خبرآنلاین - یکولا سارکوزی که با شعار حمله به لیبی، هزاران نفر را بی خانمان کرد اکنون بر عدم پذیرش این مهاجران اصرار دارد
فرانسه و ایتالیا به دنبال زیر سوال بردن طرح روادید آزاد میان اعضای اتحادیه اروپا هستند. بهانه هم انقلاب های جاری در خاورمیانه و شمال آفریقا است. همان انقلاب هایی که آقای نیکولا سارکوزی نخست وزیر فرانسه در تونس و مصر از آن غافل بود اما در لیبی برای جبران اشتباهات گذشته دست به کار شد . اکنون با بالا گرفتن ناآرامی ها در لیبی و البته نامشخص بودن اوضاع اقتصادی در کشورهایی که انقلاب را تجربه کردند، موجی از مهاجران به سمت قاره سبز حرکت می کنند. سارکوزی که از ابتدا با پذیرش مهاجران در فرانسه مشکل داشت اکنون به دنبال بهانه ای برای مسدود کردن مرزها است و اعتقاد دارد که باز نگاه داشتن مرزها در بلند مدت می تواند کشورهای اروپایی را با موج جدیدی از مهاجران روبه رو کند .
به گزارش گاردین ، در حال حاضر 400 میلیون اروپایی در 25 کشور می توانند آزادانه و بدون وجود روادید به کشورهای هم سفر کنند. بسیاری از اروپایی ها در اتحادیه اروپا این سیستم و برخورداری از واحد پول یکسان را بزرگترین دستاورد برای خود می دانند. سارکوزی در این جنگ تنها نیست و سیلویو برلوسکونی نخست وزیر ایتالیا هم که کشورش دوستی سنتی با لیبی داشت در این ماجرا کنار او ایستاده است . این دو رهبر جنجالی اروپایی اعتقاد دارند که باید قوانین جدیدی تصویب شود که بر اساس آن اخراج مهاجران از کشورهای اروپایی هم آسان تر شود.
سارکوزی و برلوسکونی در نشستی که در رم داشتند در خصوص راهکارهای تنگ تر کردن این حلقه بر مهاجران بحث و تبادل نظر کردند. دو طرف خواهان تشدید فشارها بر بروکسل و رهبران 25 کشور برای تشدید قوانین مهاجرت به اروپا شدند. این قانون روادید آزاد تمام قاره سبز به استثنا بریتانیا و ایرلند را شامل می شود.
ایتالیا در چند ماه اخیر و پس از آغاز موج انقلاب ها بیش از 30 هزار مهاجر از کشورهای مختلف بخصوص تونس داشت. قانون شینگن در سال 1985 توسط برخی کشورهای اروپایی اعمال شد و پس از آن از سال 1995 برای همگان لازم الاجرا شد. اکنون سارکوزی و برلوسکونی اعتقاد دارند که برای مهار بحران مهاجر در اروپا باید قوانین جدیدی تصویب و لازم الاجرا شود. ایتالیا که مرز مشترک با لیبی دارد بیم این را دارد که تمامی مهاجران فرار کرده از طرابلس در این کشور مستقر شوند و تاکنون بارها تاکید کرده که این مهاجران باید در کل اروپا پخش شوند. البته کارشناسان اعتقاد دارند که کشورهایی مانند آلمان و سوئد که بیش از دیگران درخواست برای پناهندگی دارند بی شک با این مساله مخالفت خواهند کرد. در طرح مشترک فرانسه - ایتالیا ، بندی وجود دارد که بر اساس آن شاید مهاجرت به کشورهای اروپایی از کشورهای آفریقایی کاملا ممنوع اعلام شود که این بند بی شک مخالفت گروه های حقوق بشر را به دنبال خواهد داشت.