بررسی استراتژیک - صدای امریکا/ مک کین سناتور ارشد آمریکایی معتقد است که بن بست موجود در لیبی، تهدیدی برای شکل گیری خلا قدرت شده و می تواند این کشور را تحت کنترل القاعده درآورد. سناتور بانفوذ جمهوریخواه ، به همراه دو عضو دیگر کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا آمریکا، خواستار مشارکت بیشتر نیروی هوایی آمریکا در بمباران مواضع نیروهای هوادار سرهنگ معمر قذافی بویژه در طرابلس هستند.
بن بست موجود در لیبی و نظر سنجی اخیر از آمریکاییان که حاکی از کاهش حمایت از اقدامات رییس جمهوری آمریکاست، سیاست خارجی دولت پرزیدنت اوباما در ارتباط با لیبی را تحت فشار فزاینده ای از جانب جمهوریخواهان قرار داده است. سفر روز جمعه سناتور با نفوذ جمهوریخواه، جان مک کین به شرق لیبی با تقاضای افزایش حمایت از شورشیان ضد دولتی و به رسمیت شناختن دولت آنها در بنغازی همراه بود. دولت انتقالی لیبی تاکنون از سوی فرانسه، ایتالیا و قطر به رسمیت شناخته شده است.ادامه…
دیدار سناتور مک کین، رقیب انتخاباتی پرزیدنت اوباما در دوره پیش، از لیبی هر چند با اطلاع دولت آمریکا صورت گرفته اما به گفته کاخ سفید وی، حامل پیام دیپلماتیک دولت ایالات متحده نبود. سناتور مک کین روز یکشنبه در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت« من نگران بن بستی هستم که در لیبی وجود دارد.» این عضو ارشد کمیته نیروهای مسلح سنا آمریکا پس از دیدار از مواضع تحت اختیار شورشیان روز یکشنبه در قاهره گفت« آنان به شدت دچار کمبود سلاح، تجهیزات و آموزش های نظامی برای مقابله با نیروهای معمر قذافی هستند.» سناتور مک کین ضمن نگرانی از پر شدن خلا قدرت ناشی از بن بست موجود در لیبی توسط شبکه تروریستی القاعده، با نظر جمعی از نمایندگان آمریکایی که خواستار بمباران طرابلس از سوی آمریکا و یا اعزام نیروی زمینی به لیبی هستند، مخالفت می کند. هشدار سناتور مک کین را می توان به نوعی، بازتاب اظهار نظرهای دریاسالار مایک مولن، رییس ستاد نیروهای مسلح آمریکا در روز جمعه قلمداد کرد که گفته بود، حملات هوایی یک ماهه اخیر تنها ۳۰ تا ۴۰ درصد قابلیت های نظامی نیروهای هوادار معمر قذافی را از بین برده است. دریاسالار مولن افزود« تغییر تاکتیک نیروهای هوادار قذافی کار را برای تشخیص آنان از نیروهای مخالف و شهروندان غیرنظامی مشکل کرده است.»
روز گذشته، لینزی گراهام سناتور جمهوریخواه ایالت کارولینای جنوبی نیز در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت دولت آمریکا به همراه ناتو، باید بمباران طرابلس را شدت بخشد تا هر یک از به اصطلاح حلقه های داخلی معمر قذافی هر روز با این فکر از خواب برخیزند که آیا این آخرین روز زندگی آنها خواهد بود؟ سناتور گراهام در این مصاحبه گفت باید سر مار را از تن جدا کرد و وارد طرابلس شده، مقر فرماندهی نظامی و اقامتگاه حامیان نزدیک قذافی را بمباران کرد.
بریتانیا و فرانسه در حال حاضر ابتکار عمل در ناتو در مورد حملات هوایی علیه لیبی را در دست دارند. عملیاتی که از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد هم حمایت می شود. آقای مک کین در مصاحبه ای دیگر روز گذشته به شبکه تلویزیونی ان بی سی گفت« تنها ۶ کشور عضو ناتو در لیبی درگیر هستند و ایالات متحده باید نقش خود را در ارتباط با حملات هوایی به مواضع نیروهای وفادار به سرهنگ قذافی افزایش دهد.»
سناتور مک کین با وجود چنین موضعی در برابر لیبی در ارتباط با تحولات و نا آرامی های سوریه نظری کاملا متفاوت داشته و مداخله نظامی ناتو و آمریکا در سوریه را مناسب نمی داند . روز دوشنبه به شبکه تلویزیونی ان بی سی گفت این امر در حال حاضر و حتی در آینده نزدیک به نظر نمی رسد به تواند به اوضاع جاری در سوریه کمک کند.