رئيس جمهور سودان روز چهارشنبه اعلام كرد : استان نفت خيز و مورد مناقشه ' ابيي ' بعد از جدايي جنوب سودان از شمال آن در ماه ژوئيه ( تير ) ، بخشي از شمال سودان باقي خواهد ماند .
به گزارش خبرگزاري رويترز از خارطوم ، با توجه به تصاوير ماهواره اي و اعلام سازمان ملل متحد ، هر دو بخش شمالي و جنوبي سودان در استان ' ابيي ' كه بين اين دو بخش واقع است ، نيروهاي خود را افزايش داده اند .
با توجه به نسخه اي از پيش نويس قانون اساسي بخش جنوبي سودان كه به رويت خبرگزاري رويترز رسيده است ، استان ابيي بخشي از قلمرو سودان جنوبي فرض شده است . اين قانون اساسي بعد از اينكه جنوب سودان در 9 ژوئيه ( 18 تير ) به استقلال برسد، تصويب خواهد شد .
با اين وجود، ' عمر البشير ' رئيس جمهور بخش شمالي سودان در يك سخنراني در شهر ' كردفان ' ، ضمن تكذيب اين ادعا اعلام كرد : ابيي در شمال سودان واقع است و بخشي از شمال باقي خواهد ماند .
گفتني است اعراب باديه نشين موسوم به ' مسيريه ' از شمال سودان كه ماهي چند بار از اين منطقه به عنوان چراگاه احشام خود استفاده مي كنند ، اين استان را بخشي از شمال مي دانند . در ديگر سو ، قبيله ' دينكا نگوك ' از جنوب سودان كه به طور دائم در اين ابيي سكونت دارند نيز اين استان را متعلق به جنوب سودان مي دانند .
گفتني است هفته آينده در شهر كردفان انتخابات پارلماني و استانداري برگزار خواهد شد.
حزب 'كنگره ملي سودان' ( حزب حاكم ) و وابسته به عمر البشير رئيس جمهور اين كشور ، ' احمد هارون ' را به عنوان نامزد انتخابات استانداري اين شهر معرفي كرده است .
اين در حالي است كه وي به اتهام جنايات جنگي در منطقه ' دارفور ' تحت تعقيب ديوان بين المللي كيفري است .
گفتني است شمال و جنوب سودان از سال 1955 ميلادي مدت ها به دليل اختلافات قومي ، عقيدتي و ثروت نفت با يكديگر در جنگ بوده اند كه طي آن دست كم دو ميليون نفر جان خود را از دست دادند .
اهالي جنوبي سودان در ماه ژانويه ( دي / بهمن ) در يك همه پرسي شركت كرده و راي به جدايي جنوب از شمال و تشكيل يك كشور جديد دادند .
همچنين قرار بود يك همه پرسي ديگري نيز همزمان با همه پرسي استقلال جنوب براي مشخص شدن سرنوشت شهر ابيي برگزار شود كه البته اين مهم به وقوع نپيوست .