خبرگزاري فارس: يك روزنامه آمريكايي در انتقاد از واكنش كند اوباما به انقلابهاي عربي آن را نتيجه اختلاف ميان مشاوران رئيس جمهوري آمريكا دانسته است.
به گزارش فارس، روزنامه "واشنگتن پست " در شماره يكشنبه خود در مقالهاي با عنوان "استراتژي كندي و آهستگي " نوشت: تعريف ويژگي واكنش دولت اوباما به انقلاب در جهان عرب كندي و آهستگي بوده است. زمانيكه در ماه ژانويه براي اولين بار تظاهراتها در مصر آغاز شد واكنش نخست دولت آمريكا اين بود كه به طور علني دولت حسني مبارك را "با ثبات " توصيف كند و به اين ترتيب اوباما از خواسته تظاهرات كنندگان براي استعفاي ديكتاتور مصر تا چند روز قبل از سرنگوني مبارك، حمايت نكرد.
اين نشريه آمريكايي ادامه داد: هنگاميكه معمر قذافي تلاش كرد در ماه فوريه با انجام حملهاي قيام ليبي را با زور سركوب كند، اوباما آخرين نفر از سران غربي بود كه موضع گرفت. سه هفته نيز گذشت تا اينكه كاخ سفيد با مداخله نظامي در ليبي موافقت كرد.
واشنگتن پست تاكيد كرد: اين رويكرد سستي و كرختي گاهي به نظر رسيده است كه محصول احتياط اوباما درباره پذيرش تغييرات بزرگ در سياست خارجي است. اين رويكرد همچنين ميتواند حاصل اختلافات ميان مشاوران او بر سر اتخاذ رويهاي مناسب يا به خطر افتادن منافع آمريكا باشد.
در ادامه اين مقاله آمده است: تا حدي اين سردرگمي قابل درك است. با اين همه اخيرا برخي از مشاوران اوباما سعي كردهاند تا اين كندي و آهستگي را به عنوان يك سياست از پيش تعيين شده ترسيم كنند.
برخي مقامات هم سعي كردهاند اين رويكرد آمريكا را نوعي هدايت از پشت پرده تعبير كنند.
واشنگتن پست همچنين با طرح اين سوال كه آيا اين انفعال آمريكا مزيتي است كه بتوان آن را در سطح يك دكترين ارتقا داد نوشت: رويكردهايي كه در خاورميانه تا كنون اتفاق افتاده نشان ميدهد اين گونه نيست. پاسخ دولت آمريكا به تحولات مصر از سوي مصريها با استقبال روبرو نشد-با توجه به نظرسنجي كه در آن 39 درصد مردم مصر اعلام كرند تاثير سياست آمريكا منفي بوده است.
64 درصد از پرسش شوندگان نيز گفتند اعتماد بسيار كم به اوباما دارند يا اينكه اصلا هيچ اعتمادي ندارند كه اين نسبت به نظرسنجي سال گذشته 5 درصد افزايش نشان ميدهد.
اين نشريه آمريكايي در پايان با اشاره به روند آهسته واكنش نشان دادن آمريكا به وقايع كشورهاي عربي نوشت: اين امر احتمالا حس ضد آمريكايي را افزايش ميدهد تا كاهش. اما هم از نظر عملي و هم از نظر اخلاقي به اصطلاح هدايت از پشت پرده يك اشتباه است.