واحد مرکزی خبر / افزایش بهای جهانی حبوبات و افت کیفیت مواد غذایی در مصر به شدت مردم این کشور را نگران کرده است.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، مردم مصر به عنوان بزرگترین کشور وارد کننده گندم دنیا، این روزها فشار حاصل از افزایش جهانی قیمت غلات را حس می کنند.
طبق امارهای بانک جهانی، بهای جهانی غلات امسال در مقایسه با پارسال سی و شش درصد افزایش داشته است و نرخ افزایش بهای ان از سال دو هزار و هشت نیز بیشتر بوده است.
باقلا، کشری و طعمیه مهمترین غذای مصری ها محسوب می شوند و هر خانواده مصری به طور متوسط روزانه بیست قرص نان محلی مصرف می کند.
گرچه بهای نان محلی در مصر به رغم افزایش بهای جهانی غلات چندان گران نشده است اما بسیاری از مصری ها از کیفیت پایین غذای اصلی خود گله دارند. یکی از مشتریان نانوایی می گوید قیمت نان محلی در حقیقت افزایش یافته است چون در گذشته قرص های نان بزرگتر و بهتر بود.چنین گلایه هایی را نیز نه فقط از زبان مشتریان بلکه از مغازه داران می توان شنید.
بسیاری از مغازه داران مصری نیز به علت سقف تعیین شده برای قیمت محصولاتشان از سوی دولت دچار کاهش سوددهی شده اند.
افزایش بهای حبوبات در بازار جهانی نیز کسب درامد برای این افراد به طور فزاینده ای دشوار کرده است. یکی از مغازه داران مصری می گوید حتی اگر قیمت آرد کاهش یابد و یارانه های دولتی نیز افزایش یابند، باز هم راهی برای مهار قیمت نهایی در اختیار ندایم.
قیمت تمام شده به علت هزینه برق، گاز و سوخت به طور مستمر رو به افزایش است.
با وجود این،قیمت هر قرص نان محلی اکنون مدت هاست که ثابت مانده است. دولت مصر برای مهار قیمت ها یک میلیارد و هفتصد میلیون دلار بودجه را به یارانه مواد غذایی اختصاص داده است.