به گزارش فارس: عقب نشيني از مصراته، ادامه بمباران اين شهر با وجود اعلام عقب نشيني، بمباران طرابلس توسط ناتو و به وحشت افتادن قذافي و ادامه اختلاف نظر كشورهاي غربي درباره ليبي مهمترين رخدادهاي ليبي در هفته گذشته بود.
به گزارش فارس، هفته گذشته رژيم قذافي اعلام كرد كه پس از دو ماه محاصره مصراته از اين شهر عقب نشيني ميكند.
* عقبنشيني از مصراته
اواسط هفته گذشته "خالد الكعيم "، معاون وزير خارجه ليبي اعلام كرد كه قذافي نيروهاي خود را از مصراته به عقب ميكشد و مسئله مصراته را به قبايل ساكن اطراف اين شهر واگذار خواهد كرد تا هرگونه صلاح بدانند با آن تعامل كنند.
معاون وزير خارجه ليبي درباره عقب نشيني نيروهايش از مصراته گفت كه قذافي قبايل اطراف اين شهر را مسلح كرده تا در صورت به نتيجه نرسيدن مذاكرات سازش با انقلابيون مصراته، اين قبايل به جنگ با انقلابيون اقدام كنند.
كارشناسان امر بر اين باورند كه قذافي با اين اقدام خود علاوه بر اين كه ميخواست از نيروهاي خود را از بحران مصراته بيرون بكشد، با درگير كردن قبايل ليبي با انقلابيون ادعا كند كه نزاعها در ليبي جنگ خانگي ميان قبايل است.
* ادامه بمباران مصراته
با وجودي كه رژيم قذافي ادعا كرد كه به محاصره مصراته پايان داده است، با اين حال در طول هفته گذشته نيروهاي قذافي در شرق و غرب مصراته مستقر بودند و به بمباران اين شهر ادامه دادند.
بمبارانهاي هفته گذشته نيروهاي قذافي در مصراته بر بندر اين شهر متمركز بود تا به هر طريق ممكن ضمن جلوگيري از ورود كمكهاي بشردوستانه به شهر كنترل بندر را از انقلابيون بازپس گيرند كه با مقاومت انقلابيون در اين منطقه مواجه شده و در تحقق هدف خويش ناكام ماندند.
*اعزام كميته حقيقتياب سازمان ملل به ليبي سازمان ملل
كميته حقيقتياب خود براي بررسي كشتار غيرنظاميان در حمله نيروهاي ناتو به ليبي را عازم طرابلس كرد. اين كميته سه نفره متشكل از ديپلماتهاي عالي رتبه سازمان ملل است و با درخواست دولت قذافي درباره نقض حقوق بشر توسط نيروهاي ناتو به ليبي اعزام شدهاند.
* ادامه اختلاف نظر كشورهاي غربي درباره بحران ليبي
طي هفته گذشته نيز اختلاف نظر كشورهاي غربي درباره بحران ليبي و يافتن راهبردي براي آن ادامه يافت و روسيه به انتقاد از عملكرد ناتو در ليبي پرداخت. سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه با متهم كردن كشورهاي غربي و ناتو به حمايت آشكار از انقلابيون ليبي گفت كه اين مسئله ميتواند عواقب خطرناكي داشته باشد.
آمريكا و فرانسه نيز رقابت جديدي را براي مديريت جنگ در ليبي آغاز كرده و نيروي زميني فرانسه اعلام كرد كه احتمالا در كمتر از يك ماه رژيم قذافي را ساقط كرده و به اين ترتيب گوي سبقت را از آمريكا به عنوان كلانتر جهاني بربايد.
اما آلمان سياستي دوگانهاي در برابر ليبي در پيش گرفته و گاهي خبر از اعزام نيرو به اين كشور ميدهد و زماني ديگر هرگونه دخالت در ليبي را رد ميكند.
انگليس نيز اعلام كرد كه اين كشور ميتواند براي پايان دادن به بن بست نظامي در ليبي مخالفان قذافي را مسلح سازد.
و سرانجام اين كه وزارت خارجه آمريكا اعلام كرد، هيلاري كلينتون وزير خارجه اين كشور هفته آينده در نشست گروه تماس براي بررسي اوضاع ليبي در رم شركت خواهد كرد.
* بمباران طرابلس و تحركات ديپلماتيك قذافي براي آتشبس
هفته گذشته نيروهاي ناتو طرابلس پايتخت ليبي و ساختمان محل برگزاري نشستهاي قذافي در باب العزيزيه را هدف قراردادند، اين موضوع موجب شد تا قذافي از روسيه درخواست كند، از شوراي امنيت سازمان ملل متحد بخواهد براي بررسي حملات ناتو به طرابلس جلسه فوق العاده برگزار كند.
همچنين معاون وزير خارجه خود را راهي آديس آبابا كرد تا او نيز از اتحاديه آفريقا بخواهد با برگزاري نشستي فوق ضمن بررسي حملات ناتو به طرابلس راهحلي براي بحران ليبي و دخالت نيروهاي نظامي خارجي در اين كشور بيابد.
* اعلام مشاركت ايتاليا در حملات ناتو
"سيلويو برلوسكوني " نخست وزير ايتاليا هفته گذشته در بيانيهاي اعلام كرد، ايتاليا تصميم گرفته تا اقدام نظامي خود در ليبي براي كمك بهتر به حفاظت غيرنظاميان افزايش را دهد.
ايتاليا پيش از اين اعلام كرده بود، در حملات هوايي عليه نيروهاي قذافي شركت نخواهد كرد.
ايتاليا در حالي به حملات هوايي غرب عليه ليبي ميپيوندد كه مقامات غربي پيش از اين به بن بست نظامي در ليبي اذعان كرده بودند.