واحد مرکزی خبر/ بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، روز دوشنبه از استمرار پدیده کودک سربازی در جمهوری افریقای مرکزی به شدت ابراز نگرانی کرد.
بان کی مون در تازه ترین گزارش خود به شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد با اینکه دولت افریقای مرکزی تعهد کرده است به پدیده کودک سربازی پایان د هد، گروههای شورشی و شبه نظامی در سراسر این کشور همچنان کودکان را به عنوان سرباز اجیر می کنند. بان کی مون در گزارش خود که دوره زمانی دسامبر دو هزار و هشت تا دسامبر دو هزار و ده را در بر می گیرد، مسائل و مشکلات مربوط به کودکان افریقای مرکزی و تاثیر مناقشه مسلحانه این کشور را بر کودکان بررسی کرده است. دبیر کل سازمان ملل متحد همچنین در گزارش خود از این مسئله به شدت ابراز تاسف کرده است که در جمهوری افریقای مرکزی خشونت برضد کودکان، قتل انها و بهره برداریهای جنسی از انها همچنان ادامه دارد.
بان کی مون در این گزارش افزود حملات گروههای شبه نظامی به ویژه ارتش مقاومت مسیح به مراکز درمانی در افریقای مرکزی متوقف نشده است و ساکنان مناطق اشوبزده این کشور به کمکهای انسان دوستانه دسترسی ندارند.از سال دو هزار و پنج که نیروهای ارتش مقاومت مسیح از پایگاههای دایمی خود در شمال اوگاندا فاصله گرفتند و در مناطقی از جمهوری دموکراتیک کنگو و افریقای مرکزی مستقر شدند، پدیده کودک سربازی نیز محسوس تر شده است.
مسئولان منطقه بر این عقیده اند که شبه نظامیان ارتش مقاومت مسیح بیست و پنج هزار زن و کودک را از کشورهای منطقه ربوده اند تا از انها در عملیات نظامی استفاده کنند یا انها را مورد بهره برداری جنسی قرار دهند.
ارتش اوگاندا و جمهوری دموکراتیک کنگو سال دو هزار و هشت با حمایت ارتش جنوب سودان عملیاتی گسترده را برضد شورشیان ارتش مقاومت مسیح در این منطقه دور افتاده از زئیر سابق انجام دادند و بسیاری از اعضای این گروه را کشته یا بازداشت کردند.
از ان زمان به بعد ارتش مقاومت مسیح حملات خود را برضد غیر نظامیان در جمهوری دموکراتیک کنگو، شرق جمهوری افریقای مرکزی و جنوب سودان تشدید کرد.
گفته می شود حملات خونین و قتلهایی که در سالهای اخیر در مناطق مرزی جنوب افریقای مرکزی و اوگاندا اتفاق افتاده،کار شورشیان ارتش مقاومت مسیح بوده است.
به گزارش خبرگزاری شینهوا از نیویورک، بان کی مون در گزارش خود افزود نبود امار و ارقام موثق از نرخ زاد و ولد در افریقای مرکزی زمینه را برای نقض حقوق کودکان و بهره برداریهای مختلف از انها فراهم کرده است به طوری که در بسیاری از موارد نمی توان سن افراد را مشخص کرد.
بنا به اعلام منابع رسمی، در سال دو هزار و ده تنها چهل و نه درصد از زاد و ولدها در افریقای مرکزی به ثبت رسیده است.