كارشناسان سياسي مصر با تاكيد براهميت اقدام قاهره در بازگشايي كامل گذرگاه 'رفح' در چند روز آينده، اظهارات مقام رژيم صهيونيستي را در خصوص اين اقدام، محكوم كردند.
اين كارشناسان امروز (يكشنبه) در گفت وگو با خبرنگار ايرنا با رد هر گونه اعتراض رژيم صهيونيستي در اين خصوص تاكيد كردند كه مصر يك كشور مستقل و داراي حاكميت است و دخالت در امور داخلي و سياست خارجي خود را نمي پذيرد.
دكتر 'عماد جاد'، متخصص امور سرزمين هاي اشغالي در مركز مطالعات سياسي و راهبردي 'الاهرام' اظهارات 'نبيل العربي' وزير خارجه مصر را در خصوص بازگشايي گذرگاه رفح پس از امضاي موفقيت آميز توافقنامه آشتي بين جنبش آزادي بخش فلسطين 'فتح' و جنبش مقاومت اسلامي 'حماس'، منطقي توصيف كرد و گفت: با تشكيل دولت وحدت ملي تمامي دستاويزها براي بستن گذرگاه رفح از بين خواهد رفت.
جاد با محكوم كردن اظهارات مقامات صهيونيست در خصوص اينكه اين اقدام مصر مي تواند امنيت رژيم اشغالگر را به خطر اندازد اينگونه اظهارات را غيرقابل قبول دانست و گفت: به نظر مي رسد تل آويو در سايه سياست هاي رژيم 'حسني مبارك' عادت كرده بود با مصر همچون 'يك كشور كوچك' برخورد كند.
جاد با پيش بيني بروز برخي تنش ها در روابط تل آويو با قاهره، گفت رژيم صهيونيستي با پيش گرفتن اقدامات خصمانه بر ضد مصر تلاش خواهد كرد حكومت اين كشور را حكومتي تندرو معرفي كند اما مصر توانايي مقابله با هر گونه اقدام 'اسرائيل' را دارد.
از سوي ديگر، دكتر 'إبراهيم البحراوي' تحليلگر سياسي و استاد مطالعات خاورميانه دانشگاه 'عين شمس'، اظهارات مقامات صهيونيست را غير قابل قبول توصيف كرد و گفت در سايه سياست هاي حكيمانه مي توان بدون قرار گرفتن در معرض هر گونه خطري به اهداف خود دست يافت.
البحراوي با بيان اينكه مطالعه زمان تصميم گيري مصر براي بازگشايي گذرگاه رفح، شرايط آن و موضع بين المللي در قبال آن مهمتر از خود تصميم است، بر حق مصر در حمايت از برادران فلسطيني خود تاكيد كرد.
'مصطفي كامل السيد' استاد علوم سياسي دانشگاه 'قاهره' نيز با تاكيد بر اينكه مصر در مديريت مرزهاي خود از آزادي كامل برخوردار است، اين تصميم را نشانگر موضع مستقل خارجي مصر بر اساس منافع كشور و نقش آن در منطقه دانست.
السيد با انتقاد از اظهارات مقامات صهيونيستي، بسته نگه داشتن گذرگاه رفح را با توجه به امضاي توافق آشتي بين جنبش حماس و فتح از نظر سياسي و قانوني غير قابل توجيه خواند.