ليبي

خبرگزاري فارس: يك كارشناس مسائل خاورميانه جنگ نفت بين فرانسه، ناتو و آمريكا را يكي از دلايل حضور غرب در ليبي دانست و گفت: امروز در منطقه نفتي ليبي دعواي سهم و نفوذ بين اين كشورها در جريان است.

به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، محمد صادق الحسيني كارشناس مسائل خاورميانه در نشست تحليل آينده تحولات منطقه كه عصر امروز در دفتر اتحاديه بين‌المللي امت واحده برگزار شد، با بيان اينكه منطقه جهان اسلام براي اولين بار شبيه آنچه قبلاً مي‌شناختيم نيست، گفت: يك تحول ماهوي در بدنه و روح منطقه در حال اتفاق است.

*توده‌هاي مردم جلوتر از نخبگان در انقلاب‌ها بودند

وي با ذكر اينكه مردم براي اولين بار خود را باور كرده‌اند، به سخنان امام(ره) اشاره كرد كه همواره به مردم گوشزد مي‌كرد كه ما مي‌توانيم.
اين كارشناس مسائل خاورميانه با اشاره به فشارهاي متعدد وارد شده به مردم منطقه و از بين رفتن عزت آنها طي سال‌هاي طولاني، گفت: آنها باور كرده‌اند كه مي‌توانند و شروع به تغيير سرنوشت خويش كردند.
الحسيني در تحولات منطقه، عوام با بصيرت و توده‌هاي مردم را جلوتر از نخبگان خواند و اظهار داشت: نخبگان با ديدن حركت‌هاي مردمي دست به تحرك زدند در حاليكه ده‌ها سال پيش، اين گروه‌ها و احزاب شكل گرفته بودند تا مردم كشور خود را آزاد كنند.
وي مبداء انقلابات و قيام‌هاي مردم را يك موضوع مورد اختلاف در بين مردم و نخبگان دانست و گفت: برخي اين پديده را ناشي از انتشار اسناد و ويكي ليكس و فعاليت آمريكا و برخي اين پديده را كاملاً مردمي مي‌دانند كه از طريق شبكه‌هاي اجتماعي شكل گرفته است.

اين كارشناس مسائل خاورميانه اين پديده‌ها را حاصل تحرك مردمي و پديده "مردم بوك " خواند و يادآور شد: مجموع رژيم‌هاي منطقه جهان عرب به خصوص مصر، فرسوده، پير و عاجز هستند كه حتي اگر تمام تلاش خود را براي ماندن و پيشبرد اهداف آمريكا كنند، باز به بن بست رسيده‌اند.
صادق الحسيني به اختلافات آمريكا در تحولات منطقه اشاره كرد و گفت: كاخ سفيد در درگيري با وزارت خارجه و سيا غلبه يافته و براي يكسره كردن وضعيت صلح اعراب و اسرائيل خود دست به كار شد، چرا كه ديگر به حاكمان ضعيف دست نشانده خود اعتماد ندارد.
وي ادامه داد: همانطور كه آمريكا متوجه اين موضوع شد، مردم نيز دريافتند كه حاكمانشان ديگر قدرت گذشته را ندارند و بنابر اين دست به قيام زدند و ابتكار عمل را از دست اجنبي‌ها گرفتند كه قصد مصادره انقلاب را داشتند.

اين كارشناس مسائل خاورميانه به سردرگمي غرب در مقابله با انقلاب‌هاي منطقه اشاره كرد و اظهار داشت: غربي‌ها نمي‌دانند كه بايد سركوب كنند يا عقب نشيني كنند، چرا كه در هر 2 صورت مردم با تلاش بيشتر به كار خود ادامه مي‌دهند.
الحسيني اين انقلاب‌ها را عليرغم همه موفقيت‌ها با انقلاب امام خميني (ره) كه جامعه را تغيير داد، داراي فاصله زياد خواند و افزود: عقيده امامت هنوز در اين كشورها وجود ندارد، رهبري امام‌گونه در اين كشورها نيست و مردم خود مديريتي دارند و عدم برنامه مشخص احزاب و گروه‌ها براي تحولات نيز در اين انقلاب‌ها به چشم مي‌خورد.

وي به مصر پس از انقلاب اشاره كرد و گفت: نبايد انتظار داشت كه مصر به سرعت خط سير خود را عوض كند، چرا كه مردم اين كشور زير خط فقر به سر مي‌برند و هزينه‌هاي فراواني براي ساخت آن مورد نياز است كه كشورهاي عرب همسايه در پي تزريق پول و انحراف اين انقلاب هستند.
اين كارشناس مسائل خاورميانه در ادامه سخنان خود به موضوع ليبي پرداخت و اظهار داشت: در منطقه تنها 2 كشور ليبي و ايران نفت خود را در اختيار غرب نداده بودند كه غرب تلاش مي‌كرد ليبي را به سلطه خود در آورد و نفت اين كشور را تصاحب كند كه از ماجراي لاكربي و انتخاب سيف الاسلام براي حكومت آينده ليبي آغاز شد.

* جنگ نفت بين فرانسه، ناتو و آمريكا عامل حضور آنها در ليبي

الحسيني جنگ نفت بين فرانسه، ناتو و آمريكا را يكي از دلايل حضور آنها در ليبي دانست و اظهار داشت: امروز در منطقه نفتي ليبي دعواي سهم و نفوذ بين اين كشورها در جريان است.
وي ليبي را يك منطقه مهم براي نفوذ بر منطقه آفريقا خواند و يادآور شد: تسلط بر ليبي باعث تسلط بر شمال آفريقا و نفوذ بر كل آفريقا مي‌شود.
اين كارشناس مسائل خاورميانه حضور القاعده در ليبي را عامل ديگر حضور غرب در اين كشور دانست و گفت: آمريكايي‌ها با استفاده از القاعده به دنبال قاعده (پايگاه) در كل منطقه هستند. آمريكا با تهديد جلوه دادن القاعده در كشورهايي مانند تونس و ليبي در پي كسب پايگاه نظامي در اين كشورها است.

الحسيني در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص يمن اظهار داشت: درگيري ديرينه‌اي براي تسلط بر باب المندب و خليج عدن وجود دارد. زيرا تسلط بر اين منطقه تسلط بر خليج فارس و به دست گرفتن تجارت و سيستم امنيتي و نظامي اين منطقه را به همراه خواهد داشت. فشار بر ايران و سوريه از اهداف ديگر تسلط بر اين منطقه است.

وي به تلاش غرب با كمك برخي كشورهاي عربي براي تجزيه يمن اشاره كرد و اظهار داشت: در جنگ حوثي‌ها با ارتش يمن، غربي‌ها دخالت نكردند تا هر دو طرف ضعيف شده و اين كشور به راحتي تجزيه شود.
اين كارشناس مسائل خاورميانه به تلاش‌ها براي خاتمه اين قيام‌ها اشاره كرد و گفت: نه عبدالله صالح قدرت را به دست انقلابيون مي‌دهد و نه انقلابيون قادر به گرفتن قدرت از وي هستند، لذا اين ماجرا با تضعيف بيشتر يمن ادامه خواهد يافت.

الحسيني در بخش ديگري از سخنان خود به قيام مردم در بحرين اشاره كرد و افزود: جفري فلتمن معاون وزير خارجه آمريكا، خواسته‌هاي مردم بحرين را قانوني مي‌داند اما از سوي ديگر با چراغ سبز وزير دفاع آمريكا نيروهاي عربستاني وارد بحرين شده و مردم را سركوب مي‌كنند.
وي به تلاش براي انحراف افكار عمومي و متهم كردن ايران به دخالت در امور بحرين براي تسلط بر كل منطقه از سوي غرب و برخي كشورهاي عربي اشاره كرد و گفت: اين يك طرح آمريكايي - صهيونيستي است و موساد نيز به عنوان مستشار در اين قضيه فعاليت مي‌كند.

اين كارشناس مسائل خاورميانه به وضعيت در سوريه اشاره كرد و اظهار داشت: بشار اسد طي دوره حكومت خود تحولات و پيشرفت‌هاي زيادي را براي سوريه به ارمغان آورده است، اما يك اپوزيسيون تاريخي به نام اخوان المسلمين وجود دارد كه با بعثي‌ها و علوي‌ها اختلاف داشته و حتي علوي‌ها را كافر مي‌دانند.

الحسيني با بيان اينكه خواسته‌هاي معترضين پاسخ داده شده است، گفت: ترور بزرگان ارتش سوريه و تحركات مسلحانه براي به آشوب كشيدن كشور آغاز شده، اما در شهرهاي حلب و دمشق كه 60 درصد جمعيت سوريه را تشكيل مي‌دهد، همراهي با اسد است.
وي تحركات و تشنجات رخ داده در سوريه را پاتك كشورهاي غربي و عربستان به ايران و سوريه خواند و گفت: مرتب به بشار اسد پيام مي‌دهند كه رابطه با ايران و حزب الله و حماس را قطع كن تا تشنجات سوريه خاموش ‌شود.

* ايران، حماس و حزب‌الله خود را براي جنگ بزرگ آماده مي‌كنند

اين كارشناس مسائل خاورميانه به طرح تجارت جديد در منطقه بين تركيه، چين، سوريه، ايران و عراق اشاره كرد كه احياي جاده ابريشم است و يادآور شد: آمريكا تصور مي‌كند اگر بشار اسد را به زير بكشد مي‌تواند اين طرح را ناكام گذاشته و مقاومت را نيز با مشكلات رو برو كند اما سوريه از اين امتحان پيروزمندانه خارج مي‌شود.
الحسيني در پايان با ذكر اين نكته كه عليرغم تمام تحركات دشمن ايران، حماس و حزب‌الله خود را براي جنگ بزرگ آماده مي‌كنند و اگر تجاوز جديدي از سوي رژيم صهيونيستي آغاز شود، قطعاً اسرائيل از صحنه روزگار محو خواهد شد، خاطرنشان كرد: در منطقه، جهان گذشته كه جهان آمريكايي بود در حال فروپاشي و جهان جديد كه دنياي مقاومت است در حال سر برآوردن است.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران