رئيس دفتر اجرايي شوراي انتقالي ليبي اعلام كرد كه برخي شخصيتهاي سرشناس عربي از وضعيت كنوني ليبي سوء استفاده ميكنند و سلاحي كه از رژيم صهيونيستي ميخرند به نظام حاكم ليبي مي فروشند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نوشته روزنامه عربستاني الرياض، محمود جبريل، رئيس دفتر اجرايي شوراي ملي انتقالي ليبي در جمع مهمانان و اهالي رسانه در نشست رسانهاي كويت اظهار كرد: انقلاب ليبي بايد مستحكمتر از انقلاب مصر و تونس باشد تا بتواند نظام معمر قذافي، رهبر اين كشور كه مبتني بر سياست رعب و وحشت است را از بين ببرد.
وي دربارهي شوراي ملي انتقالي و وضعيت كنوني ليبي تصريح كرد: دوره كنوني از سختترين دورههاي تاريخ ليبي است چرا كه روزانه دهها تن كشته و هزاران تن آواره و هزاران تن ديگر به سوي مرزها فرار ميكنند. لحظات كنوني ليبي لحظات دردناكي است.
وي با اشاره به تحولات اخير منطقه خاورميانه اظهار كرد: آنچه در ليبي اتفاق ميافتد جدا از طوفاني نيست كه خاورميانه را در نورديده. فرهنگ جديدي در حال تشكيل در منطقه است. ديگر ترس از دستگاههاي امنيتي عربي فرو ريخته و اين دستگاهها ناتوان شدهاند.
وي با بيان اينكه قدرت دستگاههاي امنيتي عربي مبتني بر ترس و وحشتي بود كه در دل شهروندان عربي ايجاد كرده بود؛ اظهار كرد: نسل جديد نتيجهي تكنولوژي رسانهاي است بنابراين اكثر شعارهاي مطرح شده در انقلابها شعارهايي بودند كه هدف از آنها آزادي و كرامت شهروندان است.
رئيس دفتر اجرايي مجلس شوراي انتقالي ليبي افزود: انقلابهايي كه در كشورهاي عربي رخ داد انقلابهاي ملي بودند و مردم ديگر برترس غلبه كردند. چرا كه تنها اهالي يك شهر نبودند كه عليه نظامهاي حاكم قيام كردند.
وي در مورد انقلاب ليبي اظهار كرد: هنگامي كه انقلاب ليبي شروع شد مردم در كشوري كه ثروتهاي بسيار زيادي دارد اما از لحاظ خدمت رساني بسيار ضعيف است خواستار آزادي و خدمتگذاري بهتري بودند چرا كه در اين كشور بهداشت و آموزش در وضعيت نامناسبي هستند.مردم همچنين از آينده خود نااميد بودند بنابراين عليه نظام حاكم قيام كردند.
جبريل با بيان اينكه نظام حاكم ليبي تلاش كرد از تحولات مصر و تونس استفاده لازم را ببرد اظهار كرد: رابطه ميان حاكم و مردم در ليبي رابطهي ملكيت است؛ يعني قذافي خود را مالك سرزمين ليبي و مردم ليبي ميداند و انقلاب عليه خود را توهين به مقام و جايگاه خود ميدانست.
رئيس دفتر اجرايي مجلس شوراي انتقالي ليبي افزود: قذافي در آغاز اقدام به تيراندازي عليه مردم كرد تا آنها را بترساند اما نميدانست كه ترس ديگر فرو ريخته است. بنابراين انقلاب در سراسر ليبي آغاز شد و در اين لحظه نظام ليبي ديگر احساس كرد نميتواند در برابر انقلاب ايستادگي كرد. به همين خاطر اقدام به قتل عام مردم كرد تا كشورهاي غربي در ليبي دخالت كنند كه اين امر موجب حمايت برخي از مردمان ليبي از قذافي ميشود چرا كه انقلاب ليبي را تبديل به دفاع از ليبي در برابر غرب كرده است.
جبريل با بيان اينكه نظام قذافي جنگ كنوني را جنگ عليه اشغالگري غربيها ميداند اظهار كرد: قذافي همچنين با استفاده از مسالهي احتمال تجزيه ليبي مردم را به جنگ با مخالفان وا ميدارد. وي هم اكنون ميخواهد جنگ تازهاي در اين كشور راه بياندازد كه همان جنگ قبيلهاي است.
وي با بيان اينكه انقلاب ليبي در آغاز بر وحدت ملت ليبي تاكيد داشت، اظهار كرد: شوراي ملي متشكل از تمامي گروههاي ليبيايي است و هدف آنها آزادي و دموكراسي و اعطاي حقوق زنان در اين كشور است.
وي درمورد دموكراسي اظهار كرد: دموكراسي اصلا در فرهنگ ليبي وجود ندارد و در نظام حاكم واژهاي به نام دموكراسي معني ندارد. از اين ميترسم كه نظام ليبي بتواند انقلاب را از بين ببرد.
جبريل در باره استخدام برخي مزدوران از طرف نظام قذافي جهت مقابله با انقلاب اين كشور اظهار كرد: به دادگاه بين المللي عدالت شكايت كردهايم و تعدادي از تاجران سلاح و مزدوران را به اين دادگاه معرفي كردهايم كه از جمله آنها يك عراقي از منطقه كردستان اين كشور است كه اسلحه را از اسرائيل براي نظام قذافي تهيه ميكند. همچنين يك شخصيت سرشناس لبناني نيز به دادگاه معرفي شده است.
جبريل هر گونه درگيري ميان قبايل ليبي را رد كرد و گفت: نظام ليبي قصد دارد درگيري ميان قبايل را به وجود آورد و از طريق رسانهها اين كار را تبليغ ميكند.
وي با درخواست از اهالي رسانه و ماهوارههاي عرب ست و نايل ست براي متوقف ساختن فعاليت شبكه رسمي ليبي گفت: شبكه الجماهيريه نظام قذافي فتنه واقعي را ميان ملت ليبي به وجود آورده است و اين ملت در حال حاضر در وضعيت بدي به سر مي برد و متاسفانه رسانههاي عربي در اين باره اقدامات لازم را انجام نمي دهند.
وي در مورد خبرهايي مبني بر اينكه شوراي انتقالي سفر به آنكارا را نپذيرفته است اظهار كرد: اين موضوع درست نيست و موضع تركيه كم كم نمايان ميشود. هم اكنون تركيه طرحي جهت ايجاد راه حل براي بحران ليبي به صورت غير رسمي به شوراي ملي ارائه داده و اگر اين طرح به نفع ملت ليبي باشد شورا با آن موافقت خواهد كرد.