واحد مرکزی خبر / با وجود گذشت سه ماه از انقلاب مصر سرعت تغییرات بسیار کند بوده و خشونت هنوز به طور کامل از بین نرفته است.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی سی سی، سه ماه پیش ارتش با محافظت از مردم در برابر رژیم مبارک زمینه انقلاب را در مصر فراهم کرد اما اکنون وظیفه انها محافظت از مردم مصر در برابر خودشان است.
اخیرا خشونت میان مسیحیان و مسلمانان به کشته شدن دوازده نفر و زخمی شدن نزدیک به دویست نفر انجامید.
هنوز بیش از یک هزار نیروی ارتش و پلیس ضد شورش در خیابانها حضور دارند تا مانع هرگونه خشونت شوند .
اوضاع در مصر به حدی متزلزل است که مردم درباره اتفاقات بعدی و اینده کشورشان مطمئن نیستند.
در برخی مناطق مصر که بیش از همه دستخوش خشونت بویژه خشونتهای مذهبی و قومی است، بیکاری مهمترین مشکل انهاست.
در این مناطق بیش از سی درصد بیکاری وجود دارد و بهای مواد غذایی نیز دو برابر شده است.
بسیاری از مردم مصر بویژه جوانان از دولت موقت به ریاست ژنرال طنطاوی فرمانده ارتش راضی نیستند و خواستار کنار رفتن حکومت نظامی هستند. در حالیکه در زمان قیام مردم مصر در میدان تحریر امیدهای زیادی برای اینده مصر وجود داشت اما واقعیت ساختن جامعه ای جدید بسیار دشوارتر از چیزی است که مردم فکر می کردند.
روزنامه الاهرام که زمانی بازوی تبلیغاتی دولت مبارک بود، با قیام مردم علیه مبارک موضع گرفت اما اکنون درباره کم رنگ شدن و محو تدریجی رویاهای انقلاب مردم گزارش می کند.
دینا سمک دبیر خبر الاهرام گفت خشونتهای فرقه ای یکی از مسائلی است که مردم را دربار اینده نگران کرده است زیرا انتقال ارام به دموکراسی با وجود خشونتهای فرقه ای و سلطه نیروهای سیاسی اسلامگرا بر جریان سیاسی کشور بسیار دشوار است.
با همه اینها شعارهای انقلابی در میدان تحریر هنوز زنده است.
محمد بشاره از تظاهرکنندگان میدان تحریر در پاسخ به این سوال که چرا فکر می کنند بر خلاف قیامهای مردم سوریه، لیبی، یمن و بحرین ، تغییر رژیم در مصر کارساز بود گفت انقلاب ما انقلاب قبیله ای نبوده است.
مردمی که در قیام مصر شرکت کردند اهداف مشترکی داشتند که از جمله انها ازادی بیان و فعالیتهای سیاسی و در نهایت تغییر همه رژیم بود. به نظر می رسد اخوان المسلمین بزرگترین برنده انقلاب مصر باشد.
این گروه که تا پیش از انقلاب مصر غیرقانونی بود و نمی توانست فعالیت سیاسی داشته باشد، قرار است حضوری قوی در انتخابات سپتامبر داشته باشند.
کاملا روشن است که انقلاب مصر کل خاورمیانه را تغییر می دهد اما لزوما این تغییرات به گونه ای نخواهد بود که غرب می خواهد.