واحد مرکزی خبر / راشا تودی به بررسی نظر کارشناسان مختلف درخصوص اهداف ناتو و آمریکا از حمله به لیبی پرداخت.
به گزارش شبکه تلویزیونی راشا تودی روسیه از واشنگتن، در حالی که بزرگترین اتحادیه نظامی جهان موسوم به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو ) در لیبی وارد عمل شده است، بسیاری از کارشناسان درخصوص عملیات این اتحادیه ابراز تردید و شگفتی می کنند. کارتزی از استادان دانشگاه جان هاپیکینز در آمریکا در کنفرانسی در این دانشگاه این پرسش را مطرح می کند که چرا باید ناتو انتخاب و وارد عمل شود؟ وی در عین حال به این نکته اعتراف می کند که این سازمان در مقایسه با همیشه گرفتارتر شده است. سارا فلوندرز، از مرکز اقدام بین المللی نیز معتقد است: ناتو پس از پایان جنگ سرد بر خلاف برخی که فکر می کردند باید با سقوط اتحاد جماهیر شوروی سابق این سازمان نیز منحل شود، توسعه بسیاری پیدا کرد و در حالی که وعده داده بود به تحقق صلح کمک کند به اعزام نیروهای نظامی به افغانستان و بمباران این کشور اقدام کرد و در ماه های اخیر نیز شاهد حملات هوایی به لیبی بوده ایم.
ایوان ایلاند، پژوهشگر ارشد موسسه ایندیپندنت نیز در این گفتگو تصریح کرد: رقابت های تسلیحاتی و آزمایش های جنگ افزارهای جدید از جمله برای خریداران آنها را می توان از جمله عوامل این عملیات نظامی بر شمرد که می تواند اعتماد آن ها را به خود جلب نماید که از آن جمله می توان به هواپیمای فرانسوی quotation mark یورو فایتر تایفون quotation mark اشاره کرد که می تواند میلیاردها دلار سفارش برای فروش آن دریافت نماید که به طور مثال هند خریدار یکصد و بیست و شش فروند از آنهاست.
دیانا جانسون، نویسنده و مولف نیز معتقد است، همزمان با درگیری ها در داخل خاک لیبی، انگیزه های پشت حملات هواپیماهای نظامی به نام ناتو بر فراز این کشور آفریقایی مبهم است که البته تمایل شخصی نیکلا سارکوزی، رئیس جمهور فرانسه نیز می باشد که از جمله نخستین کشورهایی به شمار می رفت که به منظور تداوم این مداخلات اعمال فشار می کرد و این به علت سیاست تسلط مشترک امپریالیستی این کشور و رقابت در قاره آفریقا می باشد.
نوام چامسکی، استاد دانشگاه ام.
آی.
تی آمریکا نیز گفت: تلاش هایی وجود داشته است تا دیکتاتورهای معتمد و قابل اعتمادی را ایجاد نمایند و تحت عناوینی از جمله مداخلات بشر دوستانه این روند ادامه می یابد که البته به بحران بشری تبدیل می شوند. آلن کوپرمن، استاد دانشگاه تگزاس نیز با اشاره به این که خونریزی و کشتار متوقف نشده اند، تصریح کرد: با این حال تلاش هایی صورت می گیرد تا با ادامه دادن به این روند رنج های مردم لیبی افزایش یابد.
خبرنگار راشا تودی در پایان گزارش خود این طور نتیجه گیری کرد: این رنج را در حال حاضر نیز می توان در میان آوارگان لیبیایی مشاهده کرد که این روند در سواحل متحدان ناتو نیز به چشم می خورد و در حالی که به نظر می رسد آمریکا از لیبی خارج می شود اما بهر حال مهمترین کمک کننده به ناتو به شمار می رود که باعث می شود بسیاری نیز این کشور را بخشی از این سازمان در لیبی به شمار می آورند.