خبرگزاري فارس: اختلاف نظر كشورهاي غربي در دومين نشست گروه تماس ليبي، كشته شدن "سيف العرب " در حملات هوايي ناتو، حمله به سفارتخانههاي خارجي و تعطيلي آنها و ادامه نبردها در شهرهاي مختلف ليبي مهمترين تحولات هفته گذشته اين كشور بود.
به گزارش فارس، مهمترين رخداد هفته گذشته براي حل بحران ليبي را بايد در ادامه اختلاف نظر كشورهاي غربي براي حل بحران اين كشور خلاصه كرد.
* اختلاف نظر در دومين نشست گروه تماس ليبي
دومين نشست گروه تماس ليبي درحالي در رم پايتخت ايتاليا پايان يافت كه اختلافات در ميان كشورهاي شركت كننده كه براي يافتن راه حلي به منظور پايان دادن به بحران ليبي گردهم آمده بودند، كاملا مشهود بود.
در اين نشست سه تصميم اتخاذ شد: لزوم افزايش فشار نظامي، سياسي و اقتصادي عليه معمر قذافي، تاسيس صندوقي ويژه جهت تامين نيازهاي مالي شوراي ملي انتقالي ليبي و ايجاد يك "روند سياسي " سريع جهت دستيابي به آتشبس.
روسيه نيز همچنان موضع مخالف و منتقد را در برابر عميلات نظامي ناتو در ليبي اتخاذ نموده و در آخرين اظهار نظر ژنرال "نيكولاي ماكاروف " رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح روسيه اعلام كرد كه اين كشور به هيچ وجه در عمليات نظامي در ليبي شركت نخواهد كرد.
* كشته شدن "سيف العرب " در حملات هوايي ناتو به طرابلس
اما ديگر رخداد مهم هفته گذشته ليبي را بايد انتشار خبر كشته شدن سيف العرب، كوچكترين پسر قذافي و سه نوهاش در حملات جنگندههاي ناتو به طرابلس پايتخت اين كشور خلاصه كرد.
گفته شده در حملات روز يكشنبه نيروهاي ناتو به طرابلس منزلي كه قذافي و همسرش در آن سكونت داشتند، هدف حمله نيروهاي ناتو قرار گرفت، شخص قذافي و همسرش از اين حملات جان سالم بدربردند، اما پسر كوچك او و سه نوهاش در حملات كشته شدند.
انقلابيون ليبي انتشار اين خبر را ترفندي از سوي قذافي براي جلب افكار عمومي جهان به سوي حملات نيروهاي ناتو و تلاشي براي متوقف كردن آن دانستند.
* هدف قرار گرفتن سفارتخانههاي خارجي و تعطيلي آنها
درپي كشته شدن سيف العرب، پسر قذافي و سه نوهاش سفارتخانههاي انگليس، ايتاليا، قطر و دفتر سازمان ملل متحد در طرابلس هدف حمله قرار گرفت و موجب تعطيلي اين سفارتخانهها و خارج شدن كارمندانش از ليبي شد.
درپي حمله به سفارت انگليس، اين كشور سفير ليبي در انگليس را اخراج كرد. وزارت امور خارجه فرانسه نيز حكم اخراج 14 تن از ديپلماتهاي سفارت ليبي در پاريس را صادر كرد.
همچنين به دنبال بحراني شدن اوضاع طرابلس و ترس از ادامه و تشديد حملات به سفارتخانههاي كشورهاي خارجي تركيه نيز اعلام كرد، بطور موقت سفارت خود را در ليبي تعطيل ميكند.
* ادامه نبردهاي در شهرها و مناطق مختلف ليبي
اما در عرصه ميداني درگيريهاي نيروهاي قذافي با انقلابيون ليبي همچنان ادامه داشت و شهرهاي مصراته، يفرن، القلعه و الزنتان زير گلولهباران و موشكباران نيروهاي قذافي بود و انقلابيون ليبي در اين شهرها به مقاومت در برابر حملات نيروهاي قذافي ادامه ميدهند.
اين درحالي است كه به دليل محاصره شهرهاي يفرن و مصراته اوضاع در اين شهرها بحراني گزارش شده و انقلابيون ليبي نسبت به بروز فاجعهاي انساني در آنها كه با كمبود و نبود آب و برق و دارو و تجهيزات پزشكي مواجه هستند، هشدار داده و خواستار دخالت فوري سازمانهاي بين المللي براي پايان دادن به محاصره اين دو شهر شدند.
* آوارگي بيش از 30 هزار نفر درپي جنگ ليبي
كميسارياي عالي امور آوارگان سازمان ملل متحد اعلام كرد كه از زمان وقوع جنگ در ليبي بيش از 30 هزار نفر از مردم ليبي با فرار از مناطق جنگزده به غرب اين كشور آمدهاند و در مناطق مرزي با تونس زندگي ميكنند و پيشبيني ميشود، تعداد آوارگان در مناطق مرزي ليبي و تونس تا پايان ماه جاري به 50 هزار نفر برسد.