خبرگزاري فارس: يك تلويزيون محلي نيجريه پس از چند روز درگيري نيروهاي دولتي نيجريه با شبهنظاميان گروه موسم به "طالبان نيجريه " در اين كشور با پخش تصاويري از جسد رهبر اين گروه، اعلام كرد كه وي پس از دستگيري كشته شده است.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، يك نيروي پليس در "مايدوگري "، پايگاه اصلي شبه نظاميان نيجريه در شمال اين كشور كه خواست نامش فاش نشود، گفت: "محمد يوسف "، رهبر طالبان نيجريه پس از اينكه دستگير شد، درخواست عفو كرد، اما با شليك گلوله كشته شد.تصاويري كه تلويزيون محلي نيجريه از جسد رهبر طالبان اين كشور پخش كرد، تصوير مردي را نشان مي داد كه با شليك گلوله كشته شده است و نيروهاي پليس در اطراف او در مركز پليس مايدوگري ايستاده بودند.پيش از اعلام مرگ رهبر اين گروه، منابع خبري در پليس و نيروهاي ارتشي از دستگيري "محمد يوسف "، رهبر اين گروه اسلامگرا در مايدوگري خبر داده بودند.
درگيريها در نيجريه پس از آن شروع شد كه افراطيون طرفدار محمد يوسف يكشنبه شب سعي كردند به ساختمانهاي دولتي در ايالت «بائوچي» حمله كنند.بنا بر اين گزارش، بين 300 تا 600 تن در خشونتهاي چند روز گذشته نيجريه كشته شدهاند.ارتش نيجريه روز گذشته اعلام كرده بود كه پايگاه اصلي شورشيان در شهر مايدوگري را تحت كنترل خود در آورده و افراد گروه "بوكو حرام " اين شهر را ترك كردهاند.رئيس جمهور نيجريه نيز پيش از اين به ارتش اين كشور دستور داد تا از همه وسايل ممكن براي پايان دادن به خشونتهايي كه در استانهاي شمالي اين كشور ايجاد شده بود، استفاده كنند.نيروهاي ارتش نيجريه تدابير امنيتي شديدي را در استانهاي شمالي اين كشور اتخاذ كردهاند. ايجاد ايستهاي بازرسي و برقراري مقررات منع آمدوشد نيز از جمله اين تدابير در استانهاي "يوبي "، "كانو " ، " بورنو " و "بلاتو " است. اين درگيريها يكشنبه گذشته در شهر "بوتشي " و پس از حمله افراد مسلح به يك مركز پليس آغاز شد و به استانهاي ديگر نيز كشيده شد.
گروه بوكو حرام كه افكاري مشابه طالبان دارند، در سال 2004 در روستاي "كاناما " در استان "يوبي " در شمال نيجريه اعلام موجوديت كرد.از زمان تاسيس اين جنبش، حدود 200 نفر از جوانان تندرو از جمله زنان به آن پيوستند و با نيروهاي امنيتي در بوشي و ديگر استانها درگيري ميشدند.از سال 2000 ميلادي در شمال نيجريه آنچه كه قوانين شريعت اسلامي خوانده ميشود در حال اجرا است ولي برخي از شورشيان خواهان اجراي اين قوانين در سراسر نيجريه هستند. درگيريهاي شبهنظاميان تندرو با دولت نيجريه در ايالتهاي كانو، بورنو و يوبه در شمال نيجريه در ماه ژوئيه سال2009 صدها كشته برجاي گذاشت.گروهي از شبهنظاميان افراطي كه با دولت نيجريه درگير شدهاند از پيروان "محمد يوسف " هستند. اين فرد، مدارس به شيوه غربي در نيجريه را برخلاف قواعد اسلامي ميداند و با فعاليت آنها مخالف است. هم گروه خودخوانده «طالبان» نيجريه و همچنين گروه «بوكو حرام» (به معني تحصيل حرام است) كه در خشونتهاي شمال نيجريه دست داشتهاند با تحصيل علم و وجود مدارس مخالفند.