يك سخنگوي مخالفان در ليبي روز پنج شنبه از غرب خواست تا سلاحهاي سنگين و پيشرفته در اختيار مخالفان براي مقابله با نيروهاي وفادار به معمر قذافي قرار دهد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از بروكسل، عبدالفتاح يونس كه وزير كشور سابق رژيم قذافي بود اما اكنون رهبر نيروهاي مسلح مخالفان است، اين درخواست را پيش از نشست با مقامات اتحاديه اروپا و ناتو ارائه كرد. وي همچنين به غرب هشدار داد كه قذافي براي باقي ماندن در قدرت ممكن است از بمب هاي حاوي گاز خردل استفاده كند.
عبدالفتاح يونس در كنفرانسي خبري افزود: قذافي اكنون درمانده شده است. متاسفانه وي همچنان 25 درصد از سلاحهاي شيميايي كشورش را در اختيار دارد كه ممكن براي ادامه حضور در قدرت از اين سلاحهاي شيميايي عليه نيروهاي ما استفاده كند. بنابراين لازم است جلوي قذافي ايستاد. بايد براي جلوگيري از فعاليتهاي نيروهاي قذافي با يكديگر همكاري كنيم.
اين رهبر مخالفان در ادامه اظهار داشت كه نيروهاي مخالفان حجم كوچكي سلاح دريافت كرده اند اما هنوز به دنبال سلاحهاي بيشتر هستند. وي افزود: هنوز سلاحهاي مناسب دريافت نكردهايم. ما از غرب مي خواهيم سلاح سنگين در اختيار ما قرار دهد كه از جمله اين سلاحها مي توان به هلي كوپترهاي آپاچي، موشك هاي ضد تانك و قايق هاي تندور اشاره كرد.
اين مقام ارشد مخالفان از اعلام اسامي كشورهايي كه مخالفان به دنبال دريافت سلاح از سوي آنها هستند، امتناع كرد. وي گفت: ما همچنان منتظر دريافت سلاح بيشتر و پيشرفته هستيم.
پيش از اين ،تجهيز نظامي نيروهاي مخالفان باعث ايجاد اختلاف در ميان كشورهاي غربي شده است.
'ديميتري راگوزين' نماينده دائم روسيه در ناتو تأكيد كرد كه مداخله نظامي آمريكا يا ناتو در مناقشه داخلي ليبي ميتواند منجر به جنگ خارجي شود و مقامات واشنگتن حق اتخاذ چنين تصميمي را بدون مجوز شوراي امنيت ندارند. وي تاكيد كرد كه شوراي امنيت سازمان ملل تنها ارگاني در عرصه سياست جهاني است كه قادر به تصميمگيري در مورد استفاده از توان نظامي در مقابل كشور ديگري است و هرنوع اقدام يكجانبه در اين راستا قابل قبول نيست. روسيه پيشتر مخالفت خود را با هر گونه اقدام نظامي غرب در ليبي اعلام كرده بود و اين اقدامات را فراتر از قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل خوانده است.