خبرگزاري فارس: رئيس دستگاه ديپلماسي كشورمان ايران و مصر را داراي جايگاه خاصي در بين كشورهاي اسلامي دانست و گفت: همكاري دو كشور در عرصههاي مختلف بخصوص عرصه سياسي به ثبات، امنيت و صلح در منطقه كمك ميكند.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري فارس به قطر، علي اكبر صالحي وزير امور خارجه كشورمان كه به دوحه سفر كرده، عصر امروز (دوشنبه) در نشستي خبري ضمن تشريح گفتوگوها و رايزنيهايش با مقامات قطري به پرسشهاي خبرنگاران پاسخ داد.
خبرنگار فارس از صالحي پرسيد كه آيا با توجه به فضايي كه در افكار عمومي جمهوري اسلامي ايران در خصوص فشارهاي وارده به مردم بحرين و يمن وجود دارد، در رايزنيها با مقامات دولت قطر نتايج ملموسي براي برون رفت از وضعيت كنوني حاصل شد؟ كه وي گفت: قرار شد مسئله بحرين را به صورت جدي از طريق رايزنيهايي كه با هم انجام ميدهيم، پيگيري كنيم.
رئيس دستگاه ديپلماسي درباره يمن نيز اظهار داشت: تلاشهاي فراواني صورت ميگيرد كه مسئله يمن تا آنجايي كه مقدور است به صورت مسالمت آميز حل شود.
وي يادآور شد: البته در حال حاضر بيش از 2 ماه است كه شاهد تظاهرات مردمي در يمن هستيم و مردم در اين كشور مطالبات مشروعي دارند. اميدواريم هر چه سريعتر به مطالبات مشروع خود برسند و از فشاري كه الان بر آنها وارد شده هر چه زودتر رهايي يابند.
وزير خارجه كشورمان با اشاره به قيامهاي مردمي در تونس، مصر، ليبي و برخي از كشورهاي منطقه، خاطرنشان كرد: مطالبات مشروع مردم بحرين هيچ ارتباطي به شيعه و سني، عرب و عجم و ايراني و بحريني ندارد. ما موضوع بحرين را بحريني - بحريني ميدانيم و تمامي كشورهاي منطقه بايد كمك كنند تا اين موضوع داخلي بحرين، بحريني - بحريني تلقي و از دخالت نا به جا در امور بحرين از جمله لشكركشي پرهيز كنند.
وزير خارجه كشورمان در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه الحيات درباره كشته شدن اسامه بن لادن، اظهار داشت: اگر آمريكا با اين بهانه به كل منطقه لشكركشي كرده بود، اين مشكل پايان يافته و بهتر است آمريكاييها هر چه زودتر از منطقه خارج شوند و جلوي كشتارهاي بيرحمانه مردم مظلوم منطقه را بگيرند.
وي ادامه داد: براساس شنيدههاي ما اين اقدام به صورت كماندويي انجام شده و نيازي نبود كه آمريكاييها بي پروا و بي هدف مردم بيگناه منطقه را به كشتن بدهند.
صالحي با بيان اينكه نزديك به 110 هزار نفر از مردم بيگناه در اين بمبارانها كشته شدهاند، گفت: سؤال اينجاست كه بن لادن را چه كسي به وجود آورد؟ آيا مطالبي كه منتشر شد مبني بر اينكه بن لادن با سيا در ارتباط بود، درست بود؟
رئيس دستگاه ديپلماسي تصريح كرد: اين صفحه بايد بسته شود و ديگر بهانهاي براي حضور آمريكاييها در منطقه نيست و اميدواريم آمريكاييها ديگر بهانهاي براي حضور در منطقه نداشته باشند.
صالحي ادامه داد: ما از ابتدا نيز بر اين باور بوديم كه آمريكاييها نبايد با اين بهانه به منطقه لشكركشي كنند.
وي در پاسخ به سؤالي در خصوص آينده حضور آمريكا در منطقه نيز اظهار داشت: ديگر جايي براي حضور آمريكا در منطقه نيست و افكار عمومي دنيا و بخصوص آمريكا مايل به حضور آمريكا در منطقه نيستند.
وزير امور خارجه كشورمان در ادامه نشست خبري با خبرنگاران در خصوص تحولات كنوني سوريه كه سؤال يكي از خبرنگاران بود، اظهار داشت: يك سري مطالبات مردمي در سوريه وجود دارد كه دولت اين كشور و در رأس آن بشار اسد اعلام كرده كه آماده تحقق بخشيدن به مطالبات مشروع مردمي است و اصلاحات لازم را در اين زمينه انجام ميدهد.
وي در عين حال يادآور شد: بر اساس اطلاعات واصله عدهاي با حمايت خارجيها درصدد ايجاد ناآرامي در سوريه هستند و ما تا آنجايي كه حركت مردمي باشد، همچون ساير كشورهاي ديگر با تحقق مطالبات مردمي همراهي ميكنيم.
به گفته وي بايد حركتهاي حداكثري مردمي را با حركت عدهاي قليل از يكديگر جدا كرد.
رئيس دستگاه ديپلماسي پرسيد چطور است كه در ارتباط با بحرين و عليه مردم اين كشور لشكركشي نميشود اما در ليبي بر عليه دولت آن لشكركشي صورت ميگيرد؟
وزير خارجه كشورمان در عين حال خاطرنشان كرد: فراموش نكنيم كه سوريه در رأس هرم مقاومت در منطقه قرار دارد. مقاومت امر مقدسي است كه همه مردم منطقه مسئوليت حفظ چنين جبههاي را دارند.
صالحي در پاسخ به سؤال يكي از خبرنگاران درباره توافق فتح و حماس اظهار داشت: پيش از اين موضعگيري رسمي را در خصوص توافق حاصل شده اعلام كرديم. وحدت فلسطين عامل مهمي در تقويت مقاومت در مقابل دشمن صهيونيستي خواهد بود و ما از تلاشهاي دولت مصر براي رفع محاصره غزه قدرداني ميكنيم.
يكي از خبرنگاران نيز درباره روابط تهران و قاهره سؤال كرد كه صالحي روابط ايران و مصر را در مخالفت با روابط ايران با ديگر كشورها ندانست و گفت: ما در حال حاضر با تمامي كشورهاي همسايه روابط خوب و حسنه داريم و داراي سفارتخانه و سفير هستيم و علاوه بر آن روابط اقتصادي قابل توجهي نيز داريم.
وزير خارجه كشورمان با بيان اينكه روابط ايران و مصر در 30 سال گذشته در سطح سفير نبوده، ابراز اميدواري كرد كه اين روابط در سطح سفارت ارتقاء يابد.
رئيس دستگاه ديپلماسي كشورمان ايران و مصر را داراي جايگاه خاصي در بين كشورهاي اسلامي دانست و گفت: همكاري دو كشور در عرصههاي مختلف بخصوص عرصه سياسي به ثبات، امنيت و صلح در منطقه كمك ميكند.
صالحي با ذكر اين نكته كه روابط ما با مصر بجز 30 سالي كه دچار تعلل شده بود ديرينه است، خاطرنشان كرد: شايد كمتر 2 كشوري را در دنيا بتوان يافت كه اينقدر از همه لحاظ به يكديگر نزديك باشند.
وي اظهار داشت: ما نسبت به روابط آينده جمهوري اسلامي ايران و مصر بسيار خوشبين هستيم.
وزير خارجه كشورمان در پاسخ به سؤالي در خصوص گفتوگوهايش با مقامات قطري در مورد وضعيت حقوق بشر در بحرين، گفت: حقوق بشر در بحرين يك موضوع قابل تأمل است و اميدواريم با تلاشهاي جمعي كشورهاي منطقه شاهد حل و فصل موضوع بحرين در آينده نزديك باشيم.
صالحي در پاسخ به سؤال خبرنگاري در رابطه با اظهارات منتسب به سرلشكر فيروزآبادي مبني بر اينكه كل خليج فارس متعلق به ايران است، گفت: بعضي اوقات خبرسازيهايي صورت ميگيرد. مواضع رسمي ما از طريق وزارت امور خارجه اعلام ميشود و همواره اعلام كرديم كه به حاكميت ملي و تماميت ارضي تمامي كشورهايي كه با آنها ارتباط داريم، احترام ميگذاريم. فكر نميكنم اين خبر صحيح باشد.
به گزارش خبرنگار فارس، علي اكبر صالحي در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاري قطر درباره جزئيات گفتوگوهايش با مقامات قطر خاطرنشان كرد: در ارتباط با همكاريهاي ديرينه و مسائل مختلف دوجانبه و از جمله همكاريهاي اقتصادي بحث و تبادل نظر شد، علاوه بر آن در رابطه با سرمايهگذاريهاي قطر در ايران و اينكه دو كشور ميتوانند در ابعاد مختلف اقتصادي، تجاري، سياسي و امنيتي مكمل يكديگر در منطقه باشند گفتوگو شد.
صالحي با بيان اينكه قطر همواره نقش مؤثري در حل و فصل موضوعات منطقه داشته، خاطرنشان كرد: ما هيچوقت موضوع لبنان را كه با تلاشهاي عزيزان در قطر راه حلي براي برون رفت اين مشكل پيدا شد و همچنين مسئله دارفور فراموش نميكنيم.
رئيس دستگاه ديپلماسي كشورمان به نقش مؤثر قطر در بازسازي لبنان پس از جنگ 33 روزه اشاره كرد و افزود: اميدواريم در مورد بحرين با همكاري ساير كشورهاي منطقه قدمهاي مناسبي برداريم و شاهد حل مشكل بحرين در سريعترين زمان ممكن باشيم.
وي ادامه داد: مطمئنيم كه اگر موضوع بحرين ادامه يابد قطعاً ممكن است نتايج ناگواري را براي كل منطقه به همراه داشته باشد كه هيچ كس خواستار آن نيست.
وزير خارجه كشورمان در ابتداي اين نشست خبري نيز طي سخناني در تشريح رايزنيهايش با مقامات قطري روابط ايران و قطر را ديرينه و عميق خواند و گفت: در ملاقاتهايي كه با يكديگر داشتيم مسائل مرتبط با روابط دوجانبه را در تمامي ابعاد مورد بررسي قرار داديم و به تحولات منطقه و بخصوص بحرين پرداختيم.
وي گفت: اميدواريم با تلاشهاي قطر و ساير دولتهاي منطقه شاهد حل مشكل بحرين باشيم.