'اينوچنتسو مارتينلي' اسقف طرابلس، شركت ايتاليا در حمله نظامي به ليبي را احمقانه خواند و گفت: اگر جنگ ادامه يابد مي تواند خندق هاي پر نشدني از قربانيان ليبيايي و ايتاليايي ايجاد كند.
به گزارش ايرنا به نقل از خبرگزاري رسمي ايتاليا 'آنسا'، اسقف طرابلس با انتقاد از اقدام نظامي ايتاليا عليه ليبي و تقاضا از كشورهاي متخاصم براي متوقف كردن جنگ، افزود: بمباران اهداف از پيش تعيين شده و نابود كردن اهداف نظامي در ليبي، احمقانه است. دولت ايتاليا بهتر است كه استعفا دهد.
وي گفت: بمباران ليبي امري وحشتناك است، حتي اگر عليه اهداف از پيش تعيين شده باشد، چرا كه اين بمباران ها زندگي، جان و آرامش مردم ليبي را دگرگون مي كند.
وي با انتقاد شديد از سازمان ملل و سكوت مجامع بين المللي، گفت كه اين سازمان چگونه توانسته است مجوز چنين حمله اي را صادر كند كه پيامد آن جز قتل عام شهروندان نخواهد بود.
وي ادامه داد: اين بمب ها در همه نقاط شهرها فرود مي آيد و اكنون اوضاع در ليبي مايوس كننده است. جنگي كه ناتو در ليبي به پيش مي برد، بي معني است؛ مردم صلح مي خواهند
، مگر اين مردم چه كرده اند كه چنين بلايي برسرشان بيايد.
اسقف طرابلس با اشاره به بمباران و موشك باران ليبي از سوي كشورهاي متحد، گفت: در خيابان ها زنان و كودكان اشك مي ريزند و در اين روزها بسياري از زنان مسلمان با گريه وارد كليسا مي شوند و خواستار مداخله پاپ براي پايان جنگ شده اند.
وي افزود: بمباران هيچ چيزي را حل نمي كند و شورشيان ليبي و ناتو بايد از مداخله نظامي دست بردارند و به گفت وگوي ديپلماتيك با رژيم قذافي بپردازند.
اسقف طرابلس گفت: دولت ايتاليا پس از سالها حمايت از قذافي و رژيم او، هم اكنون تصميم به بمباران هوايي اين كشور گرفته است. چطور مي توان گفت كه همه اين اتفاقات عادي است. اگر جنگ ادامه يابد مي تواند خندق هاي پر نشدني از قربانيان ليبيايي و ايتاليايي ايجاد كند كه پيامدهاي غير قابل پيش بيني به همراه خواهد داشت.
شكاري - بمب افكن هاي 'تورنادو' ايتاليا، روز پنجشنبه در اولين ماموريت خود پس از توافق آمريكا، انگلستان و فرانسه، اهداف از پيش تعيين شده اي را در ليبي مورد حمله قرار دادند.
خبرگزاري رسمي ايتاليا 'آنسا' با موفقيت آميز خواندن ماموريت جنگنده هاي ايتاليايي گزارش داد كه در اولين اقدام هوايي ايتاليا عليه قذافي، دو فروند هواپيماي تورنادو مجهز به سلاح هاي دقيق، اهداف از پيش تعيين شده در خاك ليبي را بمباران كردند.
با شروع جنگ عليه ليبي، ايتاليا تاكيد داشت كه بخاطر گذشته استعماري خود در اين كشور آفريقايي حاضر نيست در عمليات نظامي عليه اين كشور شركت كند، اما با پايگاه هاي نظامي و هواپيماهاي شناسايي متحدين را عليه قذافي ياري مي دهد.
اين موضع دولت ايتاليا پس از تماس تلفني 'سيلويو برلوسكوني' نخست وزير ايتاليا با 'بارك اوباما' رييس جمهوري آمريكا، با چرخشي 180 درجه اي مواجه شد و برلوسكوني از آمادگي كشورش جهت دادن پاسخ مثبت به درخواست متحدين كه از سوي دبيركل ناتو در اجلاس شوراي ناتو در روز 14 آوريل گذشته در برلين مطرح شده بود، خبر داد.