيه در برابر تشديد حملات غربي عليه ليبي شود.
حضور نظاميان ارشد اروپايي در ليبي كه تحت عنوان مشاور نظامي به بنغازي اعزام شده اند و نيز استفاده از بمب افكن هاي بدون سرنشين آمريكايي كه شخص اوباما مجوز اعزام آنها براي شركت در جنگ عليه ليبي را صادر كرد، از آغاز فاز جديد حملات عليه كشور نفت خيز ليبي خبر مي دهد.
هفته گذشته روزنامه اينديپندنت از افشاي اسناد و مداركي خبر داد كه ثابت مي كرد انگليس و آمريكا پيش از حمله، ذخاير عظيم نفتي آن كشور را نشانه رفته بودند. اين افشاگري امروز سبب كنجكاوي بيشتر افكار عمومي جهان نسبت به لشكركشي هاي اخير غرب به ليبي نفت خيز شده است.
اگرچه به نظر مي رسد آمريكا و متحدان غربي اش درصورتي كه اراده كنند، مي توانند رژيم قذافي را در مدت كوتاهي سركوب و طبق ادعاي خود مردم ليبي را از شر بيش از 40 سال رژيم ديكتاتوري در اين كشور نفت خيز خلاص كنند، اما طولاني شدن جنگ و درگيري در ليبي و رايزني هاي تازه ميان قدرت هاي بزرگ غرب درخصوص آغاز فاز جديدي از حملات عليه اين كشور، ابهام و سوالات زيادي را درباره هدف و انگيزه اصلي حملات غرب به ليبي در ذهن ايجاد مي كند.