رژيم قذافي در قبال طرح کمک مالي بين المللي به انقلابيون ليبي با استفاده از اموال بلوکه شده اين کشور به شدت واکنش نشان داد
به گزارش پايگاه اطلاع رساني شبکه خبري العالم ، پس از گذشت سه ماه از آغاز انقلاب مردم ليبي بر ضد رژيم قذافي و مداخله ناتو، درگيريها ميان نيروهاي رژيم قذافي و انقلابيون به ويژه در شهر مصراته که شهر راهبردي ليبي به شمار مي رود، به بن رسيده است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، فرانسه به عنوان نخستين کشوري که شوراي ملي انتقالي ليبي را به رسميت شناخت روز جمعه 14 ديپلمات سابق ليبي را افراد نامطلوب در فرانسه اعلام کرد و به آن ها 24 تا 48 ساعت براي ترک اين کشور مهلت داد.
در اين ميان به منظور دستيابي به راه حل سياسي يا نظامي براي پايان دادن به بحران ليبي، گروه تماس درباره ليبي روز پنج شنبه صندوقي ويژه تاسيس کرد که در اختيار شوراي ملي انتقالي قرار خواهد گرفت و منابع آن از کمک هاي مالي و وام هايي تشکيل خواهد شد که به ويژه از کشورهاي عربي خواهد بود. علاوه بر آن اموال بلوکه شده ليبي در آمريکا و اروپا نيز به اين صندوق واريز خواهد شد.
آلن ژوپه وزير امور خارجه فرانسه اعلام کرد که اين در هفته هاي آينده آغاز به کار خواهد کرد و کويت و قطر وعده کردند که به ترتيب 180 ميليون دلار و 400 تا 500 ميليون دلار به آن واريز کنند.
"شیخ حمد بن جاسم آلثاني" نخست وزير قطر اعلام کرد که اين صندوق پيش از هر چيز براي پرداخت حقوق و خريد دارو و مواد اوليه و تجهيزات پزشکي به منظور بازسازي ليبي به کار گرفته خواهد شد.
اين در حالي است که خالد العکيم معاون وزير خارجه رژيم قذافي در کنفرانس مطبوعاتي در طرابلس اعلام کرد : ليبي همچنان بر اساس قوانين بين المللي کشوري داراي حاکميت است و هرگونه استفاده از اموال بلوکه شده اين کشور مشابه دزدي دريايي خواهد بود.
منابع مختلف مقدار اموال قذافي و خانواده اش را که مدت 42 سال است بر ليبي حکم مي رانند ، شصت ميليارد دلار در سراسر جهان ارزيابي مي کنند که نصف اين مبلغ در آمريکا سپرده گذاري يا به کار گرفته شده است.
علاوه بر کمک هاي مالي، شرکت کنندگان در نشست کشورهاي تماس در رم راههاي دستيابي به آتشبس در اسرع وقت را بررسي کردند. فرانکو فراتيني وزير امور خارجه ايتاليا پيش بيني کرد که اين مساله در مدت چند هفته تحقق يابد.
در اين ميان با اقدام رژيم قذافي در ارتکاب جنايت بر ضد مردم و نقض قوانين بين المللي، لوييس مورينو اوکامبو دادستان دادگاه کيفري بين المللي تصميم گرفت سه قرار بازداشت در حق جنايتکاران مرتکب جنايت ضد بشريت در ليبي صادر کند.
از سوي ديگر با رسيدن اوضاع به بن بست ، هيلاري کلينتون وزير امورخارجه آمريکا در نشست رم قذافي را به دست کشيدن از خشونت بر ضد مردمي ليبي و کناره گيري از قدرت فراخواند.
اما "موسي ابراهيم" سخنگوي رژيم قذافي در واکنش به کلينتون گفت: به ليبي ها گفته مي شود که شما نميدانيد چه چيزي به صلاحتان است ما گزينه بد را کنار ميگذاريم و گزينه خوب را پيش روي شما قرار ميدهيم. اما بايد دانست درست و قانوني و منطقي نيست که براي ليبيها گزينه تعيين شود.