نخستين همايش بينالمللی اقتصاد اسلامی، ديروز، هفدهم ارديبهشتماه، در شهر «تونس»، پايتخت تونس، آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاعرسانی «tunisiesoir»، اين همايش بينالمللی كه به همت انجمن اقتصاد اسلامی تونس و با مشاركت بانك اسلامی «زيتونه» از ديروز، هفدهم ارديبهشت، با حضور كارشناسان و اقتصاددانانی از سراسر جهان آغاز شده است، امروز هجدهم ارديبهشتماه، به كار خود پايان میدهد.
«عزالدين خوجا»، دبيركل شورای بانكها و مؤسسات اقتصاد اسلامی تونس، در روز اول اين همايش طی سخنانی گفت: افزايش شمار مؤسسات مالی در كشورهای اسلامی و غيراسلامی كه اقتصاد اسلامی را در دستوركار برنامهها و فعاليتهای خود قرار دادهاند، خبر بسيار خوشنودكنندهای است؛ در حال حاضر حدود 450 مؤسسه مالی اسلامی در جهان وجود دارد و اين تعداد در هر سال رشدی 28 درصدی را نشان میدهد.
وی افزود: برخی از مؤسسات مالی غربی با آگاهی از مزيتهای اقتصاد اسلامی، در معاملات خود از نظام مالی اسلامی موجود در بانكهای اسلامی بهره میبرند؛ ركود اقتصادی در كشورهای غربی باعث شده است كه كارشناسان اقتصادی به اهميت نظام مالی اسلامی پی ببرند و به دنبال استفاده از اقتصاد اسلامی در معاملات خود باشند.
همچنين شركتكنندگان در اين همايش با اشاره به كمبود قوانين مصوب در حيطه اقتصاد اسلامی در تونس، تصويب قوانين قابل اجرا و بهكارگيری آنها در مؤسسات مالی را خواستار شدند.
سخنرانی كارشناسان اقتصاد اسلامی درباره وضعيت نظام مالی اسلامی در كشورهای مختلف و كارگاههای آموزشی درباره بيمه اسلامی و طرز استفاده از آن در كشورهای غيراسلامی از جمله مهمترين برنامههای دومين روز اين همايش جهانی به شمار میرود.