واحد مرکزی خبر / اولین تانکر سوخت ارسالی از منطقه شرق لیبی که تحت کنترل نیروهای انقلابی قرار دارد روز پنجشنبه وارد سنگاپور می شود.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی ، این تانکر هشتاد هزار تن نفت خام با خود حمل می کند.
این اقدام گامی کوچک در راستای از سرگیری تولیدات نفت شرق لیبی که در ناآرامیهای این کشور به شدت آسیب دید به شمار می آید.
سو تورتن ، خبرنگار این شبکه از اجدابیا گزارش داد صادرات نفت از منطقه شرق لیبی مختل شده است.
این شبکه با به تصویر کشیدن یک مخزن سوخته نفتی اعلام کرد قبل از به آتش کشیده شدن این مخزن توسط نیروهای قذافی ، سی میلیون لیتر در این مخزن وجود داشت.
آتش سوزی در این منبع شش روز ادامه یافت و نیروهای قذافی با این اقدام توانستند انقلابیون را گمراه کرده و از محاصره نیروهای انقلابی که آنها را در شهر زنتان در شمال غرب اجدابیا محاصره کردند ، فرار کنند.
حتی با خروج نیروهای قذافی، تولید نفت در این منطقه کاملا متوقف شد.
با شروع ناآرامیها ، صادرات لیبی از یک میلیون و سیصد هزار بشکه در روز به مقداری بسیار ناچیز کاهش یافت.
اوایل ماه جاری ، تنها یک کشتی منطقه طبرق را ترک کرد که با فروش آن مخالفان صدو بیست و نه میلیون دلار درآمد کسب کردند.
اکثر تاسیسات نفتی شرق لیبی هنوز قابل استفاده است اما رئیس جدید نفت این کشور گفت کار بر روی این تاسیسات خطرات بسیای در بر دارد.
وحید بوغیغیس ، رئیس شرکت ملی نفت لیبی گفت نه جوان لیبیایی از مخازن نفت محافظت می کردند که هشت نفر از آنها توسط مهاجمان کشته شدند.
کسانی که برروی تاسیسات نفتی زنتان کار می کردند حتی جرات ندارند درباره زمانی که نیروهای قذافی این شهر را تصرف کردند صحبت کنند چون نیروهای قذافی سه بار این شهر را به تصرف در آوردند.
از آنجا که نیروهای قذافی تمام تاسیسات نفتی شهر را تحت کنترل داشتند ، در این منطقه اقامت می کردند زیرا می دانستند نیروهای ناتو تانکر های عظیم نفتی را که دقیقا در کنار منطقه مسکونی قرار دارند را هدف قرار نخواهند داد. مردم این شهر هنوز از بازگشت نیروهای قذافی هراس دارند چون خط مقدم جبهه از این منطقه تنها پنجاه کیلومتر فاصله دارد.
خبرهای واصله از خطوط مقدم حاکی از آن است که مسئولان آموزش نظامی ایتالیا ، انگلیس و فرانسه برای آموزش نیروهای انقلابی وارد این کشور شدند.
این نظامیان مقادیری سلاح خارجی در اختیار دارند اما هیچکس نمی داند این سلاح ها از کجا تامین شده اند.
سرهنگ عبدالله الحصی در گزارشهای روزانه خود حرفهای زیادی درباره اعزام هواپیماهای جنگی ایتالیا به میان نمی آورد اما درباره آموزشهای نیروهای ناتو به انقلابیون ابراز نارضایتی کرد.
وی در گفتگو با الجزیره گفت باید بین نیروهای ناتو و انقلابیون هماهنگی بیشتری صورت گیرد ، چون طی یک هفته گذشته ، فرصت های زیادی برای پیشروی در اختیار داشتیم اما نیروهای ناتو از ما خواستند از منطقه عقب نشینی کنیم.