ملتهای مسلمان كشورهای منطقه در تلاش هستند تا با الهامگيری از انقلاب اسلامی ايران به اصل و ريشههای اسلامی خود بازگردند و آموزههای اصيل دين اسلام را در اين جوامع مسلمان احيا كنند.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايرن(ايكنا)، «محمد النوری»، حقوقدان تونسی و عضو شورای تغيير قانون انتخابات اين كشور، با حضور در نشست «روز بيداری اسلامی» كه ديروز، 22 ارديبهشتماه، درحاشيه برگزاری نمايشگاه بينالمللی كتاب تهران در سالن «سرای اهل قلم» واقع در مصلای امام خمينی(ره) برگزار شد، بر نقش انقلاب اسلامی ايران به عنوان الگو در قيام ملت تونس و ساير كشورهای اسلامی تأكيد كرد.
وی كه يكی از مهمانان ويژه اين نشست بود، گفت: انقلاب اسلامی ايران به رهبری امام خمينی(ره) در تمام جهان تأثيرگذار واقع شد و نهضت بيداری اسلامی كه امروز در كشورهای منطقه شاهد آن هستيم، نتيجه اين انقلاب عظيم و ارزشمند است.
وی خاطرنشان كرد: نهضت بيداری اسلامی، موضوع بسيار مهمی است كه امروزه بسياری از كشورهای جهان از آن سخن به ميان میآورند و حتی جوامع غربی كه مخالف آزادی و سرافرازی امت اسلام هستند، نيز از اين انقلابها صحبت میكنند و آن را موجی برای بيداری و هوشياری ملتهای مسلمان میدانند.
وی در ادامه با اشاره به زمينههای آغاز نهضت بيداری، خاطرنشان كرد: در دوران انحطاط و جمودی كه پيش از آغاز نهضت بيداری در تونس وجود داشت، حاكمان اين كشور مطيع مستكبران غربی بودند، در حالی كه ملت آزاده تونس هرگز راضی به اين شرايط نبود، اما هيچ توجهی به رأی و نظر آنان نمیشد.
النوری با اشاره به اينكه دين مبين اسلام بر آزادی و كرامت انسانی تأكيد دارد، اظهار داشت: ملتهای مسلمان كشورهای منطقه در تلاش هستند تا با الهامگيری از انقلاب اسلامی ايران و سرنگونی حاكمان مطيع اين جوامع به اصل و ريشههای اسلامی خود بازگردند.
وی با اشاره به اينكه ارزشها و اصول دين مبين اسلام اساس پيشرفت تمدن معاصر بشری را شكل داد، گفت: استكبار غربی پيوسته برای محو ارزشهای اسلامی تلاش میكند و در حقيقت، انقلابهای اخير منطقه حركتی برای احيای آموزههای اسلام در جوامع مسلمان و خنثیكردن اين توطئهها است.
النوری برای توضيح بيشتر اين موضوع به كشور تونس اشاره كرد و گفت: استكبار غربی برای سالهای متوالی در پی از بين بردن تمدن تاريخی اين كشور كوچك بود و میخواست تا با از بين بردن فرهنگ و تمدن اسلامی آن، فرهنگ غربی خود را جايگزين سازد، اما ملت تونس با هوشياری و بيداری خود به آنان اجازه تحقق اين امر را نداد.
وی يادآور شد: متفكران، انديشمندان و شاعران تونسی پيوسته برای مردم عرب و مسلمان فرهنگساز بودهاند و همواره آنها را برای تحقق آزادی و مبارزه با ظلم و فساد تشويق میكنند.
حقوقدان تونسی:
استكبار غربی برای سالهای متوالی در پی از بين بردن تمدن تاريخی اين كشور كوچك بود و میخواست تا با از بين بردن فرهنگ و تمدن اسلامی آن، فرهنگ غربی خود را جايگزين سازد، اما ملت تونس با هوشياری و بيداری خود به آنان اجازه تحقق اين امر را نداد
حقوقدان تونسی گفت: «ابوالقاسم الشابی»، شاعر تونسی، را همه میشناسند كه همواره با اشعار خود مردم را به مبارزه با ظلم فرامیخواند. اين شاعر جوان كه 25 سال بيشتر عمر نكرد، اشعاری را سرود كه بعدها به شعار نهضتهای آزادیخواهی تبديل شد.
وی افزود: اين شاعر جوان در يكی از اشعار معروفش مردم را برای رسيدن به آزادی، عدالت و كرامت انسانی تشويق كرد و وی در اشعار خود همواره اصول و پايههای دين اسلام را به مردم تونس متذكر میشد.
محمد النوری، حقوقدان تونسی و عضو شورای تغيير قانون انتخابات اين كشور، در پايان خاطرنشان كرد: انقلاب تونس و مصر و ديگر انقلابهايی كه از بيداری اسلامی منشأ میگيرد، خواستهای يگانه دارد و آن عدالت، آزادی و كرامت انسانی است و جوانان انقلابی اين مسير را تا تحقق اين خواستهها ادامه خواهند داد.
گفتنی است، محمد النوری دارای مدرك دكترای حقوق از فرانسه است كه به خاطر مبارزات مستمر خود با «زين العابدين بن علی»، ديكتاتور مخلوع تونس، مدتی را در زندان گذراند و اكنون به عنوان عضو شورای تغيير قانون انتخابات در تونس فعاليت میكند.