واحد مرکزی خبر / نخست وزیر قطر مداخله نظامی شماری از کشورهای غربی و عربی را در لیبی توجیه کرد و گفت اقدام نظام لیبی به سرکوب ملت این کشور باعث شد ائتلاف بین المللی مداخله کند
به گزارش خبرگزاری شینهوا از دوحه ، حمد بن جاسم بن جبر آل ثانی که وزیر امور خارجه قطر نیز است افزود : مداخله ائتلاف بین المللی تنها به علت شکست یک دولت در حمایت از ملتش نبود بلکه اقدامات دولت در سرکوب شدید ملت لیبی باعث مداخله این ائتلاف شد؛ به همین سبب مسئولیت حمایت به عهده جامعه بین المللی است.
وی افزود ائتلاف بین المللی تلاش کرد کشتار غیر نظامیان را به دست نیروهای قذافی متوقف کند. حمد افزود نیروهای قذافی با بمبهای خوشه ای، توپخانه های سنگین، مزدوران، تک تیراندازان و با هر وسیله ممکن غیر نظامیان را می کشند که نقض آشکار قوانین حقوق بشر است به همین سبب ما نتوانستیم بر این کشتارها که متاسفانه همچنان ادامه دارد چشم ببندیم.
نخست وزیر قطر در این اظهارات که خبرگزاری این کشور آن را دیشب منتشر کرد رویدادهای لیبی را جنگ داخلی ندانست بلکه مقاومت ملت لیبی در مقابل ارتش شخصی رهبرش است . وی تاکید کرد وظیفه اخلاقی ایجاب می کند از این مقاومت به هر شیوه ممکن حمایت کنیم تا به ملت لیبی امید به زندگی در یک کشور آزاد ، دموکراتیک و متحد قادر به بهره برداری از ثروتهای طبیعی اش را بدهیم تا همگان از این ثروتها بهره برداری کنند نه آنکه یک عده معدودی از آن استفاده کنند.
حمد افزود راهبرد ما مشخص است .
ما به منظور رسیدن به راهکار سیاسی برای این بحران تلاش می کنیم .
تنها ملت لیبی آینده کشورش را با آغاز روند آشتی د اخلی فراگیر با شرکت همه جامعه لیبی رقم خواهد زد.مشخص است که آغاز چنین روندی به توقف خشونت و آتش بس نیاز دارد و آتش بس نیز به کناره گیری مطلق قذافی نیاز دارد تا به این روند اعتماد شود .
نخست وزیر قطر گفت فشارهای نظامی جامعه بین المللی از طریق سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و فشارهای دیپلماتیک با منزوی کردن سیاسی نظام لیبی در طرابلس و فشارهای اقتصادی نیز از طریق مجازاتهای سازمان ملل متحد به این هدف مشخص کمک خواهد کرد و به فراهم آوردن شرایط آتش بس که سلامت ملت لیبی را تضمین کند کمک خواهد نمود و آغازی برای روند سیاسی همراه با استقلال خواهد بود تا مردم لیبی این روند را بدون قذافی مدیریت کنند.
حمد خاطر نشان کرد ایتالیا و قطر شورای ملی انتقالی را به اعتبار آنکه تنها نماینده قانونی ملت لیبی است به رسمیت شناخته اند . وی افزود این شورا با جدیت مصمم است که که لیبی آزاد و دموکراتیک و متحد را ایجاد کند که به تعهدات بین المللی پایبند باشد و در عین حال برای مقابله با تهدیدات امنیتی از جمله مهاجرت غیر قانونی نیز متعهد شود به همین سبب معتقدیم منزوی کردن قذافی باید همراه با حمایت کامل و قوی شورای ملی انتقالی در گروه تماس بین المللی باشد .
حمد بر لزوم کمک به شورای ملی انتقالی برای آنکه قادر به ادامه فعالیت باشد تاکید کرد و گفت چنین کمکی نیز با ایجاد سازوکار مالی امکان پذیر است و این سازوکار نیز بایددر چارچوب مشروعیت و شفافیت طراحی شود تا امکان تامین منابع لازم فراهم آید و این شورا بتواند به نقش خود عمل کند .
قطر با اعزام چند فروند هواپیمای نظامی در ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی شرکت کرده است . مصطفی عبد الجلیل رئیس شورای ملی انتقالی لیبی هجدهم آوریل گذشته از قطر دیدار و با حمد بن خلیفه آل ثانی امیر این کشور گفتگو کرد .