- دو ماه پي از انقلاب مصر و بركناري 'حسني مبارك' شخصيت هاي سياسي و تحليلگران مصري نسبت به فعاليت پشت صحنه عناصر ضد انقلاب با هدف تخريب روند استقرار دموكراسي در اين كشور هشدار دادند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، خبرگزاري 'اينترپرس سرويس' امروز (يكشنبه) به نقل از 'عصام الاريان'، سخنگوي جنبش اخوان المسلمين مصر، نوشت:'اين عناصر با ايجاد هرج و مرج، ترس و فتنه بين اقشار مختلف جامعه مصر قصد دارند جريان و دستاوردهاي انقلاب 25 ژانويه (22 بهمن) را منحرف كنند.'
با آنكه مبارك اكنون در حصر خانگي به سر مي برد، بسياري از ناظران سياسي معتقدند كه عده اي از عناصر رژيم همچنان براي حفظ وضعيت دوران مبارك تلاش مي كنند.
'ضياء راشوان'، مدير اجرايي مركز تحقيقات راهبردي و سياسي الاهرام، نيز در اين زمينه گفت:' عناصر امنيتي ، اراذل و اوباش اجير شده همراه با بعضي تجار متنفذ سياسي، جريان ضد انقلاب را در مصر هدايت مي كنند.'
به گفته ناظران ،يكي از اقدامات اين عناصر، درگيري و اختلافات فرقه اي بين اكثريت مسلمان و اقليت مسيحي براي برهم زدن وحدت ملي در مصر است.
افزون بر اين، مخابره اخبار كشتار عده اي از مسيحيان در ماجراي به آتش كشيدن كليساي مسيحيان قبطي در روز چهارم ماه مارس (14 اسفند 1389) در محله اي در جنوب قاهره از جمله اين اقدامات براي راه انداختن جنگ فرقه اي بين مسيحيان و مسلمانان به شمار مي آيد.
'عمار علي حسين'، مدير مركز مطالعات خاورميانه واقع در قاهره، در اين خصوص گفت: 'گزارش رسانه ها در خصوص اين ماجرا بر اساس شايعات و مبالغه هايي صورت گرفت كه هدف از آن ايجاد اختلافات فرقه اي بوده است'.
وي افزود عناصر و ايادي وابسته به مبارك در تشكيلات امنيت ملي رژيم سابق پشت اين حوادث هستند.
از ديگر سو، ناظران سياسي در مصر معتقدند كه رسانه هاي محلي وابسته به رژيم مبارك نقش محوري در مبالغه و تشديد تنش هاي فرقه اي ايفا مي كنند.
الاريان در اين رابطه خاطر نشان كرد:'بعضي از رسانه هاي خبري مشخص با انتشار اخبار دروغ و گزارش هاي نادرست به جريان ضدانقلاب در مصر كمك مي كنند.'
راشوان نيز با تاييد اين نظر تاكيد كرد، بيشتر اخبار رسانه ها در خصوص اختلاف هاي فرقه اي بر اساس شايعات، گزافه گويي اخبار نادرست بنا شده است. اين وضعيت، بسياري از ناظران سياسي را در مصر بر آن داشته است كه روزنامه ها و رسانه هاي خاصي را مسئول پيشبرد اهداف ضدانقلابي بدانند.
علاوه بر اين، بعضي از شخصيت هاي سياسي نيز معتقدند كه رژيم صهيونيستي در واقع جريان ضد انقلاب را در مصر راهنمايي مي كند. اين رژيم دولت مبارك را به مثابه 'گنجي راهبردي' توصيف كرده بود.
با وجود اين، الاريان معتقد است كه تلاش براي ايجاد تفرقه بعد از انقلاب اين كشور محكوم به شكست است؛ زيرا آگاهي هاي سياسي مردم افزايش يافته است و همه اقشار مردم مصر با يكديگر همبستگي دارند.
حسين نيز باور دارد كه محاكمه و مجازات قريب الوقوع مبارك و عناصر دولت وي، جريان ضد انقلاب را به شدت تضعيف و در سراشيبي سقوط قرار داده است؛ به نظر مي رسد كه برگزاري انتخابات دموكراتيك و تعيين اعضاي پارلمان و رئيس جمهور از سوي مردم نيز آن را كاملا از عرصه سياسي مصر حذف كند.
قرار است مصر اولين انتخابات سراسري پارلمان خود را در ماه سپتامبر برگزار كند.
گفتني است كه مردم مصر با الهام از انقلاب تونس كه به سقوط 'زين العابدين بن علي'، ديكتاتور مخلوع اين كشور منجر شد، عليه رژيم مبارك به پاخاستند و او را بعد از بيش از 30 سال ، سرنگون كردند.