خبرگزاري فارس: كارشناس انديشكده "بروكينگز " معتقد است وقايع و انقلابهايي كه در كشورهاي عرب، خاورميانه و شمال آفريقا رخ داد، نهتنها منجر به تكرار آنها در ايران نشد بلكه به قدرتمندتر شدن تهران نيز كمك كرده است.
به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي و جنگ نرم خبرگزاري فارس، روزنامه "فايننشيال تايمز " به نقل از "سوزان ملوني " كارشناس انديشكده "بروكينگز " مي نويسد: وقايع و انقلاب هايي كه در كشورهاي عرب، خاورميانه و شمال آفريقا رخ داد، نه تنها منجر به تكرار آنها در ايران نشد بلكه منجر به قويتر شدن تهران نيز گرديده است. ملوني در ادامه مي نويسد: در حالي كه تحولات در حال درنورديدن خاورميانه است، برخي اميدوار بودند كه مردم ايران نيز به زودي از ملت تونس، مصر و ليبي پيروي كنند. در واقع خلاف اين تصور اتفاق افتاد. همانطور كه رهبران ايران براي اولين بار در 31 سال گذشته در تصميم متهورانه اي اقدام به اعزام كشتي هاي جنگي به كانال سوئز كردند، همچنين انتظار مي رود كه از آشفتگي هاي منطقه اي قدرتمندتر و جسورتر بيرون بيايند.
* ايران انقلابهاي منطقه را دستاويزي براي افول قدرت آمريكا در خاورميانه كرده است
در حالي كه جمهوري اسلامي ايران يپش از اين شاهد تظاهرات مخالفانش بوده است و اكنون بايد وقايع منطقه را با نگراني دنبال كند اما رهبران آن به آشفتگي هاي جهان عرب به عنوان تأييدي بر قدرت منطقه اي خود و افول قدرت آمريكا مي نگرند. تهران از شباهت ميان وقايع مصر و تونس و تفاوت خود با آن دو لذت ميبرد. رهبران ايران عليرغم ظهور مخالفاني به نام "جنبش سبز "، درباره توان خود براي كنترل اوضاع اطمينان دارند.
* راه نفوذ هرچه بيشتر ايران در منطقه هموارتر شده است
تغيير حكومت در اين كشورها قطعا منجر به ظهور دولت هايي مي شود كه كمتر مطيع واشنگتن بوده و خصومت كمتري با تهران دارند. تجربه آمريكا در عراق به انقلابيون كاركشته ايراني ياد داده است كه خلع يد يك دشمن قديمي براي افزايش نفوذ در منطقه كافي است.