واحد مرکزی خبر / مخالفان معمر قذافی که کنترل شرق لیبی را به دست گرفته اند هم اکنون با اقتصاد بحران زده ای روبرو شده اند که در تلاشند ضمن حل و فصل این بحران ، چرخ اقتصاد را در این منطقه بار دیگر به گردش در آورند.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از بنغازی به قلم دومینیک سوژل نوشت : انقلابیون لیبیایی چه با وامهای تضمین شده با صادرات نفت و چه با داراییهای مسدود شده لیبی در خارج تلاش می کنند به هر قیمتی شده پول به دست آورند تا چرخ اقتصاد در بخش تحت کنترل آنها در لیبی به گردش در آید. احمد العبار مسئول امور اقتصادی در شورای ملی انتقالی گفت ما در مناطق آزاد شده لیبی یک اقتصاد بحرانی را مدیریت می کنیم . وی افزود دستیابی به پولهایی که معمر قذافی در خارج سپرده گذاری کرده است برای شورای ملی انتقالی در اولویت قرار دارد.
دارایی های قذافی مسدود شده است و شورای ملی انتقالی تلاش می کند آزاد شود تا در آن دخل و تصرف کند . العبار تصریح کرد اگر در تلاشهای خود موفق نشویم در مقابل دارایی های مسدود شده یا نفت ، وام درخواست خواهیم کرد .
همه می دانند که وامهای لیبی به لطف ثروتهایش تضمین شده است.
شورای ملی انتقالی لیبی برای دریافت وامها به منظور پرداخت هزینه های اساسی مانند پرداخت حقوق و پرداخت یارانه مواد غذایی و دارو و سوخت مذاکره می کند .
العبار تصریح کرد هنوز رقم مشخصی را تعیین نکرده ایم اما بودجه ما این موضوع را در نظر خواهد داشت که هر لحظه امکان دارد همه خاک لیبی به دست مخالفان بیافتد.
سلیمان فورتیه یکی از نمایندگان شورای ملی در مصراته گفت ما برای به دست آوردن پول گدایی نمی کنیم اما اکنون به آن نیاز داریم و وامها بازپرداخت خواهد شد .
وی افزود مصراته سومین شهر بزرگی است از بیش از دو ماه پیش صحنه درگیریهاست و به بیشترین کمک مالی نیاز دارد quotation mark .
عبد الحفیظ غوقه سخنگوی شورای ملی انتقالی گفت نخستین سازوکار تامین مالی انقلابیون از طریق پولهای بانکهایی است که پس از کنترل بر شهر تحت کنترل انقلابیون در آمده است و اکنون انها شرق لیبی را در اختیار خود دارند .
وی افزود نیروهای قذافی پیش از عقب نشینی از شهر بنغازی وارد بانک مرکزی این شهر شدند و بخش زیادی از سپرده های مالی را با خود بردند اما انقلابیون توانستند از بانکهای دیگر نقدینگی به دست آوردند و توانستیم حقوق ماههای فوریه و مارس گذشته را بپردازیم. لیبی سرشار از انرژی و نفت است اما این منابع فقط به میزان اندکی به انقلابیون کمک کرده است زیرا مسائل امنیتی و رفتن کارگران خارجی مانع ازسرگیری سرمایه گذاری در نفت و صادرات آن شده است .
وحید بوقاقیس مسئول شرکت نفت لیبی گفت صد و بیست و نه میلیون دلار از تنها محموله ای که توانستیم صادر کنیم به دست آورده ایم. وی افزود با قطر توافقنامه هایی امضا کرده ایم تا به ما برای تامین نیازهایمان کمک شود. اما شورشیان باید بخش زیادی از نیازهای خود به انرژی را وارد کنند به خصوص آنکه نیروگاه برق در شمال بنغازی تولیدش بیست و پنج درصد کاهش یافته است .
بوقاقیس در خصوص میدانهای نفتی که به دست انقلابیون افتاده است گفت هم اکنون چیزی تولید نمی کنیم اما کارگرانی داریم که اگر اوضاع امن شود آماده اند تولید را ازسربگیرند.
امریکا روز چهارشنبه گذشته به شرکتهای نفتی این کشور اجازه داد با کاهش تحریمهای تحمیلی به لیبی از انقلابیون نفت خریداری کنند .
کویت نیز به شورای ملی انتقالی صدو هشتاد میلیون دلار پول داده که بخشی از آن به گفته مصطفی عبدالجلیل برای پرداخت حقوق کارمندان استفاده شده است