نشست «روز بيداری اسلامی» به همت ادارهكل آفريقا و عربي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي روز پنج شنبه 22 ارديبهشت ماه در «سرای اهل قلم» بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری اهل بیت (ع) ـ ابنا ـ اين نشست با سخنراني محمد النوري عضو شوراي بازنويسي قانون انتخابات تونس، غاده بن جدو رئيس جمعيت زنان تونس وهادي تسخيري پژوهشگر كشورمان برگزار شد.
محمد النوري در اين نشست با تقدير از جمهوري اسلامي ايران براي برگزاري اين نمايشگاه خاطرنشان كرد: براي اولين بار به ايران آمدهام تا درسهايي را از بزرگترين انقلاب كه در دوران معاصر رخ داد فراگيرم.
وي افزود: انقلاب اسلامی ايران به رهبری امام خمينی(ره) بر تمام جهان تأثيرگذاشت و نهضت بيداری اسلامی كه امروز در كشورهای منطقه شاهد آن هستيم، نتيجه اين انقلاب عظيم و ارزشمند است.
عضو شوراي بازنويسي قانون انتخابات تونس با اشاره به موج خيزش اسلامي در منطقه، بيان داشت: بيداري اسلامي موضوع بسيار مهمي است كه هر دو طرف در رابطه با آن سخن ميگويند. هم ملتهاي اسلامي وهم دولتهاي مستكبرغربي كه نميخواهند اين ملتها به صورت مستقل و آزاد به زندگي خود ادامه دهند.
النوري تصريح كرد: نميتوانيم در مورد بيداري اسلامي صحبت كنيم بدون اينكه در مورد انحطاط و عقب ماندگي گذشته سخن برانيم؛ دوراني كه در آن كشورهاي غربي بر كشورهاي اسلامي مستولي بودند و سيطره داشتند و بر اين كشورها حكومت ميكردند اما ملتهاي اسلامي هرگز راضي به چنين وضعيتي نبودند چون اسلام ميخواهد كه مسلمان فرد گرامي و بزرگوار باشد؛ مسلمانان بايد به ريشههاي خودشان بازگردند و متوجه شوند كه قرار نيست زير ستم و بار استعمار غربيان زندگي كنند بلكه بايد به عنوان انساني آزاد و آزاده در اين دنيا ادامه حيات داشته باشند.
وي افزود: اصول اسلام اساس تمدن بشري است؛ اين اصول بايد بار ديگر به جايگاه اصلي خود بازگردد و بايد تمدن اسلامي حاكم شود و ما بايد اين كار را بكنيم.
هادي تسخيري پژوهشگر كشورمان از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ديگر سخنران نشست علمي بيداري اسلامي با بيان اينكه تونس يكي از كشورهاي تاريخي و بسيار كهن در شمال افريقا است، اظهار داشت: اين كشور از زمان ظهور حضرت مسيح نقش بسيار فعالي در انديشه مسيحيت داشت كه در آن زمان ۲ كانون اصلي بود يكي در روم ديگري در تونس كه به الافريقيه معروف بود.
وي با تاكيد بر اينكه كشور تونس آغازگر بيداري اسلامي و انقلابهاي مردمي در جهان عرب بود، افزود: جالب است بدانيد سرداران خراساني سپاه اسلام اين كشور را فتح كردند و مردم تونس چون عدالت اسلامي را ديدند به استقبال سپاه اسلام آمدند.
وي به شهر باستاني قيروان تونس اشاره كرد و گفت: شهري در تونس به نام قيروان كه اسم اصلي آن كاروان بوده است در زمان ورود سپاه اسلام به اين كشور تاسيس شد و پايگاه نفوذ اسلام به شمال افريقا بلكه در كل جهان عرب و جهان اسلام شد.
در پايان اين نشست علمي جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد و سخنرانان در رابطه با موضوع نشست به سوالات شركت كنندگان پاسخ گفتند.