در دومین اجلاس گروه تماس درباره لیبی، کشورهای عضو درباره چگونگی کمک به انقلابیون لیبی گفتگو کردند.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، دومین نشست گروه تماس برای لیبی امروز در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد.در این نشست یک روزه که با حضور بیست و دو کشور در محل وزارت خارجه ایتالیا برگزار شد، اعضاء بر رویکرد نظامی و ضرورت فشارهای سیاسی ضد معمر قذافی دیکتاتور رژیم لیبی تاکید کردند. آلن ژوپه وزیر خارجه فرانسه گفت، یک هدف این نشست اجرای مکانیزم موقت مالی برای ارسال پول به شورای ملی انتقالی است که باید انجام شود و نتیجه مهم دیگرعزم نیروهای ائتلاف برای برقراری همه گونه اعمال فشار به دولت قذافی برای خارج کرن وی از قدرت است. ژوپه درباره مدت زمان ماموریت لیبی گفت من اطلاعات دقیقی از مدت ماموریت ندارم اما این ماموریت چند ماهه خواهد بود. آندره فوگ راسموسن دبیرکل ناتو نیز گفت من قصد ندارم درباره مدت زمان این ماموریت حدسی بزنم اما می توانم به شما بگویم که ما سه هدف دقیق نظامی را تعیین کرده ایم که تا پایان ماموریت بتوانیم آن را انجام دهیم.
یک، پایان تمام حملات علیه غیر نظامیان.
دو، عقب نشینی نظامیان و شبه نظامیان وفادار به قذافی به سنگرها و پایگاه هایشان و سوم، دسترسی فوری و بدون تاخیر برای ارائه کمک های بشر دوستانه به لیبی است. محمد بن طاهر از فعالان شرکت کننده در نشست گروه تماس گفت ما تمایل داریم تا وام هایی با تضمین برگشت پول در اختیار داشته باشیم.من فکر می کنم بتوانیم به مکانیزمی برای گرفتن وام ها با حمایت کشورهای گروه تماس به دست آوریم.
وی مقدار وام مورد نیاز را دو تا سه میلیارد دلار برآورد کرد. محمد بن طاهر گفت قذافی ماشین جنگی قوی ای در اختیار دارد.ما به سلاح های ضد تانک و ضد زره نیاز داریم. ویلیام هگ وزیر خارجه انگلیس گفت البته آنها نیاز دارند تا بتوانند برای خدمات اساسی به مردم پول پرداخت کنند، آنهم در چنین اوضاع وحشتناکی که به وجود آمده است.این پول به آنها کمک می کند.ما این کار را به صورت بین المللی و در روشی شفاف انجام می دهیم.ما می توانیم مطمئن شویم که این پول چگونه صرف می شود و کشورها با اطلاع از این که کمک هایشان چگونه صرف می شود به کمک بپردازند.ما می دانیم که کشورهای بین المللی از کمک ها به لیبی خوشحال می شوند، کویت یکی از این کشورها است که هفته های پیش در شورای بین المللی کمک قابل توجهی ارائه کرده است.
ما امیدوارم کشورهای بیشتری از طریق این مکانیزم موقت کمک های مالی به کمک بپردازند. حمد بن جاسم آل خلیفه نخست وزیر قطر نیز گفت این پول برای پرداخت حقوق ها مراقبت های بهداشتی درمانی و برای تهیه مواد غذایی و سپس برای آغاز بازسازی های مدارس و بیمارستان ها و خسارات دیگر صرف خواهد شد.