نماینده ویژه سازمان ملل در لیبی روز سه شنبه از تمایل طرف های درگیر در لیبی به منظور برقراری آتش بس به طور مشروط خبر داد.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری شینهوا، عبدالاله الخطیب، نماینده ویژه بان کی مون، گفت: هر دو طرف درگیر در لیبی به ضرورت برقراری آتش بس اعتراف دارند، اما میانجیگری در چنین اقدامی نیازمند آن است که طرف ها به ماهیت روند و فرآیند سیاسی پس از آن پی ببرند و با آن موافق باشند.
وی در بیانیه ای در شورای امنیت این سازمان درخصوص ماموریت اخیر خود به این کشور در شمال آفریقا اظهار داشت، مسئله اساسی را در شرایط کنونی جلب توافق دو طرف به درک ضرورت تحقق عناصر لازم برای شکل گیری یک فرآیند سیاسی دانست و لازمه تحقق آن را تداوم حمایت های کامل این شورا بیان کرد.
الخطیب با اشاره به سفر روز هفدهم آوریل ( بیست و هشتم فروردین ماه ) به طرابلس، پایتخت لیبی خاطر نشان کرد: حضور وی در مذاکرات با دولت لیبی زمینه امضای توافق نامه ای را فراهم آورد تا نیروهای امداد رسان بتوانند اجازه یابند با برخورداری از امنیت وارد این کشور شوند.
این دیپلمات سازمان ملل به سفر خود به شهر بنغازی که مقر مخالفان معمر قذافی، رهبر لیبی به شمار می رود نیز اشاره ای داشت و تصریح کرد: نخستین گام به منظور تحقق روند سیاسی فراگیر درخواست برای اجرای واقعی آتش بس در لیبی است که به گفتگوی ملی و انتقال سیاسی منجر شود و هر دو طرف در این کشور تمایل خود را در این خصوص نشان داده اند مشروط بر آن که طرف مقابل نیز دست به اقدام مشابهی بزند.
این درحالی است که بر اساس اظهارات نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد، دو طرف درگیر شرایطی را نیز مطرح می کنند که پیش از اجرای چنین آتش بسی باید برآورده شوند که از آن جمله، دولت لیبی بر ضرورت توقف حملات ناتو همزمان با اجرای آتش بس تاکید دارد که در این صورت طرابلس آماده گفتگو برای اجرای اصلاحات در قانون اساسی، تحقق دموکراسی و برگزاری انتخابات خواهد بود و به همین منظور موافق است که زمانی مشخص برای تحقق آتش بس تحت نظارت ناظرانی بیطرف معین شود که می تواند با همکاری سازمان ملل و اتحادیه آفریقا صورت گیرد.
الخطیب شرط شورای انتقالی لیبی را ارتباط برقراری آتش بس با خروج قذافی و خانواده اش از قدرت بیان و اضافه کرد: موضع آن ها بر عدم گفتگو با حضور قذافی و خانواده وی بر سر قدرت قرار دارد.وی از نقشه راه شورای انتقالی در لیبی و گام های آتی در حوزه های سیاسی و اقتصادی نیز خبر داد.
خبرگزاری شینهوا در پایان گزارش خود از سازمان ملل متحد به نقل از نماینده ویژه بان کی مون به لیبی اعلام کرد، مشارکت سازمان های منطقه ای و بین المللی از جمله سازمان ملل متحد و اتحادیه آفریقا در پایان دادن به این درگیری ها در لیبی بسیار مهم است.