خبرآنلاین - 43 درصد مصری ها خواهان افزایش فاصله سیاسی میان قاهره - واشنگتن هستند
نتیجه تازه ترین نظرسنجی ها نشان می دهد که شاید مصری ها انقلاب را تجربه کرده اند اما نسبت به سیاست های باراک اوباما چهل و چهارمین رئیس جمهوری آمریکا در خصوص تحولات مصر و منطقه حالت خنثی دارند. سایت Root در تازه ترین خبر خود در این خصوص می نویسد:
بر اساس نظرسنجی که از بیست و چهارمین روز از ماه مارس تا هفتمین روز از آوریل در مصر انجام گرفت بیش از هزار مصری هدف قرار گرفتند. اکثریت حاضران در این نظرسنجی تاکید داشتند که رفتن حسنی مبارک به نفع انها تمام شده است . بر هیچ کس پوشیده نبود که اکثریت قریب به اتفاق مصری ها از رفتن رهبر خود شاد می شوند. اما آنچه که برای کاخ سفید نشین ها اهمیت دارد این است که اکنون مصری ها در خصوص ایالات متحده چه نظری دارند؟ آیا عامه مردمی که انقلاب را رقم زدند به دنبال کاهش در روابط واشنگتن - قاهره هستند؟ بر اساس این نظرسنجی با وجود انکه باراک اوباما چند روز پس از آغاز ناآرامی ها پشت حسنی مبارک را خالی کرد اما این مانور سیاسی او چندان به کار نیامد و آمریکا در مصر امروز جایگاه چندان برازنده ای را به خود اختصاص نداده است.
اصلی ترین نتایج برآمده از این نظرسنجی به شکل خلاصه به شرح زیر است:
• تنها 20 درصد از مصری ها رویکردی مثبت در قبال ایالات متحده دارند. در سال 2010 این رقم برای مصری ها 17 درصد بود. شاید باراک اوباما گمان می کرد که با حمایتی که از جریان آزادی خواهی در مصر انجام داد مستحق افزایش بیش از سه درصدی این رقم باید باشد. قشر تحصیل کرده مصر رویکرد مثبت تری نسبت به ایالات متحده دارند تا عامه مردم کوچه و بازار.
• میزام محبوبیت و مقبولیت باراک اوباما هم نسبت به سال گذشته میلادی تغییر آنچنانی نداشته است . در حال حاضر 35 درصد از مصری ها او را چهره ای مقبول می دانند و این رقم در سال 2010 میلادی 33 درصد بود.
• زمانی که از مصری ها در خصوص نقش باراک اوباما در تحولات خاورمیانه سوال می شود آنها این نقش را چندان مثبت نمی دانند. 52 درصد اعتقاد دارند که عملکرد باراک در منطقه آنها را ناامید کرده است . این نمره را هم تنها به دلیل عملکرد ضعیف او در مصر به وی نمی دهند بلکه حرکت های او در تونس و لیبی را هم منطقی نمی دانند. مخالفان عملکرد اوباما در این حوزه اعتقاد دارند که وی به صراحت از جریان های آزادی خواه در این کشورها حمایت نکرد.
• زمانی که از سوال شوندگان در خصوص نقش آمریکا در انقلاب مصر به شکل خاص سوال می شود ، 39 درصد این نقش را منفی می دانند و 22 درصد به آقای اوباما و کارکرد دولتش در قاهره در روزهای التهاب نمره قبولی می دهند . 35 درصد هم نقش واشنگتن را کاملا خنثی می دانند.
• آیا مصری ها خواهان افزایش رابطه با آمریکا هستند یا کاهش آن؟ 15 درصد از پاسخ دهندگان اعتقاد دارند که میزان این رابطه باید افزایش یابد و این در حالی ست که 43 درصد اعتقاد دارند دوری و دوستی . 40 درصد هم میزان رابطه میان قاهره و واشنگتن در سال های اخیر را کافی و الگویی مناسب می دانند.